پنج‌شنبه 24 آبان 1403

در تامین ماسک مشکل داریم / کنترل تردد خودروهای غیربومی در جاده‌های استان از هفته آتی

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
در تامین ماسک مشکل داریم / کنترل تردد خودروهای غیربومی در جاده‌های استان از هفته آتی

استاندار مرکزی گفت: در استان مرکزی مشکل تامین الکل وجود ندارد و مشکل اساسی توزیع نامناسب این اقلام است که در جلسات متعدد بررسی‌های لازم انجام و توزیع این اقلام مقداری بهتری شده، اما در خصوص تامین ماسک واقعا مشکل وجود دارد و در تلاش هستیم آنرا حداقل برای افرادی که نیاز ضروری دارند تامین کنیم.

سیدعلی آقازاده شب گذشته بیست و یکم اسفندماه در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه آفتاب اظهار کرد: قرارگاه پدافند زیستی از 6 بهمن ماه و همزمان با اپیدمی بیماری کرونا در شرق آسیا و عمدتا در کشور چین، در استان مرکزی شکل گرفت و تا به امروز 25 جلسه قرارگاه در استان و بیش از 150 جلسه در شهرستان‌ها تشکیل شده است.

وی افزود: حدود 20 روز پیش، اولین نشانه‌های ویروس کرونا در یک پزشک که به استان قم رفت و آمد داشت دیده شد که در حال حاضر حال این پزشک مساعد است و مرخص شده است اما از آن زمان کار مضاعف شده و تمام تمرکز استان بر این موضوع استوار شد.

استاندار مرکزی تصریح کرد: در طول این مدت، نیمی از راه مقابله و مبارزه با این ویروس پشت سر گذاشته شده و اگر با همین برنامه‌ریزی‌ها و همکاری خوب مردم و دستگاه‌ها و قرارگاه پیش برویم و شرایط به همین شکل مدیریت شود، می‌توانیم این مرحله سخت حمله ویروس را به استان و کشور پشت سر بگذاریم و شکست کرونا را تا سه هفته آینده جشن بگیریم و می توانیم بر اوج فعالیت بیماری پیروز شویم.

آقازاده بیان کرد: شیوع این بیماری در ایران مانند باقی کشورها نبود چراکه به لحاظ اقتصادی ما در ماه پایانی سال شمسی بودیم، اما سایر کشورها در آغاز سال میلادی بودند در نتیجه مردم ما زیان ها و صدمات مالی زیادی را متحمل شدند، همیشه در اسفندماه جنب و جوش خرید عید و فروش و عرضه کالا و... در کشور شکل می‌گرفت ولی این بیماری در بدترین زمان ممکن شیوع پیدا کرد و از این نظر ایران صدمات مالی و اقتصادی بیشتری را متحمل شد.

وی با بیان اینکه استان مرکزی دومین استانی بود که ویروس کرونا در آن شیوع پیدا کرد و به سرعت پیش رفت، گفت: استان مرکزی در 20 روز گذشته با تمهیداتی که در قرارگاه زیستی اندیشید جزو استان‌های با ثبات در زمینه شیوع این ویروس بود و امروز استان ششم یا هفتم در کشور است اما برخی استان‌ها ثبات مناسبی در تعداد بیماران و فوتی‌ها و سایر شاخص های این بیماری ندارند.

استاندار مرکزی اضافه کرد: خارج شدن مردم از منزل به ضرر استان است چراکه ویروس در تجمعات، خود را زنده و احیا می‌بیند بنابراین باید ضمن سخت و خسته کننده بودن ماندن در خانه به مدت زیاد، این همکاری بین مردم و دستگاه‌ها و استان تداوم داشته باشد.

آقازاده با اشاره به حساس بودن شرایط ساوه و دلیجان نسبت به سایر شهرستان‌ها و تمهیدات ویژه برای این شهرستان‌ها گفت: در ساوه و دلیجان به سبب همجواری این شهرستان‌ها به قم و تهران و قرار گرفتن آنها در مسیر رفت و آمدهای بزرگ کشوری، شیوع این بیماری در این دو شهر بیش از میانگین استانی بود، در نتیجه ستاد مقابله به صورت مشترک در شهرهای دلیجان و ساوه برگزار و بازدیدهایی انجام و اقدامات خوبی نیز صورت گرفت و به رغم تلاش زیاد مدیران بهداشتی این دوشهر، در شرایط بحرانی به سبب الزام وجود مدیریت ویژه‌تر، تغییراتی نیز در این مدیریت‌ها ایجاد شد.

