دانشگاه تهران، خوابگاه متاهلی و هر آنچه که باید بدانید / کمبود بودجه؛ مانع اصلی سر راه دانشجویان متاهل!
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کمبود خوابگاههای متاهلی در دانشگاهها یکی از مشکلاتی است که در چند سال اخیر نمود بیشتری پیدا کرده و دانشجویان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است. نیاز دانشگاهها به خوابگاههای متاهلی در شرایطی افزایش یافت که تورم در حوزه مسکن اوج گرفت و دانشجویان متاهل نتوانستند با وامهایی که صندوق رفاه دانشجویان به رهن و اجاره مسکن دانشجویان اختصاص داده سقفی...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کمبود خوابگاههای متاهلی در دانشگاهها یکی از مشکلاتی است که در چند سال اخیر نمود بیشتری پیدا کرده و دانشجویان را با مشکلات زیادی مواجه کرده است. نیاز دانشگاهها به خوابگاههای متاهلی در شرایطی افزایش یافت که تورم در حوزه مسکن اوج گرفت و دانشجویان متاهل نتوانستند با وامهایی که صندوق رفاه دانشجویان به رهن و اجاره مسکن دانشجویان اختصاص داده سقفی برای خود مهیا کنند؛ به همین دلیل درخواست اسکان در خوابگاههای متاهلی نسبت به گذشته افزایش صد در صدی پیدا کرد.
در پنج سال گذشته، ساخت خوابگاههای متاهلی ازسوی دولت و در لایحه بودجه تامین اعتبار نمیشد و تعداد این خوابگاهها که قبلا در دست ساخت بود، کاهش پیدا کرد، با توجه به این شرایط و نبود امکانات و فضای فیزیکی، امکان ساخت خوابگاههای متاهلی در تمام دانشگاهها وجود ندارد، این خوابگاهها فعلا در دانشگاههایی احداث میشود که پروژههایی در دست اجرا دارند و ساخت یک خوابگاه متاهلی میانگین بین پنج تا 6 سال به طول میانجامد.
در گزارشی به قانون مصوب مجلس برای ساخت خوابگاههای متاهلی پرداختیم و جزئیات و نحوه تسهیلات برای ساخت این خوابگاهها به دانشگاه تشریح شد.
بیشتر بخوانید
*س_شرایطی که مجلس برای ساخت خوابگاههای متاهلی ایجاد کرد_س*
ظرفیت فعلی خوابگاههای متاهلی فقط چند درصد دانشجویان را پوشش میدهد
با تصویب این قانون و ابلاغ آن به بررسی وضعیت این خوابگاهها در دانشگاهها خواهیم پرداخت که وضعیت ظرفیت و اسکان این خوابگاهها در دانشگاه ها، به خصوص در دانشگاههای بزرگ و مادر به چه صورت است و چه برنامههایی را برای افزایش ظرفیت این خوابگاه در آینده دارند در گام اول به سراغ دانشگاه تهران به عنوان یکی از بزرگترین دانشگاههای کشور رفتیم که بیشترین دانشجویان خوابگاهی به ویژه، بیشترین دانشجویان متقاضی خوابگاههای متاهلی را دارد.
یکی از دانشجویان ساکن خوابگاه متاهلی دانشگاه تهران با اشاره به کمبود ظرفیت این خوابگاهها گفت: تعداد متقاضیان برای اسکان در این خوابگاهها در دانشگاه تهران افزایش یافته و باید مدت زیادی را دانشجویان برای اسکان در این خوابگاهها منتظر بمانند.
وی افزود: دانشجویان ساکن این خوابگاهها به مدت چهار سال یا بیشتر طول میکشد و به همین دلیل دانشجویان کمتری میتوانند از این خوابگاهها استفاده کنند. با این ظرفیتی که خوابگاههای متاهلی دارند، بیشتر درخواستهای دانشجویان برای اسکان در این خوابگاهها بررسی نمیشود.
