دانشجو بیا باهم قدم بزنیم
تهران - ایرنا - سالن ناشران دانشگاهی واقع در رواق غربی مصلی حضرت امام خمینی (ره) در سه بخش متفاوت میزبان 210 ناشر فعال در حوزه آثار دانشگاهی است. سالنی که با وجود افزایش سه برابری راهنمایان در سریعترین زمان ممکن نیاز دانشجوسان برای یافتن غرفههای مدنظرشان را پاسخگوست.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات ایرنا، سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در قالب بخشهای اقماری خود میزبان یکی از مهمترین بخشهای یار مهربان، سالن ناشران دانشگاهی است. بخشی که خوراک یک ساله آثار مکتوب منابع علمی، تحقیقی و پژوهشی دانشجویان در مقاطع مختلف و تمامی رشتهها را ارائه میدهد.
از میان 1700 ناشر حاضر در بخش فیزیکی نمایشگاه سیوسوم کتاب تهران، 210 ناشر به شکل تخصصی در حوزه دانشگاهی مشغول فعالیت هستند. البته اگر ناشران دانشگاهی در بخش ناشران خارجی را مدنظر قرار بگیریم این عدد 250 غرفه افزایش پیدا میکند
بعد از دو سال وقفه به دلیل کرونا، برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب در اردیبهشت 1401 خورشیدی همزمان با برگزاری سیو سومین این رخداد از روز نخست (چهارشنبه 21 اردیبهشت ماه)؛ سالن ناشران دانشگاهی با آغوش باز میزبان دانشجویانی بود که در کنار تهیه کتب درسی، تحقیقی و پژوهشی خود فصلی متفاوت را برای برگزاری گعدههای دانشجویی، بحثهای علمی و پشت سر گذاشتن ساعتی از اوقات فراغت خود در ساحت قدم زدن در بوستان بهشت معرفت در نظر گرفته بودند.
250 غرفه ناشر دانشگاهی با 200 هزار جلد کتاب
از میان 1700 ناشر حاضر در بخش فیزیکی نمایشگاه سیوسوم کتاب تهران، 210 ناشر به شکل تخصصی در حوزه دانشگاهی مشغول فعالیت هستند. البته اگر ناشران دانشگاهی در بخش ناشران خارجی را مدنظر قرار بگیریم این عدد 250 غرفه افزایش پیدا میکند.
همچنین قریب به 200 هزار جلد کتاب اعم از کتابهای چاپ اول و تجدید چاپ توسط غرفههای مختلف و متعدد حاضر در بخش ناشران دانشگاهی به زبان فارسی و بخش ناشران خارجی مد نظر دانشجویان را به آنها ارائه میدهند.
ارائه به روزترین منابع و کتب دانشگاهی با تاکید مسئولان نمایشگاه
همچنین دامنه تاریخی آثار ارائه شده در بخش دانشگاهی ناشران خارجی نیز بازه 2010 میلادی را در بر میگیرد
یکی از مهمترین مولفه های برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ارائه به روزترین منابع درسی در حوزه کتب دانشگاهی است آنگونه که ضوابط این دوره نمایشگاه در حوزه کتابهای فارسی آثار سال 1397 به بعد و در حوزه بخش مجازی نمایشگاه آثار سال 1390 به بعد قابلیت ارائه به مخاطبان دارد.
همچنین دامنه تاریخی آثار ارائه شده در بخش دانشگاهی ناشران خارجی نیز بازه 2010 میلادی را در بر میگیرد.
افزایش سه برابری رابطان و راهنمایان
نکته حائز اهمیت دیگر نحوه مدیریت سالنهای بخش ناشران دانشگاهی است. به گونهای که برخلاف بخش ناشران عمومی تعداد مدیران سالن و همچنین بخشهای اطلاع رسانی با توجه به حجم انبوه و سوالهای متعدد دانشجویان رشتهها و گرایشهای مختلف افزایش 2 تا 3 برابری داشته است.
این مسئله مقوله راهنمایی و اطلاع رسانی و هدایت دقیق دانشجویان به سمت غرفههای مد نظرشان را با سرعت بیشتری شتاب بخشیده است.
مشاهدات خبرنگار کتاب و ادبیات ایران نیز علاوه بر بازتاب این اطلاعات نشان دهنده رضایت دانشجویان حاضر در دو بخش ناشران دانشگاهی فارسی زبان و ناشران دانشگاهی بخش آثار لاتین و خارجی از کیفیت آثار و به روز بودن منابع و در دیگر سو به اطلاع رسانی و هدایت آنها است که این مهم، ارائه خدمات مسئله تهیه آثار مد نظر آنها را با سرعت بیشتری برایشان فراهم ساخته و همین نکته باعث شده است آنها با فراغت بیشتری در قالب همراهی و همدلی با دیگر همتایان دانشجویی خود از رشتههای مختلف به بحث و تبادل نظر در قالب نمایشگاه امسال، آثار ارائه شده در آن و کیفیت شان بپردازند.
سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «با کتاب سلامتیم» 20 اردیبهشت با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر کشور لبنان، متولیان و دست اندرکاران فرهنگی کشور و ناشران 30 کشور در مصلای امام خمینی (ره) طی آیینی گشایش یافت. این نمایشگاه از 21 اردیبهشت آغاز به کار کرده و تا 31 اردیبهشت ماه از ساعت 10 تا 20 میزبان علاقهمندان است.
عریض شدن راهروهای نمایشگاه و اضافه شدن امکانهای تهویه در سالنهای اصلی، نظارت بر واکسینه شدن دو دُز تمام متصدیان و دستاندرکاران نمایشگاه و همکاری سازمان هلال احمر و دانشگاه علوم پزشکی برای بررسی میدانی و تزریق واکسن در فضای نمایشگاه تمهیداتی است که برای رعایت دستورالعملهای بهداشتی مقابله با بیماری کرونا در این دوره اندیشیده شده است.