درخواست استرداد لایحه تغییر ساختار توهین به شورا بود
درخواست استرداد لایحه بازنگری و اصلاح ساختار سازمان شهرداری تهران که با انتقاد برخی اعضای شورای شهر همراه بود و آنرا توهین به شورای شهر دانستند، با 11 رای مخالف این استرداد رای نیاورد.
درخواست استرداد لایحه بازنگری و اصلاح ساختار سازمان شهرداری تهران که با انتقاد برخی اعضای شورای شهر همراه بود و آنرا توهین به شورای شهر دانستند، با 11 رای مخالف این استرداد رای نیاورد.
به گزارش خبرنگار مهر، در دویست و چهل و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی لایحه بازنگری و اصلاح ساختار سازمان شهرداری تهران، رئیس شورای شهر اعلام کرد که حدود 20 دقیقه پیش از شروع جلسه، شهردار تهران با ارسال نامهای خواستار استرداد این لایحه شده است.
نظری: چه تضمینی وجود دارد که این جراحی پر درد و پر هزینه، به بهبود اوضاع کمک کند؟
حجت نظری در نطق پیش از دستور خود به این لایحه اشاره کرده و خواستار کنار گذاشتن این لایحه در شرایط کنونی کشور شد. وی گفت: ابتدا باید از خود بپرسیم برای چه منظوری میخواهیم ساختار را اصلاح کنیم؟ آیا بهدنبال افزایش بهرهوری هستیم؟ آیا میخواهیم هزینهها را کاهش دهیم و اصطلاحا صرفهجویی کنیم؟ چه تضمینی وجود دارد که اعمال چارت جدید، ما را به این نیتها برساند؟ حذف قائممقامها و مشاوران از ساختار شهرداری که حدود دو سال پیش به انجام رسید، به گواه مطلعین هیچ صرفهجویی برای شهرداری درپی نداشت و اتفاقا در برخی موارد، باعث افزایش هزینه و کاهش بهرهوری نیز شده است. از سوی دیگر، مطابق آنچه در برنامه سوم توسعه شهر تهران به تصویب شورای اسلامی شهر رسیده است، اصلاح ساختار سازمانی در «سطح ستاد، مناطق، نواحی، سازمانها و شرکتها» بخشی از ماده 12 است که تاکید بر «تحول، نوسازی اداری و بهرهوری سازمانی» دارد. پرسش اصلی این است که لایحه ارائه شده با جزئیات قید شده در آن، با توجه به وضعیت کنونی چه کمکی به تحول، نوسازی اداری و بهرهوری سازمانی میکند؟ به بیان سادهتر، چه تضمینی وجود دارد که این جراحی پر درد و پر هزینه، به بهبود اوضاع کمک کند؟ همه این پرسشها بیپاسخ هستند یا پاسخ احتمالی، بدون هیچ ضمانتی مطرح میشود.
نطق حجت نظری با واکنش حسن رسولی مواجه شد و این سخنان را توهین به کمیسیون برنامه و بودجه و دیگر اعضای شورا خواند.
محسن هاشمی نیز با اشاره به اینکه این لایحه بازنگری و اصلاح ساختار سازمانی شهرداری بر اساس چند دستور و مصوبه شورای شهر ارسال شده و در ارجاع مصوبه برنامه سوم بحث لزوم نگاه به ساختار جدید به شهردار تهران در چند بند آمده است، گفت: این لایحه در تاریخ 2.11.97 به شهردار ابلاغ شده، سپس طرحی در شورا مطرح و مصوب شد که 12.10 98 به منظور الزام شهرداری به اصلاح ساختاری ارسال شد و در نهایت شهرداری لایحهای را ارسال کرده است که 3.10.98 به دست ما رساند و این لایحه به کمیسیون ها، و کمیته منابع انسانی ارجاع شد و بر روی آن کار شده است و در کمیسیون به تصویب رسیده و در جلسات هم اندیشی چندین بار مطرح شد.
