دوشنبه 5 آذر 1403

دانش آموزان اتحادیه انجمن‌های اسلامی باید افسران جنگ نرم باشند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
دانش آموزان اتحادیه انجمن‌های اسلامی باید افسران جنگ نرم باشند

دانش آموزان انجمن های اسلامی معتقدند با وجود ادامه فعالیت مافیای کنکور، برگزاری دومرحله ای کنکور به نفعشان است. آنها همچنین از کاربردی نبودن کتب درسی و بی توجهی به سواد رسانه‌ای گلایه کردند.

دانش آموزان انجمن های اسلامی معتقدند با وجود ادامه فعالیت مافیای کنکور، برگزاری دومرحله ای کنکور به نفعشان است. آنها همچنین از کاربردی نبودن کتب درسی و بی توجهی به سواد رسانه‌ای گلایه کردند.

خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ برگزاری کنکور به شکل جدید استرس ما را کم کرده است؛ کتاب‌ها چندان کاربردی نیستند؛ برای افزایش سواد رسانه‌ای دانش آموزان علیرغم شعارهای زیادی که مسئولان نظام آموزشی می‌دهند در عمل و در کلاس‌های درس چندان توجهی نمی‌شود.

این بخشی از مطالبی است که دانش آموزان برتر و فعال علمی و فرهنگی؛ دانش آموزان قرارگاه ملی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان مطرح کردند.

در این هفته اردوگاه ابوذر تهران میزبان دانش آموزان قرارگاه ملی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان بود تا در فرصتی کوتاه علاوه بر شبکه سازی میان خود، با ارتباط با مسئولان اتحادیه، دغدغه‌های خود و همکلاسان خود در مدارس سراسر کشور را به گوش مسئولان نظام آموزشی کشور برسانند.

خبرگزاری مهر هم در همین راستا از این دانش آموزان فعال و دغدغه‌مند دعوت کرد تا در چند روزی که در تهران مهمان هستند؛ مشکلات و دغدغه‌های خود و دیگر دانش آموزان را مطرح کنند.

متین یزدانی عضو اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان و از دانش آموزان فعال علمی و فرهنگی از اینکه کنکور دو مرحله‌ای شده است راضی بود و گفت: اینکه کنکور دو مرحله‌ای شده است استرس ما را کم کرده است. ما آزمون اول را می‌دهیم خود را می‌سنجیم و برای امتحان اصلی، خود را آماده می‌کنیم. اینکه دروس عمومی حذف شده است برنامه ریزی را هم برای ما راحت تر کرد. برای اینکه وقت خود را بیشتر روی دروس تخصصی می‌گذاریم.

حسین صادق پور دانش آموز عضو اتحادیه از استان سیستان و بلوچستان و شهر زاهدان به هیئت انصارالمهدی اشاره کرده و گوید: هیئت انصارالمهدی از طرح‌های اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان در سراسر کشور بوده و به صورت هفتگی برگزار می‌شود. این هیئت برای این است که دانش آموزی که می‌خواهد خودسازی کند با رفاقت‌ها و با انس با شهدا خصوصاً شهدای دانش آموز این خودسازی شکل بگیرد.

او با اشاره به سخنان حجت الاسلام علی اکبری گفت: هیئت تنور انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان است که البته مدتی است کمی سرد شده است. باید به کمک همه ما دوباره این تنور گرم شود. ما در استان سیستان و بلوچستان هیئت انصارالمهدی را برای دانش آموزان اهل سنت و شیعه کنار هم تحت عنوان محفل انس با قرآن برگزار می‌کنیم. در همین هیئت انصار المهدی به شبهات مهدوی دانش آموزان اهل سنت پاسخ دادیم.

چرا درس دینی که می‌تواند یکی از بهترین دروس باشد اصلاً کاربردی در زندگی ندارد یا درسی مثل سواد رسانه یا کارآفرینی که در دبیرستان تدریس می‌شوند غالباً حتی معلم تخصصی هم ندارد

محمد مهدی نیک فلاح دانش آموزی از استان قزوین هم با بیان اینکه از سال 1399 به جمع دانش آموزان اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان پیوسته است؛ گفت: اتحادیه تشکلی بود که آرمان‌هایش را دوست داشتم به مسائل فرهنگی می‌پرداخت و همین موجب شد تا من جذب این تشکل شوم.

نیک فلاح با انتقاد از اینکه چرا دانش آموزان باید فقط به فکر این باشند که یک زمانی باید کنکور بدهند گفت: چرا نوجوان نباید به فکر زندگی کردن باشد؟ چرا نباید زندگی کردن را یاد بگیرد یا حتی همین درسی که می‌خوانند چرا درس‌هایشان هیچ کاربردی ندارند؟ چرا درس دینی که می‌تواند یکی از بهترین دروس باشد اصلاً کاربردی در زندگی ندارد یا درسی مثل سواد رسانه یا کارآفرینی که در دبیرستان تدریس می‌شوند غالباً حتی معلم تخصصی هم ندارند. درسی مثل سواد رسانه‌ای که مهم‌ترین درس ماست معلم درستی ندارند ما درگیر یک جنگ ترکیبی هستیم و هرکس رسانه و فهم قوی‌تری از رسانه داشته باشد برنده این جنگ است.

