پنج‌شنبه 8 آذر 1403

خیز پژوهشگران ایرانی به سوی نیازهای کشور / وقتی فناوری ایرانی برای حل مشکلات کافی است

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
خیز پژوهشگران ایرانی به سوی نیازهای کشور / وقتی فناوری ایرانی برای حل مشکلات کافی است

گروه دانشگاه خبرگزاری فارس برنامه‌های هفته پژوهش روز گذشته به پایان رسید و آنچه شاهد بودیم بخشی از دستاوردها و فناوری بومی یک ملت بود که در قالب یک نمایشگاه به معرض دید گذاشته شده بود.

فناوری بومی ملتی که هیچگاه در برابر بیگانه سر خم نکرده و همواره بر روی پای خود ایستاده تا آنچه دارد از خود باشد. دانشمندان و پژوهشگران ایرانی از 19 تا 25 آذرماه نه تنها دستاوردهای پژوهشی و فناوری‌های بومی خود در حوزه های مختلف علم و پژوهش را در معرض نمایش گذاشتند بلکه در نمایشگاه تستا نیازمندی های صنعت نیز ارائه شد تا از طریق شرکت های دانش بنیان ایرانی رفع شود، در این نمایشگاه قراردادها و تفاهم نامه های مختلفی میان شرکت های دانش بنیان و صاحبان صنایع منعقد شد. اما بدانیم در هفته گذشته در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری چه گذشت؟ یک هفته با پژوهشگران در نمایشگاه امسال 24 دانشگاه، 29 پارک علم و فناوری، 4 مرکز رشد، 23 مؤسسه تحقیقاتی و 13 پژوهشگاه حضور داشتند. در نمایشگاه امسال بر پژوهش در رشته های علوم پایه و علوم انسانی تاکید بسیاری شده بود. همچنین غرفه‌هایی مجزا برای هوش مصنوعی، کوانتومی و متاورس در نظر گرفته شده بود. یکی دیگر از خصوصیات نمایشگاه 1401 که اتفاقا معاون پژوهشی وزیر علوم هم بر آن تاکید دارد، حضور 28 انجمن علمی در این نمایشگاه بود. همچنین حضور نمایندگان چند کشور دیگر در نمایشگاه تستا و ارائه نیازهای فناورانه شان برای رفع از سوی شرکت های دانش بنیان ایرانی نیز از دیگر خصوصیات نمایشگاه هفته پژوهش 1401 بود. در نمایشگاه امسال تعداد 1700 فناوری ارائه شده بود که از این تعداد، 248 فناوری مربوط به پارک‌های علم و فناوری و 177 فناوری مربوط به مراکز رشد و مابقی مربوط به دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مؤسسات تحقیقاتی بود، همچنین در روز نخست این نمایشگاه از 30 فناوری منتخب رونمایی شد که از این تعداد، 12 فناوری مربوط به پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد بود. * امضای بیش از 300 تفاهم نامه یارانه تجاری سازی فناوری

علی خیرالدین معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم از امضای 320 تفاهم نامه یارانه تجاری سازی فناوری در نمایشگاه هفته پژوهش خبر داده است که این مساله نمایانگر نقش موثر این نمایشگاه در همرسانی عرضه و تقاضای فناوری است. همچنین برترین دانشگاه‌ها و پارک های علم و فناوری در نمایشگاه هفته پژوهش و برترین پژوهشگران کشور نیز در روز اختتامیه معرفی شدند. این مراسم با حضور وزیر علوم برگزار شد و محمدعلی زلفی گل صحبت های پژوهشگران را شنید و درباره حل مشکلات پیش روی آنان گفت: صنایع و بخش‌های مرتبط با آن باید دانشجویان ما را بپذیرند و بدانند آینده متعلق به دانشجویان است. دانشجویان باید با صنعت مرتبط با خودشان در ارتباط باشند و صنایع آنها را بپذیرند. که البته انجام این کار نیاز به عزم فرابخشی و تحول قوانین و تحول دارد چرا که بدون عزم فرابخشی، یک وزارتخانه نمی‌تواند به تنهایی وظایف خود را انجام دهد.

* حضور فعال دانشگاه آزاد اسلامی در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار

نکته جالب توجه نمایشگاه نیز حضور فعال دانشگاه آزاد اسلامی بود که مانند سال های گذشته با دستاوردهای بومی ایرانی بسیاری در نمایشگاه شرکت کرد. دانشگاه آزاد با 300 محصول پژوهشی در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار حضوری فعال داشت.

واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی 1000 محصول را برای عرضه در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار معرفی کرده بودند که به دلیل کمبود فضا، تنها 300 محصول انتخاب و در این نمایشگاه ارائه شد. محصولات واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی که در این نمایشگاه به معرض نمایش درآمده‌اند، دارای ویژگی هایی ازجمله فناوری بالا، آماده ورود به بازار، تجاری شده و... است.

دانشگاه آزاد محصولاتی نظیر ازجمله میکروسکوپ دینامیکی، آجر گیاهی، مواد اولیه مهندسی بافت، کوره آزمایشگاهی، تجهیزات هوشمندسازی ساختمان، چسب زخم و پانسمان های نانو، صابون های تهیه شده از جلبک اسپیرولینا، نشاء اصلاح‌شده گیاهان دارویی، رله حفاظت و اتوماسیون پمپ، سیستم الکترونیکی پردازشگر (آشکارساز) شعله، آبیاری هوشمند، افزودنی های سوخت بنزین را در این نمایشگاه ارائه داده بود.

همچنین در بخش فناوری‌های منتخب این نمایشگاه محصولاتی نظیرکپسول سرنشین دار توسط پژوهشگاه هوافضا، پرنده ناظر نصیر (پهپاد عمود پرواز (و پهپاد بازرس از سوی محققان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، اکسیژن ساز نانویی مبتنی بر اینترنت اشیا، انواع کشت بافت، محصولات دارویی و پزشکی، نوآوری هایی در حوزه فناوری ارتباطات، گیاهان دارویی، فناوری های کشاورزی، محصولات دارویی در حوزه ناباروری، فیزیوتراپی و غیره ارائه شده بود.

به گزارش فارس، محققان ایرانی با ارائه محصولات مبتنی بر نیازهای کشور در نمایشگاه هفته پژوهش خوش درخشیدند و نشان دادند که اگر صنایع و نهادهای مختلف با آن ها همکاری کنند می توانیم بدون نیاز به بیگانه نیازهای جامعه مان را خودمان با فناوری های بومی مرتفع سازیم. پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

وزارت علوم تحقیقات و فناوری

دانشگاه آزاد اسلامی

پژوهشگر علی خیرالدین این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
خیز پژوهشگران ایرانی به سوی نیازهای کشور / وقتی فناوری ایرانی برای حل مشکلات کافی است 2
خیز پژوهشگران ایرانی به سوی نیازهای کشور / وقتی فناوری ایرانی برای حل مشکلات کافی است 3