داوطلبان علوم انسانی زیاد شد / سهم زنان از تعداد شرکتکنندگان کنکور 61 درصد است
رئیس مرکز اجرای آزمونهای سازمان سنجش با بیان اینکه یک میلیون و487 نفر در کنکور امسال شرکت کردند، گفت: زنان بیشترین شرکت کنندگان این آزمون هستند و متقاضیان گروه علوم انسانی افزایش یافته است.
خبرگزاری میزان - ایسنا نوشت: عزیزی، رئیس مرکز اجرای آزمون های سازمان سنجش آموزش کشور در آیین هماهنگی کنکور 1401 در استان مرکزی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: کنکور فرآیندی است که اگر به درستی و با دقت انجام نشود در بلندمدت نتیجه منفی آن آشکار خواهد شد و کشور به اهداف بلندمدت خود نخواهد رسید؛ بنابراین درصورتی که کنکور به درستی برگزار نشود، کشور با مشکلات قابل توجهی مواجه میشود.
وی عنوان کرد: در بهمن ماه و اسفند ماه سال گذشته دو مرحله ثبت نام آزمون سراسری داشتیم و تعداد ثبت نام کنندگان در آزمون سراسری به صورت تقریبی و بدون غربالگری، یک میلیون و487 هزارنفر بوده است. از این تعداد 912 هزار و869 نفر زن و 573 هزار و 836 نفر مرد هستند.
عزیزی ادامه داد: نسبت 61 درصدی تعداد بانوان شرکت کننده در کنکور نشاندهنده انگیزه بیشتر آنان برای کسب علم و دانش در کشور توسط بانوان است.
عزیزی توضیح داد: ثبت نام در گروه علمی رشته انسانی بر خلاف رشته ریاضی با افزایش داوطلبان مواجه بوده است. در گروه علوم انسانی آزمون سراسری سال جاری 412 هزار و 588 نفر شرکت کردهاند در حالیکه در رشته ریاضی این رقم به 142 هزار و 721 نفر میرسد که تنها 36 درصد از داوطلبین علوم ریاضی را بانوان تشکیل میدهند.
وی تشریح کرد: آزمون سراسری از 8 تا 11 تیرماه برگزار خواهد شد. از یک میلیون و 487 هزار نفر که در آزمون سراسری ثبت نام کردهاند، 24 هزار و 456 نفر متعلق به استان مرکزی هستند. از این تعداد 2643 نفر در گروه ریاضی، 6 هزار و 407 نفر گروه علوم انسانی، 9 هزار و 606 نفر علوم تجربی، 2 هزار و543 نفر رشته هنر و 3 هزار و 257 نفر در رشته زبان خارجی ثبت نام کردهاند.
عزیزی افزود: بطور کلی از 24 هزار و 456 نفر ثبت نام کننده در استان مرکزی، 15 هزار و 547 نفر خانم و 8 هزار و 907 نفر آقا هستند.
همچنین مهران شاه منصوری معاون آموزشی دانشگاه اراک نیز در این آیین گفت: سابقه کنکور در کشور به سال 1348 بازمیگردد و با لحاظ دو الی سه سال انقلاب فرهنگی و تعطیلی کنکور، این آزمونها تاکنون 52 بار برگزار شده است و تغییرات زیادی را تجربه کرده است.
وی تاکید کرد: کنکور واژهای با ریشه فرانسوی است که تمامی خانوادهها در مقاطع مختلف زندگی با آن روبرو بوده و نظرات مثبت و منفی متفاوتی را درخصوص آن دارند.
شاه منصوری یادآورشد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز این آزمون برای ورود دانشجویان به دانشگاهها برگزار میشود و مانند کشورما به دلیل قرارگیری در پیک جمعیتی شانس قبولی در برخی رشتهها بالای 100 درصد و برخی رشتهها شانس قبولی پایین بوده و رقابت بالاست.
وی تاکید کرد: در بسیاری از رشتهها نسبت متقاضی به ظرفیت، یک به 12 است و رشته پزشکی نیز جزو رشتههای پر متقاضی یه شمار میرود.