درکنار هم بودن علم و سیاست میتواند محرک خراسان جنوبی باشد
داداش پور گفت: اگر نهاد سیاست و علم در کنار هم باشند میتوانند در مجموعه استان خراسان جنوبی محرک باشند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، هاشم دادشپور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان امروز در مراسم تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه بیرجند، اظهار کرد: با توجه به شرایط کرونا حدود دو سال میشود دانشگاهها از دانشجو خالی است و دانشگاهی که دانشجو نداشته باشد نشاط ندارد.
وی افزود: انشاءالله بعد از عید شاهد حضور حداکثری دانشجویان در دانشگاههای کشور و مشخصا در دانشگاه بیرجند باشیم تا این خلوت خانه به یک مکان پویا تبدیل شود.
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان بیان کرد: دانشگاه بیرجند جزو معدود دانشگاههایی است که شهرک دانشگاهی است و مجموعه اساتید دانشگاه نیز جزوی از مجموعه دانشگاه به حساب می آیند و اتصال خانواده با دانشگاه برقرار میشود و این فرصت بی نظیری است و اگر این محیط به مجموعهای از نواحی فناوری و نوآوری دیگر متصل شود اتفاق مبارکی است.
داداشپور به حضور استاندار خراسانجنوبی و سخنرانی در این مراسم اشاره و عنوان کرد: استاندار خراسان جنوبی دوستدار دانشگاه است و این نشانه بزرگی است چراکه اگر استانداری در مراسمی حضور پیدا کرد، سخن گفت و بر آن سخنش پایبند باشد مطمئن باشید آن استاندار میتواند با دانشگاه پیوندی ناگسستنی داشته باشد و اگر رئیس دانشگاه نیز به همین اندازه به نهاد سیاست متصل شود ارتباط ناگسستنی خواهد بود.
وی اظهار کرد: اگر نهاد سیاست و علم درکنار هم باشند میتوانند در مجموعه استان محرک باشند.
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: من همیشه قبل از حضور در خراسانجنوبی این استان را سرزمین زعفران میدانستم اما امروز متوجه شدم خراسان جنوبی سرزمین مفاخر و دانش است و عجیب نیست دانشگاهی در فراخور نام این بزرگان مطرح شود.
داداش پور بیان کرد: هیچ سرزمینی رشد پیدا نمیکند مگر اینکه مفاخر آن از قدیم تا الان باعث رشد آن سرزمین شوند و جالب است که در عرصه دانشگاهی و دینی سرزمین خراسانجنوبی سرزمین پیشرو بوده است؛ خراسانجنوبی هم پدر در حوزه دانش و هم حوزه حوزوی، دینی و اسلامی است.
وی اظهار کرد: دانشگاه بیرجند طی عمر 46 ساله خود 13 رئیس دانشگاه را داشته که 7 رئیس دانشگاه علوم پایهای بودند و این کمتر در دانشگاه های کشور اتفاق میافتد اما از سال 96 به بعد دو نفر از غیر علوم پایه و علوم فنی و مهندسی در تارک دانشگاه قرار گرفته اند که نشان از تغییر از علوم پایه به علوم انسانی هستیم.
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان عنوان کرد: ما در یک مقطعی با افزایش شدید جمعیت دانشجویی مواجه شدیم و متناسب با آن تعداد مراکز آموزش عالی درکشور به شدت افزایش یافت.
داداش پور افزود: در سال 1389 جمعیت دانشجویی کشور 4 میلیون و 111 هزار نفر بود در سال 1394 به 4 میلیون و 811 هزار نفر افزایش یافت و در حال حاضر 3 میلیون و 200 هزار نفر است.
وی گفت: اثرات و تبعات این کار کاملا روشن است؛ یک روند افزاینده یک روند کاهنده وقتی این اتفاق می افتد یعنی باید در تعداد جمعیت دانشجویی انبساط ایجاد کنیم برای اینکه بتوانیم تعداد زیادتری از دانشجویان را جذب کنیم و الان که روند کاهنده شده طبیعی است به سمت تجمیع و تمرکز بیشتر حرکت کنیم.
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان اظهار کرد: ما منابع گسترده ای را نداریم که در سراسر محیط دانشگاهی توزیع کنیم.
داداش پور به درصد کل دانشجویان تحصیلات تکمیلی بر کل دانشجویان اشاره و بیان کرد: قبلا تعداد دانشجویانی که در حوزه کاردانی و کارشناسی داشتیم 90 درصد از کل دانشجویان کشور را در بر میگرد؛ 25 تل 30 درصد کاردانی و 60 تا 65 درصد کارشناسی و عدد بسیار کمتری در حوزه ارشد و دکتری میشد.
وی افزود: در حال حاضر یک تغییر جدی در رقم از کارشناسی به کارشناسی ارشد اتفاق افتاده و فارغ از اینکه نیاز کشور چی است؟ به سمت تحصیلات تکمیلی حرکت کردیم و در حال حاضر 30 درصد از مجموع جمعیت دانشجویی ما تحصیلات تکمیلی است.
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: در این حالت سه اتفاق به وجود آمده است؛ تقاضا برای خوابگاهی از جنسی غیر از جنسی که قبلا بوده است؛ حدود 17 درصد دانشجویان دانشگاه بیرجند متاهل هستند و باید به نیاز خوابگاه متاهلین پاسخ داده شود.
داداش پور اظهار کرد: وقتی جمعیت تحصیلات تکمیلی بیشتر میشود در طرف مقابل تقاضا و جنس بازار کار هم تغییر پیدا میکند و دیگر نمیتوان از نیازهای بازار سنتی به نفع بازار کاری که دانش بنیان است حرکت کنیم.
وی افزود: شهر دانشگاهی علاوه بر عام و جهان شمول بودن باید پاسخگوی نیازهای محلی و ملی باشد.
انتهای پیام /