داعش زائیده تمسک به ظاهر قرآن بدون توجه به سیره اهل بیت (ع) است
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: عدم بهرهگیری از معارف اهل بیت (ع) و تمسک به ظواهر قرآن، جامعه اسلامی را با افراطیگریهای غیرشرعی و غیرعقلی مواجه میکند که داعش نمونه بارز آن است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: عدم بهرهگیری از معارف اهل بیت (ع) و تمسک به ظواهر قرآن، جامعه اسلامی را با افراطیگریهای غیرشرعی و غیرعقلی مواجه میکند که داعش نمونه بارز آن است.
به گزارش خبرگزاری مهر، سرلشکر محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در دیدار سالیانه با فعالان جامعه قرآنی نیروهای مسلح که در مسجد جهاد ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد، با اشاره به اعجاز بودن کلامالله مجید اظهار داشت: مطالعه ادوار تاریخی به ما نشان میدهد که خداوند متعال در هر دورهای متناسب با نیاز آن زمان، معجزاتی را بر پیامبرانش کرامت کرده است تا با نشان دادن آن معجزات، مردم را هدایت و راهبری کنند.
وی با بیان اینکه این معجزات در دورهای با غلبه بر جادوگران، یا غلبه بر علم پزشکی و شفای بیماران صعبالعلاج، یا غلبه بر بلایای طبیعی همراه بوده است، افزود: در دوره پیامبر اکرم (ص) و آغاز حیات اسلام، خداوند با اعجاز قرآن کریم و در اختیار قرار دادن کتاب اسلامی موجبات هدایت بشریت را فراهم آورد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به دورانی که قرآن در آن به عنوان بزرگترین اعجاز الهی نازل شد، گفت: خداوند متعال قرآن را در یک سرزمینی بر رسولالله (ص) نازل کرد که به جهت میزان پیشرفت و تمدن در آن دوره سهم بسیار اندکی داشته است و کشورهای روم، ایران و چین در همان دوران از امپراطوری هایی بزرگی برخوردار بودهاند و به لحاظ علم و دانش نیز در اوج شکوفایی قرار داشتند.
سرلشکر باقری تصریح کرد: پروردگار عالمیان در چنین شرایطی قرآن را بهعنوان معجزه به بشریت ارائه کرد و این کتاب عظیمالشأن از همان دوران تاکنون تحدی کرده و همچنان هماورد میطلبد و این مبارز طلبیدن همچنان 14 قرن است که ادامه دارد و در این مدت هیچ فرد یا گروهی نتوانسته است یک آیه مانند قرآن را بیاورد. این نشاندهنده این حقیقت است که قرآن یک کتاب عادی نیست، بلکه یک کلام الهی غیرقابل تکرار است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ادامه داد: بزرگترین دانشمندان و ادبا و شعرای اعراب که از فصاحت و بلاغت نیز برخوردار بودند در طول این 14 قرن نتوانستند چه در کلام ظاهر و چه در معنا و مفهوم آیهای مانند قرآن کریم ارائه کنند؛ زیرا قرآن معجزه الهی است و در جای جای آن به این اعجاز اشاره شده و مسلمانان نیز همواره به آن افتخار میکنند.
سرلشکر باقری با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) دو وزنه بزرگ را بعد از خود برای جامعه بشریت به ودیعه گذاشتند، افزود: کتاب الله و عترت ازجمله مسائلی هستند که پیامبر فرمودند مسلمانان برای اینکه از مسیر حق و تکامل دور نشوند، باید از آنها تبعیت کنند.
وی با اشاره به پیدایش فرقههای انحرافی همچون داعش بیان کرد: اگر پیش از این تصور میکردیم که رجوع به ظواهر قرآن، بدون تأسی به سیره اهل بیت (ع)، امکان دارد با مفسده همراه شود، امروز بهطور عینی مشاهده کردیم که عدم بهرهگیری از معارف اهل بیت (ع) و تمسک جستن صرف به ظواهر قرآن چه خطراتی را میتواند به همراه داشته باشد و جامعه اسلامی را با چه تندرویها و افراطیگریهای غیرشرعی و غیر عقلی مواجه میکند که داعش میتواند نمونه بارز این گروههای انحرافی باشد؛ لذا برای رسیدن به مقصد و گمراه نشدن باید به هر دو ودیعه الهی یعنی قرآن و سیره اهل بیت (ع) تمسک جست.
