دریکوند رئیس شورای هیأتهای مذهبی کشور شد / لزوم احیای هیأتها و سنتهای تعطیل شده
به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، انتخابات هیأت رئیسه کشوری ششمین دوره شورای هیأتهای مذهبی کشور صبح امروز چهارشنبه 22 تیرماه با حضور حجتالاسلام مجید باباخانی رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی و مسئولین شورای هیأتهای مذهبی استانها برگزار شد.
وظیفه مهم شورای هیأتهای مذهبی در دوره ششم
حجتالاسلام باباخانی در این مراسم اظهار داشت: شورای هیأتهای مذهبی در این دوره، دارای وظیفه و مسئولیت مهمی است که جدای از کارهای معمول گذشته باید هیأتهای تعطیل شده و همچنین سنتهای عزاداری فراموش شده را هم احیا کند.
وی افزود: هیأت مذهبی به دلیل درگذشت مسئول هیأت، ممکن است بعد از یک دو سال تعطیل شود و از دست برود، این شورا باید کمکرسان همچنین مجالسی باشد و آنها حفظ احیا کند.
چرا هیأت میتواند کانون جهاد تبیین باشد؟
باباخانی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری فرمودند هیأت کانون جهاد تبیین است، تصریح کرد: هیأت مرکز مذهبی است که ارکان و افراد مختلف با سنین، تخصص، جنسیت، سلیقه و.... در آن حضور پیدا میکنند که در اختیار مذهبیهاست. این مرکز با این ویژگیها میتواند کانون جهاد تبیین شود.
رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی با اشاره به اینکه امام حسین (ع) خود را فدا کرد تا دین زنده بماند، گفت: برخی میگویند هیأت برای هیأت است، در حالی که هیأتی اثرگذار است که معرفتافزا و خدمترسان باشد. در زمان جنگ به برخی از هیأتها گفته میشود، خط مقدم نیازمند نیرو است اما میگفتند ما کاری با جنگ نداریم و صرفاً هیأت خود را برگزار میکنیم و از آن هم نمیگذریم.
هیأتها باید کمکرسان مردم شوند
وی با اشاره به اینکه برای واقعه کربلا بیش از 1400 سال است که عزاداری میشود زیرا امام جامعه در آن به شهادت رسید تصریح کرد: هیأت دارای تخصصهای مختلف است و اگر به آنها بها داده شود، به خاطر توسل به اهل بیت (ع) و بیان معارف دین میتواند مسائل مختلف کشور را برطرف کند.
باباخانی با بیان اینکه هیأت امام صادق (ع) پسند به تعبیر مقام معظم رهبری میشود اگر در منطقه خود طلاق را کاهش داد و اشتغال را افزایش دهد، گفت: امروز تمام هیأتهای ما در حدی اثرگذار هستند اما آرام آرام باید هیأت را به سمتی سوق داد تا به برکت معارف اهل بیت (ع) و اشک، کمک رسان مردم شوند.
رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی با بیان اینکه تمام امامان ما شهید شدند زیرا خار چشم دشمن بودند، گفت: امامان ما مشکلات جامعه را برطرف میکردند و مخالف جریان جور عالم بودند؛ هیأت هم باید اینگونه باشد.
مشارکت 53 درصدی هیأتهای در انتخابات شورای هیأتهای مذهبی کشور
در ادامه این برنامه حجتالاسلام محمد خانجانی معاون ساماندهی سازمان هیأت و تشکلهای دینی نیز با اشاره به اینکه در این دوره انتخابات شورای هیأتهای مذهبی بیش از 53 درصد هیأتهای کشور مشارکت کردند که نسبت به دورههای گذشته افزایش خوبی دارد، گفت: انتخابات شورای هیأتهای مذهبی بعد از انتخابات شورای شهر در شهرستانها و استانها به خاطره تعداد شرکت کننده و جامعه درگیر دارای اهمیت بسیاری است.
وی با اشاره به ایجاد و راهاندازی سازمان هیأت و تشکلهای دینی از سوی سازمان تبلیغات اسلامی به دلیل حجم بالای کار تشکلها گفت: این سازمان در خدمت ذاکران، پیرغلامان، هیأتها، تشکلهای دینی و انجمنهای اسلامی خواهد بود. معاونت سازماندهی این سازمان دارای زیرمجموعههایی همچون شورای هیأتهای مذهبی، مجمع کانونهای فرهنگی تبلیغی، انجمن اسلامی و کانون مداحان است. در زمینه هیأتهای مذهبی اداره هیأت و ساماندهی شورای هیأتهای مذهبی به مسئولین حجتالاسلام علمی تشکیل شده است.
تمام هیأتها باید در سامانه طوبی ثبتنام کنند
خانجانی افزود: در زمینه مداحان نیز سه زیر مجموعه اداره ساماندهی کانون مداحان، مرکز نخبگان ستایشگری و دفتر نوحه و نغمهپردازی ایجاد شده است.
معاون ساماندهی سازمان هیأت و تشکلهای دینی با اشاره به اینکه تمام هیأتهای مذهبی باید در سامانه طوبی ثبتنام کنند و مجوز اخذ کنند، گفت: روند فعالیت و ثبتنام این سامانه درحال بازنگری است تا روند ثبتنام و اخذ مجوز برای هیأتها سادهتر شود.
در این نشست انتخابات هیأت رئیسه شورای هیأتهای مذهبی کشور برگزار شد و روحالدین دریکوند از استان لرستان رئیس این شورا، مهرآبادی از خراسان شمالی نایب رئیس و عبادی از آذربایجان شرقی به عنوان دبیر برای دورهای 3 ساله انتخاب شدند.
انتهای پیام /