دریاخواری به بهانه توسعه در جنوب کشور!
خشکاندن ساحل با خرمن ها خاک در خط ساحلی بندرعباس به بهانه توسعه فرصتی مغتنم برای سودجویان دولتی و خصوصی به وجود آوره تا با دور زدن قانون به اهداف خود که ساخت و سازهای غیر مجاز بوده بپردازند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از هرمز؛ همواره نقش دریا بر پیشرفت و ترقی جوامع غیر قابل انکار بوده و در طول تاریخ این خوان گسترده هر جا وجود داشته برای مردان آن منطقه منشاء خیر و برکات بوده است.
اهمیت راهبردی توسعه دریا محور روز به روز پرده زوایای پنهان برکات آن برداشته می شود و جوامع بر توسعه راهبردی خود با استفاده از ظرفیت دریا پی می برند و برخی کشورهایی که از دریا و ساحل خدادادی محروم بوده به دنبال ساخت جزایر، دریاچه ها و سواحل های مصنوعی برای خود هستند.
وجود دریا و برکاتش نقش مهمی در ارتقاء جایگاه دفاعی، امنیتی، توسعه فرهنگی و اقتصادی و سیاسی در منطقه و بین الملل دارد؛ کشور ما با دارا بودن پنج هزار کیلومتر نوار ساحلی در دریای خزر، خلیج فارس و عمان به عنوان یک کشور دریایی در منطقه و جهان حضور دارد.
جنوب کشور با برخورداری از دو دریای بزرگ خلیج فارس و عمان نقش مهمی برتوسعه دریا محور داشته و مهم ترین میدان های نفت و گاز جهان در حوزه خلیج فارس، به عنوان گلوگاه انرژی جهان در آن وجود داشته و توسعه فعالیت های دریایی با محوریت تامین امنیت دریایی، فعالیت های گسترده شیلاتی، توسعه حمل و نقل دریایی، توسعه سواحل و رونق صنایع مرتبط با دریا قابل لمس بوده و در این میان نقش استان هرمزگان با برخورداری بیش از یک هزار و 100 کیلومتر نوار ساحلی بر توسعه دریایی کشور غیر قابل انکار است.
ساحل، منبع غنی برای تغذبه آرامش جسم و روح به شمار می رود
هرگاه اسمی از هرمزگان بر زبان ها جاری می شود ناخودآگاه آوای شرجی و نوای طنین انداز امواج خروشان دریا در ذهن ها تداعی می شود و ساحل که منبعی از آرامش به شمار می رود را می توان در جزایر و برخی از شهرستان های هرمزگان دید.
ساحل همواره منبع غنی برای تغذیه آرامش جسم و روح به شمار می رود و قدم زدن در شن های ماسه ای سواحل بسیاری از امراض روحی و روانی را از بین می برد؛ مردمان خطه جنوب نیز بر این باورند که آب تنی در دریای شور در روزهای چهارشنبه هر گونه نحسی را از انسان دور می سازد.
در سال های اخیر واژگانی همچون جنگل خواری، زمین خواری، کوه خواری و.... همواره از تریبون های مختلف به گوش می رسد؛ اما در جنوبی ترین نقطه کشور این واژگان جای خود را به دریا خواری داده اند؛ به طوری که این پدیده نو ظهور بر جان سواحل بکر و ناب این منطقه افتاده است.
هر پدیده ای در جهان خلقت جایگاه و حریمی دارد که تجاوز به آن مساوی با نابودی تدریجی آن بوده است؛ دریا و ساحل نیز برای خود حریمی داشته و در دهه 40 قانونی برای حفاظت از آن تحت عنوان «حریم 60 متری دریا» مصوب شد که مطابق آن ساخت و سازها باید حریم 60 متر که بالاترین نقطه مد آب است، رعایت شود.»
نقض حریم دریا در سواحل بندرعباس
همچنین بر اساس اصل 50 قانون اساسی «در جمهوری اسلامی، حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسلهای بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند، وظیفه عمومی تلقی میشود؛ ازاینرو فعالیتهای اقتصادی و غیر آنکه با آلودگی محیطزیست یا تخریب غیرقابلجبران آن ملازمه پیدا کند، ممنوع است.
در استان هرمزگان به ویژه شهر بندرعباس نقض قانون حریم دریا به وضوح قابل مشاهده است؛ به طوریکه با عبور از خط ساحلی این شهر با پدیده هایی نو ظهور در ساحل آن رو به رو می شویم، پدیده هایی که چشم انداز ساحل را از رهگذران گرفته است.
