جمعه 5 بهمن 1403

خشک‌ترین حوضه آبریز کشور کجاست؟

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
خشک‌ترین حوضه آبریز کشور کجاست؟

تسنیم نوشت: مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: حوضه آبریز «مرزی شرق» کم بارش‌ترین حوضه آبریز اصلی ایران از ابتدای سال زراعی تاکنون شد و بعید است در سه هفته باقی مانده به پایان سال زراعی این شرایط تغییر کند.

محسن حیدری ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ایران شش حوضه آبریز اصلی شامل «خلیج فارس و دریای عمان»، «دریاچه ارومیه»، «دریای مازندران»، «فلات مرکزی»، «قره قوم» و «مرزی شرق» دارد که میانگین بارش کل حوضه ها تا کنون 142.8 میلی متر بوده است.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: این در حالی است که تمام بارش دریافتی حوزه «مرزی شرق» تا کنون 37.5 میلیمتر معادل 3.8 برابر کمتر از میانگین کل بوده است. سال گذشته تا این موقع از سال زراعی 112.6 میلیمتر بارش در حوضه آبریز مرزی شرق باریده که بیش از 300 درصد بیشتر از بارش های امسال بوده است.

وی خاطرنشان کرد: حوضه آبریز مرزی شرق شامل نوار شرق کشور من جمله سیستان و بلوچستان است که از حوضه های فرعی «نمکزار خواف» در خراسان، «هامون هیرمند» در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی و «هامون ماشکیل» در سیستان و بلوچستان تشکیل شده است.

حیدری تصریح کرد: در حوضه‌های آبریز درجه دو کشور نیز به ترتیب هامون‌های «ماشکیل» و «هیرمند» با میانگین بارش 20.7 و 31.3 میلیمتر کم بارش‌ترین حوضه‌های فرعی کشور از ابتدای سال زراعی یعنی مهرماه سال گذشته تاکنون هستند.

عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان اضافه کرد: داده های سنجش از دور مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران کشور نیز نشان می دهد که پوشش برف حوضه های آبریز خارجی هامون و هیرمند نیز نسبت به بلند مدت کاهش یافته است.

وی گفت: حوضه آبریز مرزی شرق به نوعی دالان وزش بادهای 120 روزه نیز است که از نیمه بهار تا اوایل پاییز در شرق کشور فعال می‌شود. این کم بارشی سبب شده تا امسال گرد و غبار ناشی از وزش بادهای 120 روزه در شمال استان افزایش یابد. بر اساس خروجی نقشه‌های پیش یابی بارش قرار نیست در سه هفته پایانی سال زراعی تغییر به خصوصی در وضعیت بارش‌های دریافتی استان رخ دهد و به کم بارشی امسال جبران نمی‌شود.

235231

کد خبر 1549381