یک‌شنبه 30 دی 1403

خود مراقبتی و آگاهی بخشی دو مولفه مهم در پیشگیری از کرونا

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خود مراقبتی و آگاهی بخشی دو مولفه مهم در پیشگیری از کرونا

تهران - ایرنا - ویروس کرونا این روزها به یکی از موضوعات بحث‌برانگیز تبدیل شده‌است. اگرچه منشأ این ویروس را چین می‌شناسند و هنوز به گفته مقامات وزارت بهداشت این ویروس وارد کشور نشده اما همچنان انتشار خبر مربوط به مرگ و میر آن به نگرانی خانواده‌ها دامن زده است.

ویروس کرونا موجب بیماری‌های تنفسی می‌شود و برای نخستین بار در شهر ووهان چین مشاهده شده است. محققان هنگام شیوع این بیماری در این شهر چین گفتند، بسیاری از مبتلایان به این ویروس، به نوعی با غذاهای دریایی و حیوانی ارتباط داشته‌اند و این بیماری از حیوان به انسان منتقل شده است. اما مدتی بعد مشخص شد، این ویروس از انسان به انسان هم منتقل می‌شود و سرعت شیوع نسبتا بالایی هم دارد. البته هنوز مشخص نشده که این ویروس دقیقا با سرعتی در حال شیوع است و محققان در حال بررسی آن هستند. در حال حاضر هنوز برای ویروس جدید کرونا، واکسنی تولید نشده است. بهترین روش پیشگیری از عفونت این ویروس، دور ماندن از آن است.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

روزنامه ابتکار: کمتر از یک ماه است که ویروسی به نام «کرونا» از یک بیماری محلی به یک تهدید جهانی تبدیل شده است. هر روز خبرهای مختلفی در سرتاسر جهان در این باره منتشر می‌شود، از شایعه گرفته تا خبرهای رسمی. البته در تمام دنیا شایعه قدرت بسیاری دارد، اما افکار عمومی برای اطمینان از صحت این اخبار تنها به خبررسانی‌های رسمی رجوع می‌کنند.

روزنامه ابتکار در گزارشی با عنوان بحرانی ترسناک‌تر از «کرونا» می نویسد: همان‌طور که تمام دنیا به نوعی درگیر این ویروس خطرناک شده‌اند، کشور ما هم ممکن است در معرض خطر «کرونا» باشد، اما تفاوت در این است که اینجا اعتماد به شایعات بیش از خبرهای رسمی خبرگزاری‌ها و منابع خبری رسمی است. شیوع «کرونا» در چین و مبتلا شدن برخی افراد در کشورهای دیگر، این بیماری را به بحرانی جهانی تبدیل کرده است. سازمان بهداشت جهانی وضعیت فوق‌العاده اعلام کرده و بسیاری کشورهای غربی پروازها به چین را ممنوع کرده‌اند و از ورود اتباع چینی به کشورشان جلوگیری می‌کنند. همه ظاهرا «نگران» یک اپیدمی جهانی هستند که شاید می‌ترسند طاعون تازه قرن باشد و پیش از پیدا کردن درمانش، جان میلیون‌ها نفر را بگیرد. رسانه‌های جهانی به صورت گسترده به انتشار اخبار پیرامون بیماری مهلک «کرونا» دست زده‌اند. رسانه‌های داخلی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و لحظه به لحظه اخبار مربوط به این ویروس و احتمال ورود آن به کشور و کسانی که مشکوک به این ویروس بوده‌اند را پوشش دادند. در هیچ کدام از این خبرها، هیچ تایید رسمی‌ای درباره ورود «کرونا» به ایران مخابره نشده است، اما همچنان به نظر می‌رسد بخش قابل توجهی از افکار عمومی در کشور، به این موضوع با شک و تردید نگاه می‌کنند و همچنان ترجیح می‌دهند، اخبار منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی را باور کنند تا آنچه در رسانه‌های رسمی منتشر می‌شود. داوود صفایی، مدرس ارتباطات و کارشناس رسانه، درباره علت این اتفاق به «ابتکار» می‌گوید: سال‌ها است که کارشناسان در کشور یادآوری می‌کنند که بی‌اعتمادی به رسانه‌ها سبب می‌شود تا جامعه از رسانه‌های رسمی دور شوند و به رسانه‌های غیررسمی و یا رسانه‌های بیگانه روی بیاورند و به منبع خبری افراد تبدیل شود. این پدیده در جامعه ما بسیار شدید شده است و بی‌اعتمادی به رسانه‌های رسمی و مجوزدار بسیار قدرتمند است و این پدیده تقریبا در تمامی طبقات جامعه دیده می‌شود. بی‌اعتمادی به رسانه‌های رسمی در یک مقطع و زمان خاص اتفاق نمی‌افتد و معمولا پروسه بلندمدتی حدود 5 تا 10 سال طی می‌شود تا جامعه به این نقطه می‌رسد. بنابراین بازگشت این اعتماد هم همین زمان را نیاز دارد. 5 تا 10 سال رسانه‌ها باید ثابت کنند که نه‌تنها حقیقت را می‌نویسند؛ بلکه همه چیز را هر موضوعی می‌نویسند، چون ممکن است گاهی رسانه‌ها درباره برخی اتفاقات کاملا سکوت کنند. اگر چنین اتفاقی بیفتد، ممکن است اعتماد بخشی از جامعه به رسانه‌ها بازگردد.

