خشم بازنشستگان از واریز نشدن حقوق / تامین اجتماعی بدقولی کرده است
علی اکبر عیوضی گفت: سازمان تامین اجتماعی ادعا میکند وضعیت مالی بسیار خوبی دارد و مشکلات کسری بودجه برطرف شده؛ پس باید پرسید چرا مستمری بازنشستگان را به موقع واریز نمیکنید؟!
به گفته سازمان تامین اجتماعی، پرداخت مستمری بازنشستگان کارگری از بیستم ماه جاری آغاز شده و بر اساس حروف الفبا تا پایان ماه ادامه خواهد داشت. اما این ماه به دلیل افزایش مستمری بازنشستگان در سال جدید، پرداختها تاکنون انجام نشده است و چهار روز میگذرد که هیچ مستمریای به حساب بازنشستگان واریز نشده است.
علی اکبر عیوضی، عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تهران، در این رابطه با بیان اینکه این تاخیرها نتیجه بدقولی مدیران سازمان تامین اجتماعی است، گفت: سال قبل هم چندین ماه این اتفاق افتاد؛ الان ظاهراً پرداختها متوقف شده و قرار شده مستمریها سیام به حساب بازنشستگان واریز شود.
وی با تاکید بر اینکه باید به برنامههای اعلام شده برای پرداخت مستمریها پایبند باشند؛ افزود: سازمان تامین اجتماعی ادعا میکند وضعیت مالی بسیار خوبی دارد و مشکلات کسری بودجه برطرف شده؛ پس باید پرسید چرا مستمری بازنشستگان را به موقع واریز نمیکنید؟!
به گفته وی، عدم پایبندی تامین اجتماعی به جدول اعلامی واریز مستمریها، موجب سرگردانی بازنشستگان شده، قسط وام، اجاره خانه، درمان و بسیاری از هزینهها روی دستشان مانده و هر روز منتظر پرداخت هستند.
چندی پیش بعضی از بازنشستگان در تماس با خبرنگاران اعلام کردهاند که مبالغی (دو درصد) از حقوق اردیبهشت ماه آنها کسر شده است.
پیگیری ها نشان می دهد کسر دو درصد از حقوق ماهیانه بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی، برای استفاده آنان و افراد تحت تکفل ایشان از خدمات درمانی این سازمان، براساس ماده 89 قانون تأمین اجتماعی انجام میشود و قانون تأمین اجتماعی به منظور مساعدت به بازنشستگان، سرانه درمان را که در دوران اشتغال و برای شاغلان بیمهپرداز 9 درصد بوده، در دوران بازنشستگی به دو درصد تقلیل داده است.
طبق ماده (89) قانون تأمین اجتماعی، افرادی که به موجب این قانون، بازنشسته یا ازکارافتاده شده یا میشوند، افراد بلافصل خانواده آنها و همچنین افرادی که مستمری بازماندگان دریافت میکنند، با پرداخت دو درصد از مستمری دریافتی از خدمات درمانی برخوردار خواهند شد و مابهالتفاوت مبالغ پرداختی مستمریبگیران به موجب این قانون تا هزینههای واقعی درمان، از طرف سازمان تامین اجتماعی پرداخت میشود.
کسر این مبلغ همانگونه که گفته شد بابت استفاده بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنان از خدمات درمانی تأمین اجتماعی است و ارتباطی به هزینه صدور دفترچههای کاغذی ندارد. برخی از بازنشستگان و مستمریبگیران با این تصور که کسر دو درصد سرانه درمان، تنها هزینه چاپ دفترچههای کاغذی است، در پی استقرار سامانه نسخه الکترونیک و حذف دفترچههای کاغذی درمان، تصور میکردند که کسر این مبلغ باید متوقف شود، درحالیکه سرانه درمان ارتباطی به چاپ دفاتر فیزیکی درمان ندارد و براساس نص صریح قانون تأمین اجتماعی از حقوق بازنشستگان کسر و صرف هزینههای درمانی این عزیزان میشود.
پرداخت مستمری اردیبهشتِ بازنشستگان نیز به ترتیب الفبا تا آخرین روز ماه ادامه خواهد داشت.
داود منظور روز، یکشنبه، 23 اردیبهشت 1403، در جریان برنامه پاسخگویی سازمان برنامه و بودجه به درخواست های مردمی، برای سومین بار در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری حاضر شد و به پیامها، نظرات، ایدهها و شکایات مخاطبان پاسخ داد.
همسانسازی حقوق بازنشستگان از خردادماه اجرایی میشود
در ادامه معلمی بازنشسته از قم سوالاتی درباره زمان اجرای احکام همسان سازی حقوق بازنشستگان مطرح کرد، که منظور در این باره گفت: وظیفه ما در دولت این است که معیشت بازنشستگان را بهبود بخشیم. دولت در لایحه بودجه سال گذشته این پیشبینی را داشت که منابع همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین شود.
وی افزود: منابع افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده به همسانسازی حقوق بازنشستگان اختصاص خواهد یافت. بنا داریم که در گام اول 40 درصد همسانسازی را انجام دهیم.
منظور با تاکید بر اینکه جداول بودجه تا آخر اردیبهشت ماه از سوی مجلس شورای اسلامی اعلام خواهد شد، گفت: براساس زمانبندی طراحی شده در قانون، احکام همسانسازی انشالله از خرداد ماه اجرا و البته معقوقات دو ماه نخست سال نیز پرداخت خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: دولت همواره همکاری نزدیکی با نمایندگان مجلس در کمیسیونهای مختلف داشته است و میتوان همکاری بین دولت سیزدهم و مجلس یازدهم را از بهترین همکاریهای بین قوه مقننه و قوه مجریه نام برد.
داوود منظور با تبریک به نمایندگان منتخب در مجلس دوازدهم، تصریح کرد: باعث افتخار ماست که با نمایندگان مردم در کمیسیونهای مختلف مذاکرات خود را آغاز کنیم چرا که ما دستورکارهای مشترک زیادی داریم که باید دنبال کنیم.
منظور افزود: مسئله معیشت مردم از اولویتهای دولت و مجلس شورای اسلامی است؛ در سه سال گذشته با همکاری دولت و مجلس ابتکارات خوبی در این زمینه صورت گرفته است از جمله طرح کالابرگ الکترونیک، افزایش پرداختهای معیشتی، پرداخت کمک هزینه معیشتی به زنان سرپرست خانوار، حمایتهایی که دولت از کودکان دچار سوء تغذیه انجام میدهد که مجموعه کاملی از پرداختهای رفاهی و معیشتی است که در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفته است.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری مجلس جدید این ابتکارات بازنگری و کاملتر شود و تاکید کرد: اطمینان داریم که نمایندگان مجلس نیز با شور و حرارتی که دارند به دولت در اجرای هرچه بهتر این اقدامات کمک خواهند کرد.