سه‌شنبه 23 بهمن 1403

خودروهای در پارکینگ مانده، گروگان مافیای خودرو است / قطعه سازان خاص به دنبال بلعیدن قطعه سازان کوچک هستند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
خودروهای در پارکینگ مانده، گروگان مافیای خودرو است / قطعه سازان خاص به دنبال بلعیدن قطعه سازان کوچک هستند

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس گفت: چه در سال 91 و چه در سال 97 که تحریم ها تشدید شد ده‌ها هزار خودرو به خاطر باقی ماندن یک یا چند قطعه محدود در پارکینگ ها انبار شد که این ها گروگان همان مافیا ها بودند که اجازه نمی دادند این قطعات تامین شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ علی اکبر کریمی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی و عضو هیئت واگذاری شامگاه چهارشنبه در مراسم رونمایی از مستند «اختاپوس» در اراک ضمن اشاره به سهم 3.5 الی 4 درصدی صنعت خودور درGDP کشور، گفت: از نظر ارزش صنعتی نیز 18 تا 20 درصد ارزش صنعت کشور به صنعت خودرو تعلق دارد.

کریمی افزود: در حوزه صنعت بعد از نفت و پتروشیمی، صنعت خودرو بزرگترین حجم در اقتصاد کشور چه به لحاظ ارزش و چه به لحاظ اشتغال را به خود اختصاص داده است.

وی 12 درصد اشتغال حوزه صنعت را متعلق به صنعت خودرو برشمرد و عنوان کرد: در کل کشور 1530واحد صنعتی بزرگ، متوسط و کوچک در صنعت خودرو و قطعه‌سازی فعالند که نزدیک به 550 هزار نفر در این صنایع شاغل هستند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر اهمیت صنعت خودرو در اقتصاد ایران، بیان کرد: در ابتدای انقلاب 160 الی 170 هزار دستگاه تولید داشتیم که این عدد در سال های اخیر به 1 میلیون و 600 هزار قطعه رسیده است که از یک رشد ده برابری خبر می دهد.

وی ادامه داد: در برخی از سال ها از نظر حجم تولید در رتبه 13 دنیا قرار گرفتیم و حتی از لحاظ سهم در GDP نیز رتبه بالایی داریم.

کریمی با اشاره به عدم پویایی صنعت خودرو و از طرفی عدم رضایت مردم از آن، تصریح کرد: در حال حاضر خودرویی تولید می شود که از نظر قیمت تمام شده به طور نسبی قیمتش برای مردم بالاست و حتی فعالین منصف صنعت خودرو نیز به بالا بودن قیمت تمام شده برای مردم اذعان دارند و معتقدند که می توان طوری عمل کرد که قیمت تمام شده ارزان تر شود.

وی فاصله خودروسازی ایران با دیگر کشورها و همچنین عدم بومی سازی صنعت خودرو را از ضعف هایی دانست که وزیر صنعت نیز به آن اذعان دارد و اظهار کرد: کیفیت خودروهای تولیدی در کشور برای مردم راضی کننده نیست و تلفات سالانه در جاده ها نشانه ای از همین عدم کیفیت است.

علاقه دولت ها به سلطه بر خودروسازی

عضو هیئت واگذاری با اشاره به سهم 20 درصدی دولت در دو شرکت خودرو سازی سایپا و ایران خودرو، گفت: واقعیت این است که این دو شرکت دولتی محسوب نمی شوند ولی دولت ها همیشه برای ان شرکت ها تصمیم می گیرند و بر آن سلطه دارند و علاقه ای نیز به ترک این سلطه ندارند.

وی با بیان اینکه دولت ها باید در خصوص صنعت خودرو پاسخ گو باشند، تصریح کرد: امروز متاسفانه روابطی در صنعت خودرو وجود دارد و این روابط در فضای مالکیتی، سهامداری، مدیریتی، روابط بین قطعه سازان و خودرورسازان و حتی روالی که در رابطه با پیش فروش ها ساری و جاری است، برقرار است.