جلوی هواپیمایی ماهان را بگیرید!، عنوان گزارشی در روزنامه آرمان ملی است، در گزیده ای از آن می خوانیم:‌ در شرایطی که خبر می‌رسد ایرلاین‌های شناخته شده تا فرونشستن موج کرونا از پرواز به چین خودداری می‌کنند، در شرایطی که گیت‌های کنترل برای شناسایی مسافران آلوده به ویروس کرونا در فرودگاه‌های مختلف جهان و حتی در کشور خودمان ایجاد شده، چرا سفیر چین در تهران باید با مدیر ماهان دیدار کند؟ شاید در شرایط آرام می‌شد این دیدار را چنان که گفته شده، حمل بر تلاش برای گسترش همکاری دانست اما در این موقعیت پراضطراب، دیدار به کنار، چرا سفیر چین باید از ماهان در این شرایط تشکر کند؟ وزارت بهداشت با نظر به اهمیت ماجرا، در تلاش است که ناقلان احتمالی ویروس کرونا را شناسایی کند. به نوشته رسانه‌ها و مطابق تصاویری که از فرودگاه منتشر شده، از شناسایی دمای بدن مسافران تلاش می‌شود که مبتلایان احتمالی شناسایی شوند. این تلاش به جای خود مشکور است اما باید توجه داشت که ویروس کرونا دوره‌ای نهفته دارد که بین 3 تا 14 روز طول می‌کشد و به همین دلیل این سوال مهم ایجاد می‌شود که آیا نمی‌توان راه‌های دیگری برای کاهش احتمال انتقال را در نظر گرفت؟ هر چه باشد، سهل‌انگاری در چنین مواردی که با سلامت عموم مردم ارتباط دارد نابخشودنی است. دیده شده که در برخی کشورها که البته در معرض خطر بیشتری قرار دارند، از روش ضد عفونی هم در کنار غربالگری استفاده شده است. در حالی که خبرهایی از تلاش چین برای کنترل این بیماری سریع‌الانتقال در رسانه‌های جهان منتشر می‌شود، پیداست که می‌توان از افزایش حساسیت‌ها و نگرانی‌ها جلوگیری کرد.

