دردسر زباله فضایی برای آژانس فضایی اروپا
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، تکه ای از زباله های فضایی که توسط آژانس فضایی اروپا به عنوان بخشی از ماموریت حذف زباله از فضا تحت نظارت بود، با تکه زباله دیگری برخورد کرد و جسم را به قطعات بیشتری تقسیم کرد.
این آژانس تایید کرد که تعدادی قطعه جدید در مجاورت یک آداپتور به نام «وسپا» که آژانس برنامه ریزی کرده بود از فضا بیرون بیاورد، مشاهده شده است. به گفته آژانس فضایی اروپا، محتملترین علت این قطعات جدید برخورد سریع یک جسم کوچک و ردیابی نشده به وسپا است.
وسپا از پرتاب موشک اروپایی وگا که در سال 2013 از آمریکای جنوبی به پرواز درآمد، باقی مانده است. این جسم بخشی از یک اتصال مخروطی شکل بود که برای استقرار ماهواره موشک در مدار استفاده میشد و از آن زمان تاکنون در مدار زمین بوده است.
آژانس فضایی اروپا برای مأموریت پاکسازی فضای ClearSpace-1 برنامه ریزی شده خود در سال 2026، این قطعه زباله فضایی را زیر نظر داشت. تاکنون اکثر ماموریتهایی که فناوریهای حذف زباله در فضا را ارزیابی کردهاند، به جای زبالههای موجود در فضا، قطعات آزمایشی زبالهها را مورد هدف قرار دادهاند.
این آژانس در بیانیه ای نوشت: «مهمترین تهدیدی که توسط اجسام بزرگتر زبالههای فضایی ایجاد میشود این است که آنها به تکه های کوچکتر تقسیم میشوند که هر کدام میتوانند آسیب قابل توجهی به ماهوارههای فعال وارد کنند.»
هر سال که می گذرد محیط مداری اطراف زمین شلوغ تر می شود. تعداد ماهوارههای فعال در مدار از سال 2019 تقریباً 4 برابر شده که تا حد زیادی به لطف پرتابهای متعدد ماهوارههای استارلینک اسپیس ایکس است. به گفته ناسا، وزارت دفاع ایالات متحده بیش از 27هزار قطعه زباله را در مدار زمین ردیابی می کند، در حالی که میلیون ها قطعه دیگر وجود دارد که با حسگرهای عملیاتی قابل ردیابی نیستند.
پایان پیام /