دانشگاه شریف در صدر انعقاد قرارداد پژوهشی با صنعت قرار دارد
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم گفت: دانشگاههای تهران و شریف در صدر انعقاد قرارداد پژوهشی قرار دارند و از لحاظ مبلغ بیشترین مبلغ قرارداد پژوهشی مربوط به دانشگاه شریف است.
به گزارش مشرق، محمد سعید سیف مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم در پنجاه و هفتمین اجلاس سالانه پژوهش و فناوری دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی پژوهشی و فناوری کشور که امروز در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شد، گفت: حوزه مهارت افزایی یکی از حوزههای جدی است که به آن توجه کردیم و در وزارت علوم در بخش مختلف کارهای خوبی در حال انجام است.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم افزود: در سالهای اخیر به صورت میانگین در هر دانشگاه 108 دوره مهارت افزایی برگزار شده و امیدواریم این دوره ها در اشتغال دانشجویان تاثیرگذار باشد و نتایج آن را شاهد باشیم. میانگین تعداد شرکت کنندگان در دوره های مهارت افزایی هر دانشگاه 4160 نفر در سال 1401 بوده است. در ارتباط با دوره های مهارت افزایی اصل را بر این گذاشته ایم که دانشگاه ها در مشارکت با صنایع، ارگانها و وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی این دورهها را تعریف کنند.
سیف بیان کرد: دانشگاه ها طی سال های اخیر مراکزی تحت عنوان مراکز هدایت شغلی و کاریابی یا مدرسه اشتغال یا مرکز کاریابی راه اندازی کرده اند و ما تلاش کردیم از آنها حمایت کنیم. یکی دو هفته گذشته در راستای حمایت از این مراکز مبلغی را اختصاص دادیم و در هفته آینده ابلاغیه ها را خواهیم فرستاد. هرچند این حمایت زیادی نیست ولی تلاش ما این است که بتوانیم فعالیتها را توسعه دهیم.
وی در ادامه درباره طرح فرصت مطالعاتی هیات علمی در صنعت توضیح داد و گفت: بر اساس آمار در سال 1401، 691 فرصت مطالعاتی هیات علمی در جامعه و صنعت آغاز شده و در حال انجام است. این آمار در سال 1400، 260 نفر بوده و در سال 99، 114 نفر بوده است. در رابطه با فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی دانشگاه ها باید کمک کنند تا اساتید جایابی مناسبی در صنایع پیدا کنند و به حال خود رها نشوند.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم تعداد کل قراردادهای جاری ارتباط با جامعه و صنعت را 10 هزار و 835 قرارداد عنوان کرد و گفت: تعداد هیات علمی مرتبط با این قراردادها 6343 نفر بوده و کل مبلغ جذب شده از این قرار دادها در سال اخیر 2002 میلیارد تومان بوده است. همچنین مبلغ قراردادهای جاری به ازای هر عضو هیئت علمی 161 میلیون تومان برآورد شده است.
وی به قراردادهای پژوهشی خاتمه یافته و ثبت شده در سامانه ساجد از آذر ماه 1400 تا شهریور ماه 1401 اشاره کرد و گفت: تعداد کل قراردادهای دریافت شده در این باره زمانی 2580 مورد بوده و قراردادهای بررسی شده 2393 مورد و تعداد قراردادهای تایید شده 2227 مورد بوده است. مبلغ قراردادهای پژوهشی ثبت شده در سامانه ساجد 825 میلیارد تومان بوده و مبلغ قراردادهای بررسی شده 712 میلیارد تومان و مجموع مبلغ قرارداد های تایید شده نیز 640 میلیارد تومان بوده است.
سیف به تعداد قراردادهای پژوهشی دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: تعداد قراردادهای پژوهشی ثبت شده و خاتمه یافته در دانشگاه تهران 178 مورد، دانشگاه شریف 128 مورد، دانشگاه علم و صنعت 88 مورد، دانشگاه امیرکبیر 78 مورد و دانشگاه شهید بهشتی 58 مورد بوده است.
مدیر کل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم ادامه داد: از لحاظ مبلغ بیشترین مبلغ قرارداد پژوهشی مربوط به دانشگاه شریف که 135 میلیارد تومان بوده است.
وی با اشاره به رشته های منتخب در قرارهای پژوهشی منعقد شده اشاره کرد و گفت: در رشته نرم افزار 321 قرارداد، در رشته نفت، گاز و پتروشیمی 284 قرارداد، کشاورزی 95 و هوش مصنوعی 57 قرارداد منعقد شده است. از لحاظ مبلغ قرارداد نیز حوزه نفت، گاز و پتروشیمی با 147 میلیارد تومان بیشترین مبلغ را به خود اختصاص داده است. از لحاظ درصد مبلغ قراردادها به کل قراردادها نیز در رشته نفت گاز و پتروشیمی 20 درصد و در رشته نرم افزار 12 درصد بوده است.
سیف گفت: در یک سال اخیر خوشبختانه هیچ قرارداد پژوهشی از نظر بیمهای با مشکل مواجه نشده است.