حسن ضیاءالدینی در گفت وگو با روزنامه ایران می گوید: اطلاع‌رسانی در بین دانش‌آموزان را شروع کرده‌ایم ما یک بخشنامه به تمامی ادارات آموزش و پرورش استان‌ها ارسال کرده‌ایم. در این بخشنامه از همکارانمان خواستیم که اگر دانش‌آموزی علائم سرماخوردگی را داشت اجازه دهند تا او به خانه برود و تا بهبودی کامل استراحت کند. خانواده‌ها هم نگران درس فرزندانشان نباشند ما از مدیران مدارس خواسته‌ایم تا شرایط جبران درس دانش‌آموزان را فراهم کنند. به خانواده‌ها هم توصیه می‌کنیم وقتی متوجه شدند که دانش‌آموزشان علائم سرماخوردگی دارد خودشان از رفتن فرزندانشان به مدرسه جلوگیری کنند تا در منزل استراحت کنند. غیبت دانش‌آموزان به‌خاطر بیماری موجه است و البته خانواده باید به مدرسه اطلاع دهد. او درباره آموزش‌های لازم به دانش‌آموزان می گوید: پوستر و دستورالعمل‌های رعایت بهداشت و آموزش پیشگیری از این بیماری را به مدارس داده‌ایم تا عموم دانش‌آموزان، مدیران و معلمان مدارس استفاده کنند. در استان‌ها این پوسترهای آموزشی در مدارس توزیع شده است همچنین 6 هزار مربی بهداشت داریم که این مربیان در مدارس فعال شده‌اند علاوه بر این 2 میلیون و 100 هزار سفیر سلامت دانش‌آموزی هم هستند که آموزش‌های لازم را به دانش‌آموزان می‌دهند. ضیاءالدینی می افزاید: معلمان هم قبل از شروع درس توضیحاتی درباره شیوع بیماری به دانش‌آموزان می‌دهند. اگر دانش‌آموزان به توصیه‌های مربیان بهداشتی و سفیران سلامت توجه کنند همه به سلامت این دوران را سپری خواهند کرد.

روزنامه شهروند با انتخاب مطلبی با عنوان ضربه بزرگ کرونا به اقتصاد و توریسم، نوشت: ایرلاین‌هایی مثل یونایتد، آمریکن، دلتا، بریتیش ایرویز، کی. ال. ام، ایر کانادا و لوفتهانزا فعلا پروازهای‌شان به چین و از چین را به حالت تعلیق درآورده‌اند. شرکت بین‌المللی «کتی پاسیفیک» نیز پروازهای خود را کاهش داده است. از سوی دیگر، چند کشور ازجمله آمریکا و سنگاپور به طور موقت مانع ورود افراد خارجی که در 14 روز گذشته در چین حضور داشته‌اند، شده‌اند. هنگ‌کنگ، ماکائو، مغولستان، کره‌شمالی و روسیه برخی به صورت محدود و برخی به طور کامل، مرزهای زمینی‌شان را با چین بسته‌اند تا مانع از گسترش و شیوع این ویروس در کشورهایشان شوند. به این ترتیب، با وجود این محدودیت‌ها، مقاصد توریستی در این کشورها بیش از پیش خالی شده است. آن هم در وسط جشن سال نو چینی که یکی از شلوغ‌ترین زمان‌های سال است. حالا با غیبت توریست‌های چینی دنیا و خصوصا کشورهای موردپسند چینی‌ها بیش از همیشه این فقدان را احساس خواهند کرد.

روزنامه تعادل در گزارشی آورده است: امسال برای نخستین‌بار فعالیت‌های نمایشگاهی شرکت‌های پایین دستی نفت از بالادستی‌ها جدا و به بهمن‌ماه منتقل شد. نتیجه اما ظاهرا رضایت‌بخش نبود. پایین‌دستی‌ها فقط دو سالن 6 و 7 نمایشگاه بین‌المللی تهران را در اختیار قرار گرفته بودند و تقریبا اثری از حضور پتروشیمی‌ها در نمایشگاه دیده نمی‌شد. سالن‌ها هم کمابیش خلوت بودند و غرفه‌ها و بازدیدکنندگان خارجی به چشم نمی‌خوردند. به گزارش «تعادل»، شرکت‌کنندگان می‌گفتند که با توجه به تجربه نخست برگزاری نمایشگاه مستقل پایین‌دستی‌های نفت، حضور کمرنگ شرکت‌ها و بازدیدکنندگان قابل پیش‌بینی بود، اما مسائلی مانند تبلیغات نامناسب، شیوع ویروس کرونا در چین، تحریم‌ها و حتی نامگذاری نمایشگاه به خلوتی آن دامن زده است.