خشکاندن ساحل با خرمن ها خاک به بهانه توسعه
خشکاندن ساحل با خرمن ها خاک در خط ساحلی بندرعباس به بهانه توسعه فرصتی مغتنم برای سودجویان دولتی و خصوصی به وجود آوره تا با دور زدن قانون به اهداف خود که ساخت و سازهای غیر مجاز بوده بپردازند.
دست کاری ساحل بکر بندرعباس اولین بار به بهانه ساخت پیست دوچرخه سواری کلید خورد و روزانه بر آن افزوده شد تا جایی که هم اکنون سازه های دولتی و خصوصی فراوانی در ساحل بندرعباس که حریم دریا را رعایت نکرده وجود دارد؛ پلاژ بانوان، بازار ماهی فروشان، بندر صیادی و تالار فرهنگی، مزارع پرورش میگو و.... نمونه هایی از نقض قانون در ساحل به شمار می رود.
دریا و ساحل خلیج فارس در بندرعباس چنان مظلوم واقع شده که مدافعان فراوانی برای آن وجود ندارد و تنها برخی از مسئولان از تریبون های مختلف پیگیر آن بوده اند که فریاد های آنها نیز بی جواب مانده است.
آیت الله غلامعلی نعیم آبادی نماینده سابق ولی فقیه در هرمزگان سال گذشته ایام عید نوروز هنگامی که استان های شمالی کشور درگیر با بحران سیل بودند بارها تجاورز به حریم دریا را در تریبون نماز جمعه گوشزد کرد و هشدار داد که نقض حریم دریا در آینده مشکلاتی را برای ساحل نشینان به وجود می آرود؛ اما انگار گوشی شنوا برای حرف های آن وجود نداشت.
هنگانی که نعیم آبادی هیچ گونه حرکت و حمایتی از سوی مسئولان ندید به صورت قاطع گفت: برای حمایت از حریم دریا، شهردار، استاندار و نمایندگان مجلس هیچگونه حمایتی نکردند و بنده بهتنهایی چهار سال است دراینباره فریاد میزنم، اما گوش شنوایی وجود ندارد.
با طوفانی شدن دریا، آب به خیابان های نوار ساحلی سرازیر می شود
در سال های اخیر که حریم دریا با کامیون ها خاک خشکانده شده همواره با مواج و طوفانی شدن دریا شاهد سرریز شدن آب دریا به نوار ساحلی شهر هستیم که این خود زنگ خطری برای سازه هایی به شمار می رود که در حریم دریا قرار دارند.
بزرگترین تفریح ها برای خانواده های دریا دل هرمزگانی رفتن به دریا و بازی کودکان در ساحل دریا و تخلیه انرژی نوجوانان در خاک های ماسه ای شهر بوده؛ اما امروزه پرکردن ساحل با استفاده از سنگ های غول پیکر این تفریح را از خانواده ها گرفته؛ هر چند که جای ساحل را با آلاچیق های خانوادگی پر کرده اند اما اثری که شن و ماسه داشته را صندلی های بی روح ندارد.
دریا در این استان یتیم است و ساحل نشینان مظلوم
در سفر رییس قوه قضاییه به شهر بندرعباس یکی از بزرگترین مطالبات به حق مردم برخورد دستگاه قضا با دریا خوران بوده به طوریکه محمد رضا سالاری، دبیر قرارگاه تخصصی احمدی روشن استان هرمزگان به عنوان نماینده دانشجویان خطاب به رییسی گفت: دریا در این استان یتیم است و ساحل نشینان مظلوم، هر کس و هر نهادی به خود اجازه می دهد به حریم دریا تجاوز کند.
دبیر قرارگاه تخصصی احمدی روشن استان هرمزگان با بیان اینکه اگر در شمال کشور جنگل خواری داریم در جنوب کشور دریا خواری داریم، تصریح کرد: اگر در شمال درختان جنگل را قطع می کنند در جنوب دریا را خشک می کنند، دولتی و غیر دولتی هم ندارد.
بلوار ساحلی بندرعباس کلکسیونی از تخلفات زیست محیطی است
سالاری با بیان اینکه بلوار ساحلی بندرعباس کلکسیونی از تخلفات زیست محیطی است، عنوان کرد: بازار ماهی فروشان جدید با سو استفاده از منافع مردم و به اسم ماهی فروشان ساخته می شود و ناگهان میبینیم بر سر در آن تابلوی یکی از فروشگاه های زنجیره ای بزرگ کشور نصب می شود.
به راستی که در این استان ساحلی عده ای با استفاده از رانت و دور زدن قانون حریم دریا را نادیده می گیرند و ساحل بکر را سنگ های غول پیکر پر می کنند، حال دیگر وقت آن رسیده که مسئولانی که خود را به خواب غفلت زده اند، بیدار شوند و جلوی پدیده دریا خواری بیش از این را بگیرند.
انتهای پیام /