چرا باید دانش آموز هزینه بسیار بالایی بپردازد تا بتواند تستهای کنکور را خوب پشت سر بگذارد

مهدی ترامشلو دانش آموز گرمساری عضو اتحادیه هم در این دورهمی با اشاره به طرح جذاب کافه 57 گفت: در طرح کافه 57 دانش آموزان دقیقاً در شرایط یک کافه گرد هم جمع می‌شوند و از اساتید مختلف دعوت می‌شود به شبهات دانش آموزان پاسخ دهند. این اقدام بسیار خوبی بود که در انجمن‌های اسلامی دانش آموزان شکل گرفت و موجب جذب شدن بسیاری از دانش آموزان به انجمن و نزدیکی دیگر دانش آموزان بود.

وی با اشاره به تفاوت منابع درسی در کتب دانش آموزان استان‌های مختلف کشور گفت: می‌خواهم به مافیای کنکور اشاره کنم. خانواده‌های دانش آموزان ثروتمند هزینه‌های هنگفتی را می‌پردازند تا فقط فرزندشان درس بخواند. در صورتی که چنین امکانی اصلاً برای دانش آموزان استان‌های دیگر فراهم نیست. چرا باید دانش آموز برای اینکه در کنکور رتبه خوبی کسب کند به مؤسسات خصوصی مراجعه کند؟ چرا باید دانش آموز هزینه بسیار بالایی بپردازد تا بتواند تستهای کنکور را خوب پشت سر بگذارد.

مهدی محمدی از مربیان قرارگاه ملی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان با بیان اینکه هدف از انقلاب تربیت دانش آموزانی بود که در تراز انقلاب اسلامی باشند گفت: متأسفانه می‌بینیم که در سال 1401 اعتراضاتی شکل می‌گیرد که غالب آن با مشارکت دهه هشتادی‌ها است.

باید بدانیم که این نشت عقیدتی از مدرسه می‌آید. فضای مجازی هم به شدت مؤثر بوده است اما این آموزش و پرورش بوده است که مقصر اول است. زیرا در فضایی که در اختیار داشته است می‌بینیم خروجی آن چه به لحاظ علمی و چه به لحاظ غیر علمی، فرهنگی و دینی ضعیف است. اگر قرار است به مسائل دینی و پرورشی بی توجهی شود دیگر نقش آموزش و پرورش جمهوری اسلامی چیست؟

می‌بینیم که در سال 1401 اغتشاشاتی شکل می‌گیرد که دهه هشتادی‌ها هم حضور داشتند باید بدانیم که این نشت عقیدتی از مدرسه می‌آید. فضای مجازی هم به شدت مؤثر بوده است اما این آموزش و پرورش بوده است که مقصر اول است

نورالله قلی زاده دانش آموز فعال استان مازندران هم در این نشست با بیان اینکه دانش آموزان اتحادیه انجمن‌های اسلامی باید افسران جنگ نرم باشند گفت: این دانش آموزان در کف میدان هستند. امروز بیشترین نیاز ما برای کار فرهنگی برای دانش آموزان دبیرستانی است زیرا در همین سن بلوغ است که تفکرات شکل می‌گیرد ریشه‌ها جوانه می‌زند و پایه‌های فکری و انسانی نوجوان شکل می‌گیرد.

قلی زاده هم معتقد است کتب درسی کاربردی زیادی در زندگی دانش آموزان و شکل گیری مسیر زندگی آنان ندارد.

او می‌گوید: کتابی مثل کتاب کارآفرینی که نقش مهمی در آینده جوانان ایفا می‌کند؛ متأسفانه مطالب مفیدی ندارد. نیازهای نوجوانان را برآورده نمی‌کند. در انتخاب شغل هیچ کمکی به دانش آموز نمی‌کند. چرا نباید مطالب مفید و ارزنده در کتاب‌ها گنجانده شود که بتواند فایده داشته باشد.

کتابی باید در حوزه جهاد تبیین و برای برطرف ساختن شبهات فکری و ذهنی دانش آموزان که از مسائل مهم دانش آموزان است؛ گردآوری و در سطح مدارس ارائه شود. این کتاب بسیار می‌تواند از این نظر مفید باشد و تأثیر زیادی خواهد داشت.

قلی زاده معتقد است: به نظر من چنین کتابی خیلی تأثیر دارد و اتفاقات همین چند ماه اخیر هم اکثراً با حضور دهه هشتادی‌ها بوده است. اگر در مدرسه و در 12 سالی که نوجوانان در مدارس تحصیل می‌کنند؛ به این مسائل و شبهات دانش‌آموزان پرداخته می‌شد آیا این شبهات در ذهن دانش آموزان رشد پیدا می‌کرد که بخواهند به خیابان‌ها بیایند؟