این دانشجو اضافه کرد: ظرفیت خوابگاههای متاهلی دانشگاه تهران حدودا 500 زوج است؛ در صورتی که درخواستهای دانشجویان سه برابر این ظرفیت است و شرایط خاصی برای اسکان در نظر گرفته شده است.
وی یاد آورد شد: این ظرفیت فعلی خوابگاههای متاهلی فقط 5 درصد دانشجویان را پوشش میدهد بنابراین باید مسئولین به فکر توسعه و افزایش ظرفیت باشند.
کمبود بودجه؛ مشکل اصلی سر راه خوابگاههای متاهلی
سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران در خصوص برنامه ریزی این دانشگاه برای افزایش ظرفیت خوابگاههای متاهلی گفت: دانشگاه تهران درخواست خود را به صندوق رفاه ارائه داده است؛ اما بعید میدانیم در شرایط اقتصادی فعلی بتوانیم موفق به ساخت خوابگاه جدید باشیم.
وی افزود: البته صرفا تقاضا دادن دانشگاه نیست که ما بتوانیم خوابگاه جدید بسازیم، بلکه صندوق رفاه دانشجویان نیز شرایط خاصی برای ساخت این خوابگاهها در نظرگرفته است و 15 درصد تسهیلات میدهد و به راحتی نمیتوان این شرایط را فراهم کرد.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: مشکل اصلی در ساخت خوابگاه ها، بودجه است؛ چرا که دانشگاه تهران فضای فیزیکی لازم برای اضافه کردن و ساخت خوابگاه جدید را دارد و فضای فیزیکی لازم را داریم. در حال حاضر 450 زوج دانشجو در خوابگاههای متاهلی دانشگاه تهران ساکن هستند در صورتی که درخواستها بیش از این است و اگر بخواهیم شرایط را آسانتر کنیم پاسخگوی دانشجویان نخواهیم بود.
وی یادآور شد: مدت زمان اسکان این دانشجویان طولانی است و پس از تخلیه این خوابگاهها باید تعمیرات اساسی صورت بگیرد که بتوانیم دانشجویان دیگر را جایگزین کنیم
حبیبا ادامه داد: بیش از دانشجویان متاهل، در دانشگاه تهران مشکل اسکان دانشجویان مجرد را داریم که در حال حاضر بیش از 13000 دانشجو متقاضی هستند و ظرفیت اتاقها جوابگوی درخواستها نیست. تا جایی که توانستیم ظرفیت اتاقها را از 4 نفر به 5 نفر افزایش دادیم، اما با این شرایط هم تقاضا برای اسکان بیش از این است.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران در خصوص افزایش ظرفیت خوابگاههای متاهلی گفت: یک خوابگاه 250 نفره در حال ساخت داریم، اما به دلیل کمبود بودجه نیمه کاره رها شده و در صورت تامین بودجه و تکمیل آن قرار است این خوابگاه به ظرفیت متاهلی اضافه شود.
وی تاکید کرد: باید در مرحله اول بودجه این کار تامین شود که دانشگاهها بتوانند بدون هیچ دغدغهای مشکلات رفاهی دانشجویان را مرتفع کنند.
با توضیحاتی که در خصوص مشکلات خوابگاههای دانشگاه تهران و افزایش ظرفیت آن داده شد، نشان میدهد که همچنان مشکل بودجه گریبانگیر مسائل مختلف در دانشگاهها است و باید مسئولان به جای تصویب قوانین و روی کاغذ آورودن آن به فکر تامین بودجه برای رفع مشکلات دانشگاهها داشته باشند. قانون هایی که فقط رو کاغذ لحاظ می شود بدون این بودجه اختصاص داده شود کم کم به فراموشی سپرده خواهد شد و به دفتر بایگانی دانشگاهها منتقل می شود.
لازم به ذکر است، خبرگزاری دانشجو به صورت سلسله گزارشهایی وضعیت ساخت خوابگاههای متاهلی را از دانشگاهها پیگیری و منتشر خواهد کرد.