خوردن این غذاها بعد از ماه رمضان معده را نابود می کند
برنا نوشت: دستگاه گوارش و بدن ما در ماه مبارک رمضان روزه دار و در حال استراحت بوده است، پس باید در روزهای بعد ازماه رمضان نکاتی را رعایت کنیم.
ماه مبارک رمضان به پایان رسید و همه چیز به حالت عادی خود برگشت اما کاش برخی از موارد از جمله پرهیز و محدودیت در خوردن که در ماه رمضان داشتیم با پایان ماه رمضان حفظ کنیم زیرا که در یک ماه سیگارنکشیدیم، نوشابه و فست و فود و غذاهای سنگین و چرب نخوردیم؛ بدن و دستگاه گوارش ما حالت روزه دار و استراحت دارد و پس باید در چند روز اول از خوردن غذاهای سنگین و چرب خود داری کنیم.
دراین راستا زهرا فرهناک کارشناس ارشد تغذیه ضمن تاکید بر اینکه باید عادتهای غذایی مثبتی را که طی این ماه به دست آوردهایم، حفظ کرده و به همان روال ادامه دهیم اظهار کرد: با اینکه خیلیها از افزایش وزن پس از ماه رمضان شکایت میکنند، خوب است بدانید اگر روزه داری اصولی و با رعایت نکات صحیح تغذیهای انجام شود، میتواند به کاهش وزن مختصر افراد چاق منجر شده و میزان چربی خون مبتلایان به چربی خون را نیز کاهش دهد. کاهش وزن و کنترل قند و چربیهای خون در محدوده مجاز، یکی از نتیجههای مثبت روزهداری است که میتواند عاملی برای کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای مختلف مانند چاقی، فشار خون، دیابت و مشکلات قلبی عروقی باشد.
این کارشناس تغذیه افزود: در صورتی که روزهداری به شکل صحیح انجام شود، موجب سمزدایی از بدن شده، فرصت استراحتی در اختیار دستگاه گوارش قرار میدهد و باعث میشود برنامه غذایی افراد نظم پیدا کند؛ تمام این موارد موجب حفظ سلامت جسم روزهدارانی خواهد شد که یک ماه با رعایت اصول و نکات تغذیهای، روزه گرفتهاند.
از مصرف غذاهای چرب و سنگین در روز های اول پس از پایان ماه رمضان پرهیز کنیم زیرا که دستگاه گوارش ما در حال روزه داری و استراحت بوده و برای تغییر عادت غذایی به زمان نیاز دارد و برای نظم دهی به باید تعداد وعده های غذایی خود را افزایش و حجم مصرفی در هر وعده را کاهش دهیم.
در این موضوع فرهناک با اشاره به مشکلات گوارشی و سوءهاضمهای که به دلیل پرخوری بعد از ماه رمضان ایجاد میشود، بیان کرد: بهتر است سه وعده غذای اصلی و دو تا سه میان وعده در نظر بگیرید و در هریک از این وعدهها، حد اعتدال را رعایت کنید تا احتمال بروز مشکلات گوارشی ناشی از پرخوری به حداقل برسد.
معمولا در روزهای روزه داری بیشتر از روزهای معمول به مصرف آب و کاهش عطش توجه می کنیم و امسال با ورود به فصل گرما و بایذ مصرف مایعات را برنامه غذایی خود قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه پس از پایان ماه رمضان، همچنان در فصل تابستان قرار داریم و مصرف مایعات باید جزئی از برنامه غذایی باشد، گفت: مصرف مقدار کافی مایعات و بویژه آب را نباید فقط مخصوص ماه رمضان بدانیم، به هیچ وجه نباید مصرف مایعات را کنار بگذاریم؛ بنابراین توصیه میشود به مقدار کافی از آب و شربتهای خانگی کمشیرین استفاده کنید و سبزیجات آبدار مختلف مانند کاهو، خیار، گوجهفرنگی و... را نیز در برنامه غذایی خود قرار دهید.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه میوهها سرشار از مواد معدنی، ویتامینها و فیبر است و منبع خوبی از آنتیاکسیدانها هم به شمار میآید، انتخاب بسیار مناسبی برای میانوعدهها بوده و کودکان و بزرگسالان باید به مقدار کافی از آنها استفاده کنند.
یادتان باشد همیشه باید از مواد لبنی مختلف مانند شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک استفاده و به کمک آنها نیاز بدن را تامین کنید. این روزها هم فرصت خوبی است که این مواد را در برنامه غذایی خود قرار داده و آنها را هم به مقدار کافی مصرف کنید.
فرهناک با اشاره به اینکه مواد لبنی حتما باید در طول روز به مقدار کافی مصرف شود، بیان کرد: لبنیات منبع خوب کلسیم بوده و به همین دلیل مصرف آن هم به کودکان که در سنین رشد و استخوانسازی هستند و هم به افراد بزرگسال توصیه میشود. همچنین توصیه میشود لبنیات نیاز بدن به پروتئین و ویتامینهای گروه B را نیز تامین میکند.
به گفته وی، بهتر است از مواد لبنی کمچرب استفاده کنید و همچنین یادتان باشد در کنار مصرف این مواد، برای تامین کلسیم میتوانید از انواع کلمها، بادامزمینی، کنجد و ماهیهایی که با استخوان میتوان آنها را مصرف کرد نیز کمک بگیرید.
کمتر فستفود بخورید
فرهناک ضمن مثبت دانستن چنین تغییری عنوان کرد: پس از پایان این ماه هم خوب است مصرف فستفودها را به حداقل برسانید و از مصرف غذاهای کنسرو شده، شور یا چرب خودداری کنید.
به گفته وی، چون مواد نگهدارنده مختلفی به این نوع غذاها افزوده میشود، مصرف بیش از حدشان برای همه افراد و بخصوص کودکان خطرناک است و همچنین به دلیل زیاد بودن نمک موجود در آنها، برای بزرگسالان و کسانی که دچار بیماریهای مختلف هستند، میتواند زمینهساز بروز بیماریها و مشکلات قلبی عروقی و فشار خون نیز بشود. همچنین نباید فراموش کنیم این غذاها معمولا بسیار چربتر از غذاهای معمول بوده و از این نظر هم میتواند دردسرساز شود بنابراین با توجه به اینکه فستفودها حاوی مقدار زیادی چربی، سدیم و مواد نگهدارنده است، مصرف آنها توصیه نمیشود و بویژه در روزهای اول پس از پایان ماه مبارک رمضان بهتر است خیلی سراغ آنها نرویم و با استفاده از غذاهای سالم از خانوادهمان پذیرایی کنیم.
آش و سوپ بهترین غذا برای روزهای بعداز ماه رمضان
این کارشناس تغذیه ادامه داد: انواع آشهایی که در ترکیبات آنها از سبزیجات و حبوبات استفاده شده، سوپهایی بر پایه سبزیجات و جو، خورشهای ایرانی که کمچرب آماده شده است و همچنین خوراکهایی که با مرغ یا گوشت و سبزیجات تهیه میشود نیز انتخابهای مناسبی برای این روزها به حساب میآید.
بیشتر بخوانید:
بلایی که مصرف بیش از حد ویتامین ب 12 سرتان می آورد
233236
کد خبر 1757644