درخواست فوری سازمان جهانی بهداشت برای مقابله با آبله میمون در اروپا
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که تعداد موارد ابتلا به آبله میمون در اروپا در دو هفته گذشته، سه برابر شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سازمان جهانی بهداشت روز جمعه خواستار اقدام فوری برای جلوگیری از شیوع آبله میمون در اروپا شد.
سازمان مزبور اعلام کرد که تعداد موارد ابتلا به آبله میمون در اروپا در دو هفته گذشته، سه برابر شده است.
«هانس هنری کلاگ» مدیر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت گفت: من بر درخواستم از دولت ها و جامعی مدنی مبنی بر افزایش تلاش ها در هفته ها و ماه های پیشرو برای جلوگیری از شیوع آبله میمون در سراسر یک منطقه جغرافیایی روبه رشد تاکید می کنم.
وی افزود: اگر می خواهیم در رقابت برای جلوگیری از گسترش این بیماری، از مرحله بحرانی عبور کنیم، اقدام فوری و هماهنگ ضروری است.
ویروس آبله میمون در بیش از 50 کشور در خارج از آفریقا که در این قاره یک بیماری بومی محسوب می شود، شناسایی شده است.
سازمان جهانی بهداشت می گوید موارد ابتلا همچنین در خود کشورهای آفریقایی نیز افزایش یافته و نیاز به افزایش آزمایشات را تقویت کرده است.
از ابتدای شیوع آبله میمون در ماه مه (اردیبهشت) بیش از 3 هزار 400 مورد ابتلا و یک مورد مرگ ثبت شده است. این ویروس بیشتر مردان اروپایی همجنس گرا را مبتلا کرده است.
اولین مورد شناخته شده ویروس آبله میمونی در سال 1958 در بین میمونهایی که برای تحقیقات و پژوهش نگهداری شدند، مشاهده شد. ولی اولین مورد انسانی این بیماری در سال 1970 در آفریقا و در یک کودک شناسایی شد. زادگاه آبله میمونی در کشورهای مرکزی و غرب آفریقا و در مناطقی پوشیده شده از جنگلهای بارانی استوایی است چرا که مخزن این ویروس علاوه بر میمونها برخی از جوندگان نیز هستند که البته هنوز به صورت دقیق و کامل مخزن این ویروس شناسایی نشده است. اما به علت تماس بین انسان و حیوانات در این مناطق این بیماری به انسان سرایت کرده است.
بیشترین راه انتقال بیماری آبله میمونی، تماس نزدیک از جمله تماس پوست به پوست است. اما انتقال قطرهای از طریق تنفس، تماس انسان با حیوانات آلوده و خوردن گوشت آلوده نیز از دیگر راههای ابتلا به آبله میمون است. انتقال بیماری از طریق مادر به جنین نیز راه دیگر انتقال این ویروس است.