معاون شهردار: این لایحه متناسب با شرایط کنونی نیست
اما حامد مظاهریان معاون منابع انسانی شهرداری تهران در جایگاه دفاع از شهرداری توضیح داد: چیزی که آقای شهردار در نامه امروز اشاره کردند استرداد لایحه است که با توجه به شرایط جدید بتوانیم آن را وفق دهیم، لایحه قبلی بسیار مختصر بوده وبا توجه به اینکه شرایط اقتصادی تنگ تر شده است و شهردار صلاح می داند لایحه بازگردد و شهرداری اصلاح و بازنگری کند و بحث فراموش کردن وظیفه قانونی نیست و شهرداری فکر می کنند آنچه به عنوان اصلاح لایحه انجام شده متناسب شرایط کنونی نیست.
میرلوحی: نامه شهردار صادقانه نیست
محمود میرلوحی عضو دیگر شورای شهر با گلایه از مظاهریان و حناچی گله کرد که این درخواست را مطرح کرده اند. گفت: این مساله صد درصد خلاف واقعیت است.
وی ادامه داد: با خواندن نامه حناچی هر چه تلاش کردم نسبتی با صداقت در آن پیدا کنم نتوانستم و احساس می کنم به دلائل استرس و ترسی که از تغییر ساختار دارند ناخواسته چنین توهینی به شورای شهر کرده اند.
این عضو شورای شهر ادامه داد: ما در شورای شهر به شهرداری الزام کرده ایم و نباید تمرد شهرداری را به رسیمت بشناسیم، و این طرح را بعد از ده ها بار تذکر آورده اند.
اعطا: به کلیات رای دهید
علی اعطا سخنگوی شورای شهر درباره استرداد لایحه شهرداری تهران گفت: بر اساس ماده 10 دستورالعمل نحوه اداره جلسات، رای گیری و بررسی پیشنهادهای واصل شده به شورا است که پس از اعلام طرح یا لایحه چنانچه شهردار مربوطه و با تعدادی از امضاکنندگان تقاضای کتبی استرداد کنند به تشخیص هیات رئیسه قابل استرداد است ولکن چنانچه کلیات آن را تصویب شده باشد با صحبت یک نظر موافق و مخالف قابل استرداد است.
وی افزود: به شهردار این اختیار را داده است که قبل از تصویب کلیات، درخواست استرداد کند و هیئت رئیسه نمیتواند آن را به تصویب بعد از کلیات ارجاع دهد.
اعطا ادامه داد: اینجا این حق برای شهردار محفوظ است که قبل از تصویب کلیات درخواست استرداد را با تشخیص هیئت رئیسه انجام دهد و نقطه عطف، تصویب کلیات در نظر گرفته شده است.
سالاری: تمرکز باید روی مسائل اولویت دار شهر باشد
محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: اصلاح ساختار صدساله شهرداری تهران اقدامی زمان بر است و این اصلاحات آن هم در این مقطع زمانی، مدیریت شهری را درگیر مسائل درون سازمانی خواهد کرد و قطعا ظرفیت ها را برای رسیدگی به امور و مشکلات شهر محدود می کند.
وی افزود: اکنون با توجه به مدت زمان کوتاه باقی مانده از عمر مدیریت شهری دوره پنجم، تمرکز باید روی مسائل اولویت دار شهر باشد تا بتوانیم در راستای حل مشکلات شهر و شهروندان حرکت کنیم.
هاشمی: اگر تعیین تکلیف شود بهتر است
محسن هاشمی پس از شور هیات رئیسه گفت: از سال 97 این بحث مطرح است و طرح مجدد آن در شهرداری ایجاد تنش می کند و در حال حاضر از نظر شورا پخته شده است و رای استمزاجی نشان می دهد که اگر تعیین تکلیف شود بهتر است تا از کلیات رد شویم.
وی با تاکید بر اینکه اگر به جای استرداد از آن عبور کنیم بهتر است. افزود: نامه شهردار به نظر من بی احترامی به شوراست و اگر روزهای گذشته این نامه ارسال می شد بهتر بود.
حسن رسولی با تشریح گزارش کمیسیون برنامه و بودجه پرداخت و گفت: این تصمیم گیری بسیار مهم و راهبردی مرتبط با پایتخت است.
سرانجام استرداد کلیات این لایحه با 11 مخالف و 8 موافق کلیات به تصویب نرسید.