کریمی افزود: همه این روابط زمینه ساز فساد گسترده، رانت خواری و حضور فعال مافیای ناشناخته و شناخته در این صنعت شده است. این مسئله حتی تا انحصار در تولید و قطعه سازان خاص نیز ادامه دارد که مجموع این عوامل منجر به جلوگیری از پیشرفت این صنعت می شود و به همین دلیل نتوانستیم صنعت خودروسازی بومی داشته باشیم.

نفع عده ای در وضع موجود صنعت خودرو

وی با اشاره به وضع نابسمانان صنعت خودرو عنوان کرد: عده ای علاقه ندارند که پیشرفت در صنعت خودرو رقم بخورد و نفعشان در وضع موجود است. از آنها به عنوان مافیا یاد می کنیم؛ افرادی که پشت نقاب ها پنهان می شوند و در موضوع های مختلف اثر گذارند و چون سعی بر ناشناخته شدن دارند کسی سراغشان نمی رود.

این نماینده مجلس با تاکید بر برخی از پیش فروش های خارج از مجوز های قانونی خودرورسازان، ادامه داد: منابع به دست آمده از پیش فروش ها صرف هزینه های جاری شرکت ها می شود و نمونه آخرش این بود که وزیر صنعت از 500 هزار دستگاه پیش فروش شده سخن گفت که معلوم نیست پول هایش چه شده است. البته آرام آرام در حال تحقق وعده ها هستند.

وی با پرسش این سوال که چرا عده ای از شفافیت گریزانند، اضافه کرد: چرا وقتی دست روی واقعیت ها می گذاریم عده ای ناراحت می شوند؟ مردم تا به کی باید برای خرید خودروهای بی کیفیت میلیون ها تومان پول بپردازند.

قطعه سازان خاص به دنبال بلعیدن قطعه سازان کوچک هستند

کریمی اظهار کرد: خودروسازان وجه قطعات را به قطعه سازان نمی دهند اما برخی از قطعه سازان که انحصار دارند کوچک تر ها را می بلعند و تحت فشار میگذارند که یا کارخانه هایشان را ببندند و یا اینکه بفروشند.

وی با تاکید بر اینکه مسئولان باید پیگیر مشکلات صنعت خودرو باشند، بیان کرد: صنعت خودرو به عنوان یک صنعت پویا که می تواند در خدمت اقتصاد کشور و مردم باشد. می تواند با استفاده از توانمندی های داخلی و در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی انجام وظیفه کند.

نماینده مجلس بیان کرد: چه در سال 91 و چه در سال 97 که تحریم ها تشدید شد ده‌ها هزار خودرو به خاطر باقی ماندن یک یا چند قطعه محدود در پارکینگ ها انبار شد که این ها گروگان همان مافیا ها بودند که اجازه نمی دادند این قطعات تامین شود. حالا نمایشگاه گذاشتند و فراخوان دادند و گفتند که هر سازنده داخلی می تواند بیاید و بسازد، که خدا را شکر در حال حاضر هزاران قطعه در داخل تولید می شود.

وی خاطر نشان کرد: ما ادعا داریم اگر به توان داخلی اتکا شود نیاز های کشور به بهترین وجه می تواند رفع شود و این قطعا به مصلحت مردم و کشور نزدیک تر است و این راهی است که می تواند آینده روشنی را برای ملت ایران رقم بزند.

به گزارش دیارآفتاب؛ مستند «اختاپوس» به مافیای صنعت خودرو می پردازد که جدیدترین اثر مرکز مستند سوره با همکاری اندیشکده یقین است.

لازم به ذکر است که مراسم رونمایی از این مستند در تهران به دلیل دستگیری کارگردان آن لغو شد اما این رونمایی با حضور فعالین رسانه ای و فرهنگی شهر اراک و همچنین با حضور تنی چند از کارگران شرکت های هپکو و آذرآب با سخنرانی دکتر علی اکبر کریمی نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در اراک برگزار شد.

انتهای پیام /