شنبه 29 دی 1403

درمان یک میلیون و 600 هزار معتاد در کشور / عرضه متادون در بازار سیاه

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
درمان یک میلیون و 600 هزار معتاد در کشور / عرضه متادون در بازار سیاه

رییس هیات مدیره کانون انجمن های صنفی مراکز درمان سو مصرف مواد کشور گفت: یک میلیون و 600 هزار معتاد در مراکز سو مصرف مواد تحت درمان هستند.

به گزارش مشرق، علی غلامی در حاشیه برگزاری دومین همایش ملی تازه های اعتیاد و چالش های آن دریک نشست خبری که در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد، افزود: سالی 3 هزار میلیارد تومان این مراکز با فروش داروهای ترک اعتیاد به وزارت بهداشت سود می رسانند.

وی با اشاره به فعالیت 9 هزار مرکز درمان سو مصرف مواد در کشور گفت: تولیت این مراکز با وزارت بهداشت بوده و با کمپ های ترک اعتیاد که توسط بهزیستی مجوز می گیرند، متفاوت است.

غلامی تصریح کرد: درمان متادون به دلیل القائات نادرست برجسته شده و 60 میلیون دز اکسیکودون (دارویی است که برای درمان درد استفاده می شود و ماده آن مشابه هرویین است) در کشور مصرف می شود که آسیب زا است در حالیکه باید توسط وزارت بهداشت عرضه این دارو کنترل شود.

وی تاکید کرد: تولید مصرف ماده اولیه متادون برای تعمیم نیازهای مراکز 26 تن است در حالیکه بالای 40 تن در کشور است و مجوز صادرات این دارو به افغانستان و پاکستان داده شده ولی در بازار سیاه عرضه می شود و بیماران ما رغبت ندارند به مراکز درمان سو مصرف مواد مراجعه کنند.

غلامی با بیان اینکه یک بیمار معتاد 10 نفر را نیز به سمت مصرف مواد مخدر سوق می دهد، گفت: بیمارانی که از مصرف مواد مخدر پرخطر به سمت مصرف مواد کم خطر ترغیب داده می شود، از درمان نگهدارنده برخوردارند و متادون مصرف می کنند، زیرا با این دارو 70 درصد عملکرد خود را بدست می آورند و به جامعه بر می گردند. وی تاکید کرد: عمده فعالیت ما در مراکز درمان سو مصرف مواد درمان نگهدارنده بوده ولی تولید ماده اولیه دارویی متادون بیش از نیاز مراکز درمان سو مصرف مواد است. افزایش مصرف حشیش و ماری جوانا در کشور رضا مکری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با هشدار به افزایش مصرف حشیش و ماری جوانا در کشور افزود: زمانی افراد مواد محرک برای سرخوشی، بی خوابی به خصوص در زمان امتحانات و غیره مصرف می کردند ولی اکنون حشیش و ماری جوانا جایگزین این مواد به خصوص در قشر جوان کشور شده است. باور غلط مواد مخدر گل به عنوان عارضه بی خطر آرمین محمدی عضو هیات کانون کشوری درمان اعتیاد نیز گفت: گل در میان جوانان بسیار خوشنام شده، و به باور غلط در بین نوجوانان و جوانان این ماده مخدر به عنوان محرک بی عارضه رواج پیدا می کند. وی تاکید کرد: امروزه حشیش، ماری جوانا و گل با ترکیبات سیگار مخلوط و مصرف می شوند، در حالیکه سلامت جسمی و روانی نوجوانان و جوانان را به خطر می اندازد و باید اطلاع رسانی و آموزش های لازم در این جمعیت و آگاهی رسانی به خانواده ها انجام شود. آموزش اولین قدم برای پیشگیری از اعتیاد مواد مخدر محمدی تصریح کرد: آموزش اولین قدم برای پیشگیری از اعتیاد به مصرف مواد مخدر است باید آموزش و پرورش اجازه اطلاع رسانی و آموزش را در مدارس میان دانش آموزان در مورد خطرات و پیشگیری از اعتیاد بدهد. به گفته وی، وزارت بهداشت باید پروتکل های درمانی اعتیاد را ویرایش و بروز رسانی کند زیرا شیوه های آن برای 10 سال پیش است. وی ادامه داد: پروتکل های درمانی اعتیاد ما وارداتی است و بومی سازی نشده است ضرورت دارد این شیوه ها بر اساس پراکندگی جغرافیایی، فرهنگ استانها و غیره اجرایی شود.

منبع: ایرنا