سرلشکر باقری در ادامه به داستانهای عبرتانگیز و درسآموز قرآنی اشاره کرد و گفت: داستانهای قرآنی باب بزرگی است که درسهای زیادی را به بشریت میدهد و گاهی در داستان سرگذشت یک پیامبر از چندین نسل انسانی درس و عبرت قابل استحصال است.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح افزود: وقتی داستان حضرت آدم ابوالبشر را مطالعه میکنیم درمییابیم که چگونه ضعف اعتقاد به فرمان الهی و اعتماد به وعدههای شیطان موجب نزول انسان از بهشت به زمین میشود.
وی افزود: در داستان حضرت نوح (ع) صبر و ایمان استوار قابل مشاهده است؛ چراکه در تاریخ مینویسد بهطور متوسط در دوره بیش از 950 سالی که ایشان تبلیغ یکتاپرستی میکردند، در پایان تعداد افرادی که با ایشان سوار بر کشتی شدند، شاید کمتر از 30 الی 40 نفر بوده است و در واقع میتوان دریافت که هر 40 سال یک فرد به او ایمان آورده و وی را همراهی کرده و این پیامبر بزرگ تا چه اندازه مورد بیمهریها و زخم زبانها قرار گرفته است.
سرلشکر باقری تصریح کرد: در مقابل صبر قابل ستایش حضرت نوح (ع) در هدایت انسانها، ما در قرآن کریم با داستان حضرت یونس (ع) مواجه هستیم که وقتی مردم خود را نصیحت و هدایت میکند و آنان بی توجهی کرده و حقایق الهی را انکار میکنند، ایشان نیز بر آنها غضب و از میان مردم خروج میکند، که به همین خاطر با تنبیه الهی مواجه و توسط نهنگ بلعیده میشود و در شکم آن باقی میماند و از طرف خداوند عنوان میشود که اگر او توبه نمیکرد تا ابد در همانجا باقی میماند.
وی با اشاره به امتحانات سختی که حضرت ابراهیم (ع) با سربلندی از آن بیرون میآید، گفت: درباره حضرت ابراهیم (ع) امتحانات بزرگی را مشاهده میکنیم که یکی سلامت بیرون آمدن از آتش نمرودیان و دیگری سربلند بیرون آمدن از قربانی کردن فرزند است که در حقیقت در تصور انسان همچنین امتحان سختی نمیگنجد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه قرآن کتاب آسمانی و درسآموز زندگی بشریت است که باید با نیت و عمل صادقانه با آن مواجه شد، گفت: ما باید بدانیم که چگونه این مفاهیم عالی قرآنی را با مصادیق روز و کاری خود تطبیق دهیم و در واقع باید مشی قرآنی را در زندگی جاری و ساری و عملیاتی کنیم.
وی با بیان اینکه قرآن کتاب عظیمی است که هر کس به میزان عقل، فهم و جهد خود از آن بهره میبرد، افزود: شکی نیست که ما در سالهای متمادی در کشورمان در حوزه قرآنی به رشد و پیشرفتهایی دست یافتهایم، اما این سطح از پیشرفت برای کشور اسلامی و نیروهای مسلح مؤمن و متعهد قانعکننده نیست.
سرلشکر باقری تأکید کرد: اگر بخواهیم در زمینههای مختلف پیشرفت کنیم، باید از برکات قرآنی بیشتر بهرهمند شویم و دائما راههایی را برای بهرهمندی عمیقتر از قرآن کریم جستجو کنیم.
وی خاطرنشان کرد: سلاح ما در برابر دشمنان، قرآن و آموزههای قرآنی است، گفت: خدا را شاکریم که امروز در جبهه حق قرار داریم و مورد لطف و عنایت الهی و هدایت علما و رهبر معظم انقلاب اسلامی هستیم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در پایان از تلاش فعالان قرآنی بهویژه حجتالاسلام حسن نمازی رئیس اداره عقیدتی سیاسی ستاد کل نیروهای مسلح قدردانی کرد.