یک‌شنبه 4 آذر 1403

دانش فنی ساخت نیروگاه خورشیدی توسط مهندسان داخلی بومی شد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
دانش فنی ساخت نیروگاه خورشیدی توسط مهندسان داخلی بومی شد

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، "علی اکبر محرابیان" در گفتگو با رادیو اقتصاد ضمن تبریک فرا رسیدن چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی صنعت آب و برق کشور چه به لحاظ کمی و چه به لحاظ کیفی شاهد پیشرفت‌های چشمگیری بوده است. وی با اشاره به اینکه اکنون در 64 هزار نقطه از کشور تاسیسات آب و برق...

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، "علی اکبر محرابیان" در گفتگو با رادیو اقتصاد ضمن تبریک فرا رسیدن چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی صنعت آب و برق کشور چه به لحاظ کمی و چه به لحاظ کیفی شاهد پیشرفت‌های چشمگیری بوده است.

وی با اشاره به اینکه اکنون در 64 هزار نقطه از کشور تاسیسات آب و برق استقرار دارد، ادامه داد: در بسیاری از بخش‌های صنعت آب و برق که پیش از انقلاب اساساً هیچ توانمندی و تخصص داخلی وجود نداشت، اکنون می‌توانیم با دانش فنی بومی، صفر تا صد پروژه‌ها اعم از ساخت، نگهداری و... را عملیاتی کنیم.

وی درباره برنامه‌های وزارت نیرو برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و توانمندی‌های ایران در این حوزه نیز گفت: وزارت نیرو در خصوص انرژی‌های تجدیدپذیر برنامه جامع و کاملی دارد که با هدف توسعه این نوع انرژی در کشور و رفع ناترازی برق طراحی شده است.

محرابیان در همین خصوص توضیح داد: با توجه به اینکه ظرفیت‌های زیست محیطی کشور اجازه توسعه بیش از حد نیروگاه‌های فسیلی را به ما نمی‌دهد، حرکت به سمت انرژی‌های پاک آن هم با استفاده از توان مهندسی داخلی اجتناب ناپذیر است.

وزیر نیرو ادامه داد: در حال حاضر تمامی دانش فنی ساخت نیروگاه‌های خورشیدی از صفر تا صد بومی سازی شده است و به عنوان نمونه اکنون کارخانه‌ای در شهرستان خمین داریم که از مواد اولیه تا نیروگاه خورشیدی را در داخل تولید می‌کند.

وی با اشاره به اقدام وزارت نیرو برای جراحی اقتصادی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: یکی از نقاط ضعف برق کشور در سال‌های گذشته اعطای یارانه‌های سنگین در این صنعت بود که امکان توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را فراهم نمی‌کرد.

محرابیان توضیح داد: در حال حاضر با راه‌اندازی تابلوی سبز بورس و ایجاد جذابیت لازم در حوزه تولید برق انرژی‌های تجدیدپذیر شاهد این هستیم که تولیدکنندگان و مصرف کنندگان برق تجدیدپذیر در یک فضای عادلانه با هم داد و ستد می‌کنند و در همین راستا جذابیت‌های لازم برای سرمایه گذاری در این حوزه فراهم شده است.

وزیر نیرو در همین خصوص افزود: 20 روز پیش از یک شهرک خورشیدی رونمایی کردیم و ساختگاه‌های آن را برای سرمایه گذاری در معرض فروش قرار دادیم و در کمتر از 2 ساعت تمامی این ساختگاه‌ها توسط بخش خصوصی خریداری شد که بیانگر ایجاد جذابیت لازم در این صنعت برای بخش خصوصی است.

محرابیان در ادامه ضمن اشاره به هدف‌گذاری اجرای پروژه‌های صنعت آب و برق در دولت سیزدهم با ارزشی بالغ بر 1200 همت ادامه داد: تاکنون 400 همت از این پروژه‌ها به بهره‌برداری رسیده و در دهه فجر نیز بیش از 320 پروژه با اعتباری بالغ بر 180 همت در حوزه آب و برق اعم از احداث پست، نیروگاه، سد، تصفیه خانه، آبرسانی به شهر و روستا‌ها و... به بهره برداری می‌رسد.