پنج‌شنبه 8 آذر 1403

درباره نانسی پاتریشیا پلوسی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
درباره نانسی پاتریشیا پلوسی

تهران - ایرنا - نانسی پلوسی نخستین زن در تاریخ آمریکا است که به ریاست مجلس نمایندگان این کشور دست یافت. او به مدت 30 سال عضو کمیته ملی دموکرات‌ها از کالیفرنیا بود و به عنوان یکی از مخالفان سرسخت، سیاست‌های جنگ‌طلبانه دونالد ترامپ به شمار می‌رود.

نانسی پاتریشیا پلوسی در 26 مارس 1940 میلادی در خانواده ای ایتالیایی - آمریکایی در شهر بندری بالتیمور ایالت مریلند آمریکا متولد شد. پدر وی توماس تامی دالساندرو نماینده دموکرات مریلند از 1936 تا 1947 میلادی در کنگره بود. مادرش هم در زمینه سیاست فعالیت داشت و گروه زنان دموکرات را راه اندازی کرد. یکی از برادران نانسی هم یک نماینده دموکرات و همچنین شهردار بالتیمور از 1967 تا 1971 میلادی بود، بنابراین باید گفت چون خانواده نانسی همه در کار سیاست بودند، وی از سن بسیار کم وارد دنیای سیاست شد و به پدرش در برگزاری اجتماعات تبلیغاتی اش کمک می کرد، همچنین در زمانی که «جان اف کندی» در ژانویه 1961 میلادی رییس جمهوری آمریکا شد در مراسم تحلیف وی حضور یافت. نانسی پلوسی کوچک‌ترین فرزند و تنها دختر از هفت فرزند آنونسیاتا و توماس بود.

این سیاستمدار آمریکایی در انستیتو مدرسه عالی نوتردام تحصیل کرد و از موسسه نوتردام دبیرستان کاتولیک دخترانه در بالتیمور دیپلم گرفت، سپس برای ورود به دانشگاه به واشنگتن دی سی سفر کرد که کمتر از پنجاه مایل از بالتیمور فاصله داشت؛ وی وارد دانشکده ترینیتی شد که یک دانشکده کاتولیک برای زنان بود؛ در واقع آنجا دنیای جدیدی برای وی به شمار می رفت، او در 1962 میلادی در ترینیتی لیسانس علوم سیاسی دریافت کرد و به عنوان کارآموز کنگره برای سناتور مریلند فعالیت کرد. همچنین وی در هفتم سپتامبر 1963 میلادی با پل پلوسی در بالتیمور ازدواج کرد و بعد از ازدواج به نیویورک و سپس در 1969 میلادی به سانفرانسیسکو نقل مکان کردند. آنها صاحب پنج فرزند به نام های نانسی کارین، کریستین، ژاکلین، پل و الکساندر شدند.

فعالیت های اجرایی و سیاسی نانسی پلوسی

نانسی پلوسی از 1976 میلادی به مدت 30 سال عضو کمیته ملی دموکرات ها از کالیفرنیا بود، وی در 30 ژانویه 1977 میلادی به عنوان رییس حزب دموکرات برای شمال کالیفرنیا انتخاب و چهار سال بعد یعنی در 1981 میلادی به عنوان رییس این حزب در تمام این ایالت منصوب شد. وی پس از آن در پست حزب ملی به عنوان رییس مالی برای انتخابات کنگره در 1986 میلادی خدمت کرد. او همچنین در 1987 میلادی برای نخستین بار به نمایندگی مجلس نمایندگان آمریکا برگزیده شد و به عنوان نماینده‌ای لیبرال از سانفرانسیسکو به کنگره راه یافت در 2001 به عنوان یکی از اعضای گروه رهبری فراکسیون اقلیت مجلس نمایندگان انتخاب شد و در 2003 رهبر فراکسیون اقلیت دموکرات شد. همچنین او از ژانویه 2003 تا ژانویه 2007 میلادی در مجلس نمایندگان آمریکا بود و از 2007 تا 2011 میلادی عهده دار ریاست مجلس نمایندگان آمریکا شد. او نخستین زنی بود که به عنوان رییس مجلس نمایندگان انتخاب شد.