وی ادامه داد: گزارشات در سه روز گذشته نشان دهنده تغییر و تحولات مثبت در این دو شهرستان است و تعداد مبتلایان و فوتی‌ها نسبت به هفته گذشته بهتر شده و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد، البته این کاهش تنها به سبب تعویض مدیریت نبوده اما این تعویض سبب ایجاد شک در این شهرستان‌ها شده است. کمبود تجهیزات در این شهرستان‌ها نیز تا حد زیادی تامین شده است.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: استان مرکزی متاسفانه از لحاظ تجهیزات درمانی جزو استان‌های آخر کشور است به طوری که اگر در کشور میانگین تخت بیمارستانی برای هر هزار نفر حدود 2.6 تخت باشد در استان مرکزی این رقم کمتر از 2 تخت است و در این خصوص رتبه استان مرکزی در کشور حدود 29 یا 30 است، البته تلاش هایی در حال انجام است و در صورت بهره‌برداری از بیمارستان خمین و بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) اراک که دارای پیشرفت فیزیکی 80 درصدی است، این رتبه افزایش پیدا خواهد کرد.

آقازاده اضافه کرد: با وجود تمام این کاستی‌ها، اما تا این لحظه هیچ نوع کمبودی از نظر تخت بالینی در بیمارستان‌های استان وجود ندارد و اگر هم این اتفاق رخ دهد، مکان‌ها و امکاناتی در استان بسیج شده تا در صورت نیاز به خوبی از آنها استفاده خواهیم کرد.

وی در خصوص نظارت بر قیمت ها و اقلام بهداشتی در استان گفت: متاسفانه کمبود اقلام پزشکی در استان و کشور وجود دارد، اما کارخانجات تولید الکل و ماسک در این مدت پشتیبانی خوبی داشته اند و امیدوار به تامین ماسک مورد نیاز استان نیز هستیم. قیمت گذاری این اقلام نیز بر عهده ستاد تنظیم بازار قرار گرفته تا این اقلام با قیمت مناسب به دست مردم برسد. در استان مرکزی مشکل تامین الکل وجود ندارد و مشکل اساسی توزیع نامناسب این اقلام است که در جلسات متعدد بررسی‌های لازم انجام و توزیع این اقلام مقداری بهتری شده، اما در خصوص تامین ماسک واقعا مشکل وجود دارد و در تلاش هستیم ماسک حداقل برای افرادی که نیاز ضروری دارند تامین شود.

استاندار مرکزی در خصوص ممنوعیت پذیرش مهمانان نوروزی در استان مرکزی، با بیان اینکه اولویت قرارگاه پدافند زیستی در حال حاضر مدیریت تعطیلات نوروز و بازار شب عید است، بیان کرد: از هفته آینده تیم های نظارتی در راستای حفظ سلامتی مردم و کنترل شیوع ویروس کرونا، تردد خودروهای غیربومی را در جاده‌های استان کنترل خواهند کرد و از مردم نیز تقاضا داریم که از سفرهای غیرضروری و دید و بازدیدهای نوروزی پرهیز کنند، استان مرکزی در ایام نوروز پذیرای مسافران نیست و هیچگونه خدمتی به این افراد ارائه نخواهد شد.

آقازاده افزود: قرنطینه یکی از درخواست‌های مهم مردم در شهر و سطح استان است، اما سیاست دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا مبتنی بر قرنطینه کردن شهرها نیست چراکه این کار سخت است و چند استان هم در انجام این امر ناموفق بوده اند، در نتیجه به جای قرنطینه متعهد می‌شویم که از ورود هرکسی با هر هدفی از هر استانی به استان جلوگیری خواهیم کرد و حدود 4 روز است که نظارت لازم در گلوگاه‌های استان در حال انجام است.

وی در خصوص توزیع میوه شب عید تصریح کرد: با توجه به اینکه برخی از این میوه‌ها از استان‌های آلوده وارد استان مرکزی شده اند در نتیجه از مردم تقاضا داریم در خرید خود دقت لازم را انجام دهند و احتمال دهند کالای خریداری شده آلوده به ویروس باشد بنابراین قبل از ورود به منزل اقلام خود را ضدعفونی کنند.

انتهای پیام