حسینعلی شهریاری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد ویروس کرونا گفت: درباره بیماری‌های ویروسی باید خود مراقبتی در دستور کار همه مردم قرار گیرد به خصوص بیماری‌هایی که از طریق دست دادن و یا روبوسی منتقل می‌شوند. ویروس کرونا در 18 کشور دنیا شیوع پیدا کرده است و از طرف دیگر مواردی در مرزهای شرقی و غربی ما مشاهده شده به همین دلیل باید آموزش‌های لازم به مردم برای جلوگیری از انتقال این بیماری داده شود مهمترین توصیه رعایت مسائل بهداشتی به خصوص بهداشت فردی است. باید ضمن رعایت توصیه‌های وزارت بهداشت شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون مدنظر قرار گرفته و از روبوسی و دست دادن تا حد امکان پرهیز شود. وزارت بهداشت تمام اقدامات لازم برای عدم گسترش این ویروس را انجام می‌دهد، پس مردم نگران نباشند و بدانند تلاش‌هایی صورت می‌گیرد و جای نگرانی نیست، آن چه آنها باید به آن توجه کنند رعایت بهداشت فردی است و این که در مکان‌های عمومی از ماسک استفاده کنند با این اقدامات درصد ابتلا به این ویروس بسیار کاهش پیدا می‌کند.

فیصل مرداسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص آخرین وضعیت تولید ماسک در کشور گفت: آمار رسمی تولیدکنندگان ماسک بیش از 12 واحد فعال است. اما تعداد زیادی از تولیدکنندگان محصولات پزشکی مانند تولیدکنندگان البسه بیمارستانی و پک‌های جراحی هستند که در کنار سایر تولیدات اصلی خود، ماسک نیز تولید می‌کنند. فلذا آمار تولیدکنندگان ماسک خیلی بیشتر از آمار رسمی 12 واحد است. آمار دقیقی از ظرفیت تولید ماسک در کشور وجود ندارد. بخصوص اینکه برخی از تولیدکنندگان ماسک دارای چند دستگاه و برخی فقط یک دستگاه دارند. فارغ از بحث انتشار ویروس کرونا ما نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر در تولید ماسک‌های استاندارد و با کیفیت مشابه برندهای معتبر بین‌المللی هستیم. متاسفانه عدم نظارت کافی باعث شده است برخی اقدام به تولید ماسک بدون رعایت استانداردها و با استفاده از لایه‌های نامرغوب کنند و چنین ماسک‌هایی فاقد کارایی مناسب است. عدم استفاده از لایه ملت بلون یا استفاده از نوع بی‌کیفیت آن که امکان فیلتراسیون را برای ماسک فراهم می‌کند از جمله مواردی است که برخی در تولید ماسک رعایت نمی‌کنند. به نظر می‌رسد نظارت، استانداردسازی و وجدان کاری از حلقه‌های مفقوده تولید ماسک در کشور است. آن دسته از ماسک‌های تخصصی و بخصوص ماسک‌های صنعتی که در کارخانجات تولیدی صنعتی و شیمیایی استفاده می‌شوند دارای استانداردهای تخصصی هستند. خوشبختانه از نظر مواد اولیه مورد نیاز برای تولید ماسک، کاملا خودکفا هستیم و منسوج نبافته و ملت بلون مورد نیاز با کیفیت و مطابق استانداردهای جهانی در کشور تولید و در اختیار تولیدکنندگان ماسک قرار می‌گیرد.