اما چالشی ترین رقابت پلوسی در انتخابات 2016 میلادی بود که با 80.9 درصد آرا برنده شد، همچنین انتخاب پلوسی به عنوان نماینده مجلس از این نظر حائز اهمیت بود که از وقتی به این عنوان منصوب شد، فضای کنگره را به شکلی تغییر داد که زنان بیشتری امکان ورود به آن را داشته باشند. برای نمونه در 2006 میلادی مجلس نمایندگان مجلسی کاملا مردانه بود اما اینک با حضور زنان در این مجلس تغییر محسوسی در شکل و شمایل آن رخ داده است.

پلوسی و ریاست مجلس نمایندگان آمریکا

پلوسی در 2007 میلادی به عنوان نخستین زن در تاریخ آمریکا به عنوان ریاست مجلس نمایندگان آمریکا دست یافت. همچنین پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات کنگره باعث شد که او بار دیگر در 2019 میلادی به عنوان رییس مجلس نمایندگان آمریکا انتخاب شود. همچنین وی نخستین شخص از 1955 میلادی تاکنون است، که 2 بار به چنین مقامی رسیده است.

در 3 ژانویه 2019 میلادی نمایندگان مجلس آمریکا با 220 رای وی را برای ریاست یکصد و شانزدهمین مجلس انتخاب کردند، بنابراین مجلس نمایندگان پس از هشت سال بار دیگر در دست دموکرات ها قرار گرفت در این دوره رقیب او «کوین مک کارتی» رهبر جمهوری خواهان مجلس نمایندگان، 192 رای به دست آورد. بدین ترتیب به نظر می رسد با برنده شدن دموکرات ها و با توجه به اختلاف های شدیدی که با دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا وجود دارد، این دوره از مجلس آمریکا پرتنش باشد زیرا پلوسی به شدت اقدامات ترامپ را زیر نظر دارد و مخالف جدی وی به شمار می رود.

دیدگاه های بین المللی

پلوسی یکی از مخالفان سیاست های جرج بوش در اعزام نیرو به جنگ عراق بود، وی در این خصوص گفته بود که به دلیل این جنگ غیرضروری تقریبا بیش از 2 هزار و 900 تن از سربازان آمریکایی جان خود را از دست دادند و بیش از 11 هزار تن از سربازان ارتش آمریکا معلول دائمی شده اند. کنگره آمریکا بیش از 350 میلیارد دلار برای این جنگ اختصاص داد و جایگاه سیاسی و اخلاقی آمریکا به دلیل پیامدهای این جنگ در عرصه بین المللی زیر سوال رفت.

او همچنین از افردی به شمار می رود که تلاش دولت بوش برای خصوصی سازی تامین اجتماعی آمریکا را متوقف کرد. پلوسی مخالف دخالت آمریکا در جنگ خلیج فارس در 1991میلادی بود. علاوه بر این موارد، پلوسی از مخالفان اقدامات ترامپ در خصوص خروج آمریکا از توافق های بین المللی از جمله توافق هسته ای با ایران بوده است. رهبر دمکرات های مجلس نمایندگان آمریکا، تصمیمات رییس جمهوری این کشور ضد برجام را خودسرانه دانست و تایید نکردن توافق هسته ای با ایران را رفتاری غیرمنطقی قلمداد کرد.

پلوسی و مخالفت با ترامپ

انتخاب نانسی پلوسی به ریاست مجلس نمایندگان آمریکا و همزمانی آن با دوران ریاست جمهوری ترامپ، باعث پرچالش شدن مجلس آمریکا شد. دموکرات ها با رهبری نانسی پلوسی مجلس نمایندگان را در اختیار دارند و از همان ابتدا به خاطر مسایل گوناگون از جمله بر سر وجود ابهامات در انتخابات 2016میلادی و نیز موضوع حق سکوت به 2 زن از طرف وکیل ترامپ می خواستند او را استیضاح کنند. پلوسی به دلیل مسایل دیگری از جمله بودجه کلان ساخت دیوار مرزی با مکزیک با دونالد ترامپ مخالف بود و در اظهارات خود بارها به انتقاد از ترامپ پرداخته و گفته است که ترامپ برای ریاست جمهوری مناسب نیست زیرا در فعالیت‌هایی دست داشته است که غیر اخلاقی و غیر آمریکایی هستند.

