دخالت در بازار انرژی، باعث ایجاد ناترازی برق شد
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو: حجتالله صیدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار سهشنبه 20 آذرماه، در رویداد آغاز معاملات گواهی صرفهجویی در برق با اشاره به اینکه دستکاری و دخالت در بازار، عامل ناترازی انرژی است، گفت: در بحث ناترازی انرژی معمولاً از دو عامل تحریم و مدیریت به عنوان عوامل اثرگذار نام برده میشود. اما به اعتقاد من یک عامل دیگری به عنوان احترام نگذاشتن به طبیعت و محیط زیست...
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو: حجتالله صیدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار سهشنبه 20 آذرماه، در رویداد آغاز معاملات گواهی صرفهجویی در برق با اشاره به اینکه دستکاری و دخالت در بازار، عامل ناترازی انرژی است، گفت: در بحث ناترازی انرژی معمولاً از دو عامل تحریم و مدیریت به عنوان عوامل اثرگذار نام برده میشود. اما به اعتقاد من یک عامل دیگری به عنوان احترام نگذاشتن به طبیعت و محیط زیست نیز وجود دارد. این مورد، از آن دو عامل مهمتر است.
صیدی ادامه داد: از اوایل دهه 90 صحبتهایی در رابطه با بازار انرژی مطرح شد، اما دستان قدرتمندی نگذاشتند که بازار کار خود را انجام دهد. در نتیجه نیروگاهها فرصت افزایش راندمان و اورهال را نداشتند و که باعث ایجاد ناترازی شد.
وی افزود: بورس انرژی به همت سیاستگذاران بازار سرمایه تشکیل شد، اما متأسفانه برق به کالای اقتصادی تبدیل نشده است. اگر برق به کالای اقتصادی تبدیل شود مشکل ناترازی آن نیز حل میشود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه با بیان اینکه در چندین سال گذشته رشد اقتصادی دغدغه مسئولان بوده است، اظهار کرد:: این امر در سایه رشد تولید داخلی اتفاق میافتاد؛ در حالی که برخی از کارخانههای ما در 6 ماهه ابتدایی سال، 4 یا 5 ماه امکان تولید داشتند. این در صورتی است که هزینه شش ماه را پرداخت میکردند. در نتیجه ما باید تلاش کنیم با همکاری وزارت نیرو، وزارت اقتصاد و... برق را به کالای اقتصادی تبدیل کنیم.
وی ادامه داد: اگر بازار برق را درست کنیم بازار اوراق بهادار و همان صرفهجویی جایگاه خود را پیدا میکند و میتواند در کاهش ناترازی برق مؤثری باشد. در غیر این صورت کارکرد خود را از دست میدهد.
وی در پایان گفت: سرمایه گذاران عزم سرمایه گذاری 10 همتی را دارند که این میزان از سرمایه نیمی از معاملات بازار بورس در روز است.