مهرداد صلاحی، عضو انجمن متخصصان داخلی عفونی، ریوی و ویروس‌شناسی در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا با بیان اینکه ویروس کرونا مانند آنفلوانزای امسال است و خیلی خطرناک نیست، گفت: ویروس کرونا به دلیل جنبه روانی که ایجاد کرده، باعث ترس شهروندان شده است، چراکه ویروس آنفلوانزای امسال هم باعث مرگ‌ومیر برخی افراد شد. عفونت سرماخوردگی مانند آنفلوانزا است و فرم خفیف و شدید دارد که فرم‌های خفیف بیماری کرونا، مانند سرماخوردگی معمولی است. معمولا از عفونت‌های ویروسی انتظار می‌رود بین 5 تا 7 روز از بین بروند و اگر بیمار دچار 4 علائم آبریزش بینی، سرفه، گرفتگی صدا و قرمزی چشم باشد و از این 4 مورد به 2 مورد مبتلا باشد، احتمال زیادی دارد که مبتلا به عفونت ویروسی باشد و به آنتی‌بیوتیک احتیاج ندارد. در صورت مبتلا شدن زنان باردار به ویروس‌های عفونی باید بستری شوند و همچنین هر فردی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای باشد مانند سابقه آسم و آلرژی، دیابت، نارسایی قلب و ریه به رسیدگی بیشتری نیاز دارند. کرونا ویروس همیشه وجود داشته است، اما نوع آن فرق داشته و دچار جهش شده است. هر سرفه حدود پنج هزار قطره عفونی دارد و هر عطسه حدود شش هزار قطره عفونی دارد، هر سرفه و عطسه حدود 8 تا 10 متر را آلوده می‌کند، اما با گرفتن جلوی دهان و بینی شانس انتقال ویروس را کاهش می‌دهیم.

رسانه های اصولگرا

روزنامه جوان: ویروس کرونا در زنجیره‌های عرضه جهانی از تویوتا گرفته تا نایک را دربرگرفته، زیرا منطقه ووهان 69 درصد تولید ناخالص داخلی چین را تشکیل می‌داد، اما کرونا در بخش‌هایی از اقتصاد از جمله صنعت درمان و ارز رمزها آن‌ها را تقویت کرده است.

روزنامه جوان با درج گزارشی با عنوان بیت‌کوین از کرونا انرژی گرفت!، نوشت: زمانی که معامله تجاری ایالات متحده امریکا و چین در اواسط ژانویه به امضا رسید، مسیر برای شتاب در سرمایه‌گذاری، تجارت و رشد اقتصادی جهانی مشخص شد، اما کرونا به ابزاری جدید در کند شدن رشد اقتصادی بدل شد، به‌نحوی‌که تخمین زده می‌شود 5 میلیون نفر در طول تعطیلات ویروس را با خود به شهرهای اطراف، شهرهای بزرگ‌تر و در سراسر جهان منتقل کنند. به همین دلیل شهرهای بیشتری بسته شده و تعطیلات برای یک هفته دیگر در 14 استان چین تمدید شده است. بندرهای صادراتی گوانگدونگ، شهر فناوری شنژن، بزرگ‌ترین بندر چین شانگ‌های و محل کارخانه جدید تسلا و جیانگ سو، جایی که کفش‌های نایک تولید می‌شوند، همگی در 14 استانی واقع شده‌اند که تعطیلی به مدت یک هفته دیگر در آن‌ها تمدید شده است. این استان‌ها تقریبا 69 درصد از تولید ناخالص داخلی چین را در سال 2019 تشکیل می‌دهند. در اثر شیوع بیماری کرونا شرکت‌های بزرگی مانند مک‌دونالد فروشگاه‌های خود را بسته‌اند. شرکت Toyota و بسیاری دیگر تولید را متوقف کرده‌اند. به میلیون‌ها نفر گفته شده است هنگامی که تعطیلات پایان می‌یابد تا اطلاع ثانوی به سر کار برنگردند. به این ترتیب با توجه به نقش چین در اقتصاد جهان اختلال بزرگی در زنجیره‌های عرضه جهانی ایجاد خواهد شد که احتمالا بایدمنتظر گرانی کالاهای نهایی بود، زیرا چین اکنون 17 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهد که 4 درصد نسبت به سال 2003 رشد داشته است. اما این اقدام در واقع فرصت خوبی را برای شرکت‌های چند ملیتی مستقر در سایر کشورها فراهم می‌کند، به‌نحوی‌که تولیدات برندهای معروف جهان در سایر کشورها تا حدتوان ظرفیت خالی چین را پر خواهند کرد.