پلوسی برای مقابله با اقدامات دونالد ترامپ به کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا دستور داد تا پیش‌نویس طرح استیضاح رییسجمهوری را به اتهام تحت فشار قرار دادن اوکراین برای تحقیق درباره رقیب سیاسی خود را تنظیم کند. اعضای مجلس نمایندگان آمریکا در 18 دسامبر 2019 میلادی با 230 رأی موافق در مقابل 197 رأی مخالف، بند اول قطعنامه استیضاح ترامپ مبنی بر اتهام «سوء استفاده از قدرت» و با 229 رأی موافق در مقابل 198 رأی مخالف بند دوم این قطعنامه مبنی بر اتهام «کارشکنی در تحقیقات کنگره» را تصویب کردند. قبل از تشکیل جلسه برای استیضاح ترامپ نانسی پلوسی در خصوص استیضاح رییس جمهوری آمریکا گفت: «متاسفانه، ولی با اعتماد به نفس و تواضع، در تبعیت از بنیانگذاران کشور و قلبی آکنده از عشق به آمریکا، از رئیس کمیته قضایی مجلس خواستم که استیضاح را به اجرا بگذارد».

قبل از استیضاح ترامپ کمیته قضایی مجلس نمایندگان آمریکا از طرف هیات حقیقت‌یاب، متشکل از اعضای دمکرات کمیته امور امنیتی مجلس، یک گزارش 300 صفحه‌ای درباره تحقیقات پیرامون تخلفات ترامپ ارایه دادند، این گزارش حاوی اسناد و شواهدی است که به گفته دمکرات‌ها ثابت می‌کند، ترامپ از اختیارات رئیس‌جمهوری برای پیشبرد منافع سیاسی خود سوء استفاده کرده است. در واقع محور اصلی تحقیقات مربوط به استیضاح مکالمه تلفنی دونالد ترامپ با ولودومیر زلنسکی رئیس‌جمهوری اوکراین در 25 ژوئیه 2019میلادی است. در این مکالمه ترامپ از رییس جمهوری اوکراینی خواسته بود تا در مورد رقبای سیاسی او، از جمله جو بایدن، معاون ریاست‌جمهوری در دوره باراک اوباما و یکی از نامزدهای اصلی حزب دمکرات برای انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 میلادی تحقیق کند. دولت دونالد ترامپ 391 میلیون دلار کمک نظامی به اوکراین را قبل از این مکالمه متوقف کرده بود اما سرانجام این مبلغ در ماه سپتامبر پرداخت شد. دمکرات‌ها و منتقدان ترامپ می‌گویند، او پرداخت کمک نظامی مصوب کنگره آمریکا به دولت اوکراین را به همکاری دولت آن کشور در تحقیق از رقبای سیاسی خود مشروط کرده بود.

واکنش پلوسی به ترور سردار سلیمانی

همچنین نانسی پلوسی در واکنش به ترور سردار سلیمانی نسبت به خطر وقوع درگیری بیشتر در منطقه هشدار داد و گفت: دونالد ترامپ برای ترور سردار قاسم سلیمانی، بدون مجوز کنگره آمریکا انجام شده است. وی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که حملات اخیر خطر افزایش جدی خشونت‌ها را به همراه دارد و آمریکا و جهان نمی‌تواند، افزایش تنش‌ها به نقطه بدون بازگشت را تحمل کنند. پلوسی در بیانیه خود همچنین خواستار آن شده که کنگره آمریکا در جریان اطلاعات تکمیلی از وضعیت منطقه و احتمال نیاز به افزایش حضور نظامی آمریکا در غرب آسیا قرار بگیرد.

*س_برچسب‌ها_س*
درباره نانسی پاتریشیا پلوسی 2
درباره نانسی پاتریشیا پلوسی 3
درباره نانسی پاتریشیا پلوسی 4
درباره نانسی پاتریشیا پلوسی 5
درباره نانسی پاتریشیا پلوسی 6