خودرو پس از انتخابات گران می شود؟ / منتظر هجوم قیمت خودرو پس انتخابات باشیم
یک کارشناس حوزه خودرو اعلام کرد که قیمت خودروها یک تا دو درصد کاهش یافته است و بازار خودرو به دلیل برگزاری انتخابات در حالت رکود و بیهیجانی قرار دارد. او اظهار داشت: پس از پایان انتخابات مجلس، ممکن است قیمتها تحت تأثیر برخی نوسانات قرار گیرند.
بازار خودرو بهطور معمول توسط شرکتهای خودروسازی، نمایندگان فروش و بازاریابان خودروها، فروشگاههای خودروهای دست دوم و افراد حقیقی که خودرو خود را به فروش میگذارند، تشکیل شده است. در این بازار عموماً مشتریان میتوانند از انتخاب مدل، مشخصات فنی، قیمت و شرایط فروش مناسب برای خودرو خود استفاده کنند.
فیروز نادری، کارشناس حوزه خودرو در خصوص وضعیت کنونی بازار خودرو گفت: افت قیمت چندانی وجود نداشته و شاید یک تا دو درصد کاهش داشته باشیم. بازار ایستاده و راکد بوده و قیمتها هم همان قیمتهای سابق است؛ البته یک مکث و توقف در بازار خودرو وجود دارد که بهخاطر انتخابات است و معاملهگران منتظر برگزاری و اتمام انتخابات هستند.
وی افزود: بعید میدانم وضعیت فعلی تا پایان سال ثابت بماند، به نظرم انتخابات که تمام شود احتمالا مجدد یک هجمهای در بازار خودرو ایجاد شود، چون شب عید است و تقاضا زیاد است.
نادری معتقد است که بعد از انتخابات قیمت خودرو 5 درصد افزایش یابد و این وضعیت ماندگار و باثبات نیست.
وی ادامه داد: از طرفی خودروسازان مخصوصا مونتاژکاران هیچ تبعیتی از دولت و هیچ ارگانی نمیکنند و معلوم نیست شورای رقابت کجا است و چرا نظارت نمیکند.
نادری گفت: یکی از خودروسازان مونتاژی خودرو فاکتور نمیکند و یکسری حواله فروخته و پول گرفته است، اما به وعدهاش عمل نمیکند و تحویل را به سال بعد موکول کرده است. این شرکت خودمختار شده و مشخص نیست که چرا شورای رقابت و دولت ورود و دخالت نمیکنند.
این فعال بازار خودرو گفت: ایرانخودرو و سایپا هم خیلی بهندرت و آرام خودرو فاکتور میکنند و وضعیت بازار خودرو درحالحاضر خیلی بد است.
فروش و قیمت خودروها تحت تأثیر چندین عامل قرار میگیرند. برخی از عوامل تأثیرگذار بر قیمت خودرو عبارتند از:
تقاضا و عرضه: نسبت تقاضا و عرضه در بازار خودرو میتواند قیمت را تحت تأثیر قرار دهد. در صورتی که تقاضا برای خودروها بالا باشد و عرضه کمتر از تقاضا باشد، قیمتها معمولاً افزایش مییابد. به عبارت دیگر، هرچه تقاضا بیشتر و عرضه کمتر باشد، قیمت خودروها افزایش خواهد یافت.
قیمت مواد اولیه: قیمت مواد اولیه مورد استفاده در تولید خودروها نیز تأثیرگذار بر قیمت نهایی خودرو است. افزایش قیمت مواد اولیه مانند فولاد، آلومینیوم و پلاستیک میتواند منجر به افزایش قیمت خودروها شود.
تکنولوژی و ویژگیهای خاص: ویژگیها و تکنولوژیهای جدیدی که در خودروها استفاده میشود، میتوانند قیمت را تحت تأثیر قرار دهند. خودروهایی که دارای تکنولوژی پیشرفته، امکانات بیشتر یا ویژگیهای خاصی مانند خودران بودن هستند، معمولاً قیمت بالاتری دارند.
مالیات و عوارض: مالیات و عوارضی که بر خودروها تحمیل میشود، میتواند قیمت نهایی خودرو را تحت تأثیر قرار دهد. مالیاتهای وارداتی، عوارض مصرف، مالیات بر ارزش افزوده (مالیات بر ارزش افزوده) و سایر عوامل مالی میتوانند قیمت خودروها را افزایش دهند.
نرخ ارز: در صورتی که ارزش پول محلی نسبت به ارزهای خارجی کاهش یابد، قیمت خودروهای وارداتی افزایش خواهد یافت. این به دلیل افزایش هزینه واردات و تاثیر مستقیم نرخ ارز بر قیمت خودروهاست.