روزنامه قدس با درج گزارشی با عنوان تجارت با کرونا نوشت:‌ «کرونا» همچنان داغ‌ترین سوژه فضای مجازی و رسانه‌ای دنیاست. مردم دنیا این روزها به شکل وحشتناکی از چشم‌بادامی‌ها می‌ترسند! این را می‌شود از فیلم‌هایی متوجه شد که فرار کردن مردم هنگام مواجهه با اهالی چین را نشان می‌هد. مردم این روزها آن‌قدر کرونا را به خودشان نزدیک می‌بینند که همه جوره خودشان را برای مواجهه با آن آماده کرده‌اند. همین الان اگر سری به فروشگاه‌های آنلاین بزنید، متوجه خواهید شد که تقریبا همه آن‌ها، ماسک‌های بهداشتی‌شان را تمام کرده‌اند! در این میان اخبار مختلف ورود چینی‌ها به ایران، جابه‌جایی اهالی این کشور توسط ایرلاین‌های ایرانی و تداوم پروازهای رفت و برگشت ایران به چین، روز به روز بیشتر در فضای مجازی سروصدا به راه می‌اندازد و به شایعات درباره این ویروس، بیشتر از پیش دامن می‌زند.

صادق مردانی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص افت 3 میلیون بشکه‌ای تقاضای روزانه نفت چین در پی ویروس کرونا اظهار کرد: کاهش 3 درصدی چین در زمینه نفت بخاطر ویروس کرونا بحثی عادی و قابل تصور است؛ زمانی که این بیماری در کشوری بزرگ مانند کشور چین رخ داد، به دلیل جمعیت بالا و بازار مصرفی بزرگ مردم قرنطینه شدند؛ همچنین وجود این بیماری روی نیروی کار و استفاده کارخانه‌ها از انرژی اثری مستقیم دارد. اثر آن به این صورت است که نیروی کار نمی‌تواند از منزل خود خارج شود و مصرف خانگی آن رشد می‌کند، اما مصرف صنعتی آن کاهش پیدا می‌کند؛ از طرفی این کشور با افت تولید مواجه می‌شود. ممنوعیت رفت و امد در یک کشور ناخوداگاه موجب کاهش مصرف بنزین در آن منطقه می‌شود؛ شهرهای صنعتی چین در بخش تولید به دلیل کساد شدن بازار خود، میزان تولیدات خود را کاهش می‌دهند.

پیامک از دیار کرونا!، عنوان مطلبی در روزنامه خراسان است، در گزیده ای از آن می خوانیم: جریان پیامک‌های وزارت بهداشت برای مردم چیه که خیلی بازتاب داشته؟ اولی: چند روز پیش یه کاربر توی توئیتر به وزیر ارتباطات پیشنهاد داد که برای مردم به ویژه مرزنشین‌ها و اهالی مناطق محروم، روش‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا رو پیامک کنن که وزیر جوان هم استقبال کرد و گفت قرار شده با همکاری وزارت بهداشت این کار رو انجام بدن. سومی: دست‌شون درد نکنه، چی هست تو پیامک‌ها؟ دومی: به نظر من مسائل خیلی پیش پا افتاده و بدیهی رو گفتن. مثلا شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون که خب طبیعتا مناطقی که آب سالم و صابون داشته باشن حتما این کار رو می‌کنن و منتظر پیامک نمی‌مونن! از دست‌دادن و بوسیدن افراد با علایم سرماخوردگی خودداری کنین، که طبیعتا یا مردم خودشون این رو می‌دونن یا مجبورن توی رودرواسی و برای این که مریضی که رفتن عیادتش ناراحت نشه، سه بار ماچش کنن! هنگام عطسه و سرفه از دستمال استفاده کنین، که خب طبیعیه کسی توی حلق بقیه عطسه و سرفه نمی‌کنه، اگر هم بکنه با یه پیامک پی به کار بدش نمی‌بره و حالیش نمی‌شه کارش درست نیست، باید حضوری و به‌زوری بهش یاد بدن! آخر پیامک هم نوشتن از مواد غذایی بهداشتی و مطمئن استفاده کنین، که خب مردم بنده‌های خدا اگه وسع‌شون برسه و گیربیارن، حتما همین کار رو می‌کنن، وگرنه... سومی: تو هم که همش غر بزن و آیه یأس بخون. حتما فرستادن این پیامک بهتر از نفرستادنشه. وزیر جوان: حالا که این‌طور شد هرکی بتونه یه متن بهتر برای پیامک بعدی ما بنویسه، سورپرایزش می‌کنیم بره با پهپاد بالای مناطق صعب‌العبور دور بزنه ببینه پیامک‌ها دلیور شدن یا نه!

