درخواست شورای عالی نظام پزشکی از رئیس جمهور برای رفع مشکلات دارویی کشور
شورای عالی سازمان نظام پزشکی ضمن صدور بیانیهای در رابطه با لزوم ایجاد ثبات در سیاستهای دارویی، آزمایشگاهی و تجهیزات پزشکی، تشکیل فوریتی ستادی با مشارکت ذینفعان این حوزه را از رئیس جمهوری خواستار شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شورای عالی سازمان نظام پزشکی در رابطه با لزوم ایجاد ثبات در سیاستهای دارویی، آزمایشگاهی و تجهیزات پزشکی بیانیهای را صادر کرد و تشکیل فوریتی ستادی با مشارکت ذینفعان این حوزه را از رئیس جمهوری خواستار شد.
متن این بیانیه به شرح زیر است؛
همانگونه که استحضار دارید دارو بین همه کالاهای اساسی مورد مصرف در جامعه، جزء اقلام حیاتی قرار میگیرد که باید بر اساس توصیههای سازمان جهانی بهداشت، همیشه با کیفیت مناسب، در زمان مورد نیاز و به اندازه کافی در دسترس مردم قرار داشته باشد. صنعت داروسازی کشور ما همواره از افتخارات جامعه صنعتی و پزشکی ما در سالهای پس از انقلاب بوده است که با داشتن ظرفیت بیش از دو برابر نیاز کشور، پتانسیل تامین نیازهای دارویی کشورهای منطقه را نیز داراست.
اتفاقاتی که در ماههای اخیر رخ داد و باعث شد تا علیرغم وجود مواد اولیه، در تامین سادهترین اقلام دارویی دچار مشکل شویم، نیاز به بررسی و واکاوی جدی دارد. اینکه در شرایط غیر جنگی و فارغ از بلایای طبیعی، در مقاطعی هیچ دارویی برای کاهش تب و عفونت کودکان در دسترس نباشد، توجیهپذیر نیست!
کمبود انواع سرم، آنتیبیوتیک، شربتهای ویژه کودکان، داروهای بیهوشی، کیتهای تشخیصی آزمایشگاهها، فرآوردههای استنشاقی و داروهای ویژه بیماران خاص و صعبالعلاج بیش از همیشه پزشکان و کادر درمان را تحت فشار قرار داده و باعث رنج و نارضایتی بیماران شده است.
کمبود 40 قلم دارو در کشور به دلیل مشکل نقدینگی شرکتها / رشد 20 برابری تولید "آموکسیکلاو" 1.5 میلیون سالمند ایرانی روزانه بیش از 3 دارو مصرف میکنند افزایش تولید شربت آنتیبیوتیک در کشور / توزیع رایگان داروهای بیماران "اسامای" دستور جمعآوری برخی آنتیبیوتیکهای وارداتی به کشور 38 درصد نسخ تجویزی کشور حاوی داروهای آنتیبیوتیک استبدیهی است ایجاد ذخایر استراتژیک از داروهای ضروری (Essential Medicines) که سازمان جهانی بهداشت وجود مقدار کافی از آنها را برای هر کشوری ضروری میداند، باید در کشور ما نیز در اولویت قرار بگیرد. اقدام اساسی که متاسفانه در سالهای اخیر مورد غفلت قرار گرفته است.
با وجود اینکه از دلایل متعددی برای کمبودهای دارویی یاد میشود، بدون شک اشکال در برنامهریزی و فقدان توجه لازم و به هنگام به توصیههای نخبگان و مجامع صنفی ذیربط و سوء مدیریت در راس همه قرار میگیرد.
از ریاست محترم جمهوری میخواهیم برای تامین آسایش خاطر مردم و ایجاد ثبات در سیاستهای دارویی، آزمایشگاهی و تجهیزات پزشکی و پیشگیری از بروز مجدد کمبودها به فوریت تشکیل ستادی با مشارکت کلیه ذی نفعان، زیر نظر مستقیم ایشان را دستور فرمایند.