خیز بایدن به سوی پیشتازی در «سهشنبه بزرگ»
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در ادامه مرحله درونحزبی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا رأیگیریهای مهم موسوم به «سهشنبه بزرگ» در 14 ایالت آمریکا برگزار شد و رسانهها بامداد چهارشنبه (به وقت تهران) پیشبینیهایی را از احتمال پیروزی نامزدها در برخی ایالتها منتشر کردند. پیش از رأیگیریهای «سهشنبه بزرگ» در چهار ایالت آیووا، نیوهمپشایر، نوادا و کارولینای جنوبی انتخابات مقدماتی برگزار...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در ادامه مرحله درونحزبی انتخابات ریاستجمهوری آمریکا رأیگیریهای مهم موسوم به «سهشنبه بزرگ» در 14 ایالت آمریکا برگزار شد و رسانهها بامداد چهارشنبه (به وقت تهران) پیشبینیهایی را از احتمال پیروزی نامزدها در برخی ایالتها منتشر کردند.
پیش از رأیگیریهای «سهشنبه بزرگ» در چهار ایالت آیووا، نیوهمپشایر، نوادا و کارولینای جنوبی انتخابات مقدماتی برگزار شده است اما «سه شنبه بزرگ» به دلیل تعداد زیاد ایالتهای درگیر انتخابات مقدماتی و همچنین میزان بالای موکلان انتخاباتی (delegates) از اهمیت بسیاری برخوردار است.
در انتخابات سه شنبه بزرگ در ایالتهای «آلاباما»، «آرکانزاس»، «کالیفرنیا»، «کلرادو»، «مین»، «ماساچوست»، «مینهسوتا»، «کارولینای شمالی»، «اکلاهما»، «تنسی»، «تگزاس»، «یوتا»، «ورمونت» و «ویرجینیا» رأیگیری میشود و تکلیف یک سوم کل مجموع موکلان انتخاباتی مشخص خواهد شد.
نامزدی که در نهایت به 1991 موکل انتخاباتی دست پیدا کند، میتواند نامزد نهایی دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری 2020 آمریکا و رقیب «دونالد ترامپ» شود.
پیشتازی «برنی سندرز» در میان نامزدهای دموکرات تا قبل از سهشنبه بزرگ از یک سو و انصراف «پیت بوتهجج» شهردار سابق ساوث بند و سناتور «ایمی کلوباچار» دو نامزد این حزب و حمایت آنها از «جو بایدن»، در روزهای اخیر حساسیت نتایج انتخابات امروز را مضاعف کرده است.
با کنارهگیری کلوباچار و بوتهجج، رقابت اصلی بین سندرز و بایدن خواهد بود اما «مایکل بلومبرگ»، «الیزابت وارن» و «تولسی گابارد» هم شانس خود را برای حضور قویتر در انتخابات آزمایش میکنند.