چهارشنبه 7 آذر 1403

خسارت سنگین خشکسالی به بخش کشاورزی ازنا / کشت محصولات آب‌دوست ممنوع شود

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
خسارت سنگین خشکسالی به بخش کشاورزی ازنا / کشت محصولات آب‌دوست ممنوع شود

درویشی با اشاره ممنوعیت کشت محصولات آب‌دوست به دلیل بحران آب، گفت: خشک‌ترین زمستان 20 سال گذشته را پشت سر گذاشتیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ خیرالله درویشی در گفت‌وگو با خبرنگار سفیرافلاک با اشاره به بحران کمبود آب، اظهار داشت: میزان بارندگی از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون معادل 230 میلی‌متر بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته که 556 میلی‌متر بوده 60 درصد کاهش داشته و این مورد در‌20 سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

وی افزود: متأسفانه در سال زراعی جاری خشک‌ترین زمستان 20 سال گذشته را پشت سر گذاشته‌ایم که این خشک‌سالی همچنان ادامه دارد و تاکنون خسارات سنگینی به کشت‌های پائیزه اعم از زراعی و باغی واردشده است.

مدیر جهاد کشاورزی ازنا عنوان کرد: شرایط آب و هوایی سال جاری بسیار حساس است به‌طوری‌که بحران آب‌های زیرزمینی مخصوصا از اوایل مردادماه خود را نشان خواهد داد بنابراین بهره‌برداران کشاورزی باید در مورد کشت‌های بهاره بسیار بااحتیاط عمل کنند و به‌هیچ‌عنوان دنبال کشت محصولات آب‌دوست نباشند.

وی تصریح کرد: علاوه بر چالش بارندگی، امسال با یک پدیده نادر به نام آلبیدو نیز برخورد داشته‌ایم به این صورت که در فروردین‌ماه اقلیم شهرستان ازنا 12 روز ممتد با گردوغبار همراه بوده است که این هوا با فرونشستن در سطح برف اشترانکوه و کدر نمودن آن موجب جذب هر چه بیشتر انرژی خورشیدی گردیده که باعث شده برف ذخیره‌شده در اشترانکوه سریع‌تر از روال معمول، ذوب شود.

درویشی یادآور شد: علاوه بر خشک‌سالی، سرمازدگی بهاره که در اوایل فروردین‌ماه اتفاق افتاد موجب کاهش 32 درجه‌ای دمای هوا شد به‌طوری‌که در دهم فروردین‌ماه دمای منفی 5 درجه به ثبت رسید که این در نوع خود کم‌سابقه است.

مدیر جهاد کشاورزی ازنا بیان کرد: علاوه بر خشک‌سالی، پدیده سرمازدگی که ناشی از چهار روز یخبندان مداوم در فروردین‌ماه بود نیز خسارت به کشت‌های پاییزه را تشدید کرد به‌طوری‌که برابر ارزیابی‌های به‌عمل‌آمده از 20 هزار هکتار مزارع گندم دیم شهرستان حدود هشت هزار هکتار و از 11 هزار و 300 هکتار مزارع گندم آبی حدود سه هزار هکتار متحمل خسارات سنگین گردید که در این راستا بالغ‌بر 80 درصد از باغات میوه شهرستان نیز با خسارت قطعی مواجه شد.

وی گفت: شرایط آبی سال جاری بسیار حساس و شکننده است و بهره‌برداران بخش کشاورزی در مورد کشت‌های بهاره باید کاملا بااحتیاط اقدام کرده و به‌هیچ‌عنوان مانند سال‌های گذشته عمل نکنند.

درویشی اظهار داشت: عدم کشت محصولات آب‌دوست نظیر هویج، کاهش دادن سطح کشت‌های بهاره و استفاده از 30 درصد زمین، عدم اجاره زمین به افراد غیربومی و... را می‌توان عوامل مؤثردر عبور از بحران کم آبی باشند.

انتهای پیام /