چهارشنبه 7 آذر 1403

داوران خارجی در بازبینی فیلم کشتی‌های مسابقات کشوری قم نقش داشتند؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
داوران خارجی در بازبینی فیلم کشتی‌های مسابقات کشوری قم نقش داشتند؟

بعد از ارسال فیلم مبارزه چند کشتی‌گیر برای داوران خارجی، این سوال مطرح شد که آیا در بازبینی داوری مسابقات کشوری کشتی فرنگی هم خارجی‌ها نقش داشته‌اند؟

- اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، با وجود رسانه‌ای شدن بازبینی فیلم تنها دو کشتی از مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی کشور که در روزهای 6 تا 8 دی ماه در قم به انجام رسید، تعداد بیشتری از مبارزه‌ها به درخواست هیئت‌های کشتی استان‌ها و هم با نظر کمیسیون داوران برای رفع ابهامات مورد بازبینی قرار گرفت.

پیش از این محمد مصلایی‌پور درخصوص مبارزه یونس امامی با ماگومد رسول گاژی ماگمادوف در فینال لیگ برتر آزاد که مورد اعتراض قرار گرفته بود و بعدا نتیجه قبلی در بازبینی مجدد کمیسیون داوران تایید شد به تسنیم گفته بود که سه داور سرشناس کشتی دنیا در خصوص این مبارزه نظر خود را اعلام کرده‌اند که همه آنها نیز رأیی که در روز فینال اعلام شد را تایید کردند.

در همین رابطه این سوال مطرح می‌شود که آیا درخصوص آرای مورد اعتراض مسابقات قهرمانی کشور که شنیده شده در برخی از آنها که البته هنوز هم رسانه‌ای نشده، از نظر داوران خارجی هم استفاده شده است؟

مصلایی‌پور در این باره به تسنیم گفت: گاهی صحنه مشکوک و مورد اعتراض در بین داوران کاملا شفاف و واضح است، اینجا واقعا نیازی به نظرخواهی از داوران دیگر نیست و وقتی خودمان مطمئن هستیم که چه رأیی باید داده می‌شد، بدون هیچ مسئله بازبینی اتفاق می‌افتد.

رئیس کمیسیون داوران فدراسیون کشتی در پاسخ به اینکه چنین اقدامی - نظرخواهی از داوران خارجی در خصوص داوری کشتی‌های داخلی - امری متداول در کشتی دنیاست؟، تاکید کرد: اگر بخواهم به یک ضرب‌المثل قدیمی رجوع کنم که «ندانستن عیب نیست، نپرسیدن ایراد است» قطعا اینکه ما برای عدم تضییع حق کشتی‌گیری از داوران خارجی هم کمک بگیریم، کار اشتباهی نیست، ضمن اینکه چنین کاری هم یک روال است. در سمینار داوران S1 که سال 2023 در ترکیه انجام شد، 13-14 فیلم برای بررسی در کلینیک داوران انتخاب شده بود، از بین آنها در 4-5 کشتی داوران به نتیجه قطعی نرسیدند و نظرات متفاوت بود، به همین دلیل رئیس کمیسیون داوران اتحادیه جهانی این فیلم‌ها را برای آنکه ایجاد اشتباه در بین داوران نکند را مناسب آموزش ندانست و از برنامه خارج کرد. یعنی در خصوص یک صحنه، چندین داوری که آنجا نشسته بودند، آرا و نظرات متفاوت داشتند که عملا نمی‌شد گفت کدام اشتباه و کدام درست است و به نتیجه واحد نرسیدیم.

مصلایی‌پور ادامه داد: 70-80 درصد قوانین واضح و روشن است، در مورد برخی قوانین نظرات متفاوت است و هرکسی نظر خودش را دارد اینجاست که هیئت ژوری رأی نهایی را می‌دهد و دیگر حمله کردن به تیم داوری و ژوری معنا ندارد. اشتباه فاحش داوری، درخصوص ضربه فنی است و یا سوت هنگام فن زدن، در باقی موارد که چلنج را برای مربی گذاشته‌اند اعتراض خود را اعلام کند. در خصوص کشتی‌هایی که مورد بازبینی قرار می‌گیرد گاهی آنقدر واضح است که خودمان در کمیسیون داوران شور گذاشته و همه نظرات یکی است، گاهی مثل همان مواری است که نظرات درخصوص آن متفاوت است و اینجا برای آنکه حقی ضایع نشود، نظر داوران خارجی که با ما در ارتباط مداوم هستند را هم می‌پرسیم. داورانی کاملا بی‌طرف از کشورهای دیگر، این دیگر برای اطمینان بیشتر است.

مدرس اتحادیه جهانی درخصوص اینکه آیا فدراسیون‌های دیگر نیز در مورد آرا داوری مسابقات داخلی خود از داوران ما استفاده می‌کنند؟، گفت: بله، کشورهای آذربایجان، گرجستان، هندوستان، قزاقستان و... گاهی برای ما فیلم می‌فرستند و نظرمان را در مورد یک صحنه می‌پرسند.