حسن ضیاءالدینی مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار کرد: در فصل زمستان عفونت‌های تنفسی شایع است لذا دانش‌آموزان با رعایت اصول بهداشت فردی و جمعی می‌توانند از ابتلا به بیماری‌های تنفسی آنفلوآنزا و کرونا ویروس جلوگیری کنند. تأکید و رعایت بهداشت فردی مهم‌ترین نکته است و دانش‌آموزان حتما دست‌ها را در طول روز چندین بار با آب و صابون بشویند. دانش‌آموزان در هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را با دستمال یا آرنج بگیرند و از تماس با افرادی که دچار علائم سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستند، دوری شود. اگر فرزندتان دچار علائم سرماخوردگی است تا بهبودی کامل علائم به مدرسه مراجعه نکند البته مدیران مدارس در این زمینه با والدین دانش‌آموزان همکاری لازم را داشته باشند. به معاونت تربیت‌بدنی و سلامت استان‌ها اعلام کردیم که با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی نسبت به آموزش دانش‌آموزان اقدام کنند همچنین برشور و اطلاعات آموزشی در سایت دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است. به مدیران مدارس هم اعلام می‌کنیم از بردن دانش‌آموزان به اردو در فصل سرما خودداری کنند چون عفونت‌های فصلی، دانش‌آموزان تهدید می‌کند.

حسین وطن پور در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت واکسن و داروهای مورد نیاز برای ویروس جدید کرونا گفت: ویروس‌ها مدام تغییر می‌کنند و معمولا دوره جهش آنها خیلی سریع است بنابراین دسترسی به واکسن با سرعت امکان پذیر نخواهد بود. به همین دلیل است که یک دوره حداقل 9 ماهه را در حوزه سلامت نیاز داریم تا بتوانیم واکسن‌ها را بسازیم و آن را وارد بازار کنیم. تنها در صورتی که از قبل پیش بینی یک نوع ویروس وجود داشته باشد، می‌توان واکسن را سریع‌تر ساخت. نکته مهم در مورد ویروس جدید کرونا این است که این ویروس از خانواده ویروس آنفلوآنزا است و علائم مشابه هم دارد. خوشبختانه در مقایسه با انواع دیگر هم خانواده‌های خود کم خطرترین است. از همین رو آنهایی که به موقع واکسن آنفلوآنزا را در ماه‌های مرداد و شهریور زده اند می‌توانند در برابر ویروس جدید کرونا یک پیشگیری اولیه داشته باشند. اما اکنون در اوج همه گیری بیماری واکسن هیچ فایده‌ای ندارد. اکنون برخورد با بیماری باید مانند پیشگیری‌های سرماخوردگی باشد و نگهداشتن مجاری تنفسی به صورت مرطوب و شستشوی مرتب دست‌ها از جمله مهمترین کارهایی است که افراد باید انجام دهند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*