چهارشنبه 3 بهمن 1403

/ در سینما و تئاتر چه خبر است؟/

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع

اعلام فراخوان اکران آثار جشنواره فیلم عمار، پایان تدوین "آزردگان"، خبرهایی از اجراهای تئاتر و یک جشنواره تئاتری از جمله خبرهای دریافتی است.

همزمان با ایام برگزاری دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، فیلم‌های این جشنواره در دو بستر آنلاین و حضوری از سوی سامانه عماریار در سراسر کشور اکران خواهند شد.

به گزارش ایسنا، تمامی علاقه مندان به اکران آثار دوازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار می توانند با مراجعه به سایتekranmardomi.ir برای اکران فیلم‌های این دوره از جشنواره ثبت نام کنند.

سامانه عماریار در سال جاری، همانند سال‌های گذشته و با شیوع ویروس کرونا در کنار اکران‌های حضوری، امکان اکران بر خط را نیز فراهم کرده است، در اکران بر خط شما اکران کننده گرامی با مراجعه به ekranmardomi.ir و انتخاب فیلم مورد نظر خود و مشخص کردن سانس اکران نسبت به اکران فیلم به صورت مجازی اقدام خواهید کرد.

در اکران‌های حضور نیز همانند سال های گذشته، شما اکران کننده گرامی در صورت دارا بودن حداقل امکانات پخش فیلم برای گروه مورد هدف تان می توانید آثار این دوره از جشنواره را دریافت و در مسجد، محله، دانشگاه، مدرسه علمیه و پایگاه بسیج اکران کنید.

بنا بر این گزارش، آثار متنوعی در قالب های داستانی، مستند، پویانمایی، نماهنگ قرار است در این دوره از جشنواره به اکران برسند.

پایان تدوین «آزردگان» 

فیلم سینمایی «آزردگان» به کارگردانی، نویسندگی و تهیه‌کنندگی مهدی فرد قادری این روزها مراحل فنی‌اش را پشت سر می گذارد و به همین جهت امکان حضور در جشنواره فجر را ندارد. «جاودانگی» و «بی وزنی» فیلم‌های قبلی فرد قادری هم در جشنواره فجر حضور نداشتند.

به گزارش روابط عمومی پروژه؛ پس از اتمام فیلمبرداری فیلم سینمایی «آزردگان»، مراحل فنی این فیلم آغاز شد و تدوین این فیلم توسط رامین نجفی به تازگی به اتمام رسیده است. پس از پایان مراحل فنی، برای حضورهای جشنواره‌ای و اکران عمومی «آزردگان» برنامه‌ریزی خواهد شد.

لیلا زارع، محمد امین، رضا بهبودی، فرخ نعمتی، رویا جاویدنیا، هدیه آزیدهاک، مریم بوبانی و محمدرضا داوودنژاد و برخی از چهره‌های جدید تئاتر از بازیگران «آزردگان» هستنند.

اجرای تئاتر "ببخشید؛ زیاد میشه" ویژه شهادت حضرت فاطمه (س)

بر اساس حکمت مطرح شده در خطبه فدک، بهترین راه زنده نگاه داشتن میراث فاطمی، یاد گرفتن و انتشار اندیشه این بانوی بزرگ است.

در همین راستا، مراسم تئاتر واره "ببخشید؛ زیاد میشه" با همت گروه فرهنگی هنری میراث با هدف ترویج فرهنگ فاطمی به مدت پنج شب از دوشنبه 13 تا جمعه 17 دی‌ماه در سالن کوشک باغ هنر برگزار می‌شود.

مجموعه‌ای از اتفاقات شامل تئاتر، نواهای دلنشین، سخنرانی انگیزشی، آموزش مهارت‌های زندگی، افتتاحیه یک پویش و معرفی چند کسب و کار همراه با چگونگی راه اندازی آنان از جمله برنامه‌های این مراسم می‌باشد که لحظات جذابی را برای شرکت‌کنندگان فراهم می‌آورد.

شرکت در این مراسم برای عموم آزاد و رایگان است و به ازای هر نفر 20هزار تومان توسط جمعی از خیرین و گروه فرهنگی_هنری میراث صرف امور خیریه خواهد شد. همچنین علاقه‌مندان می‌توانند گزارش مربوط به هزینه این مبالغ را در پیج گروه میراث مشاهده نمایند.

یادآور می‌شود، این برنامه در دو سانس ساعت 19 و 21 و پنجشنبه و جمعه سانس ویژه ساعت 17، 19 و 20 برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به بزرگراه حقانی غرب به شرق، ورودی کتابخانه ملی، به سمت باغ هنر، جنب خانه شعر و ادبیات، سالن آمفی‌تئاتر باغ هنر بیننده این برنامه باشند.

خاطرنشان می‌گردد، دوست‌داران این برنامه می توانند با مراجعه به وب سایت تیوال بلیط خود را رزرو نمایند.

نشستی با رویکرد قانونگرایی و...

سلسله نشستهای طرح تحول سیاستها و راهبردهای اجرایی و چشم انداز فعالیت معاونتها و موسسات سینمایی زیرنظر رئیس سازمان سینمایی با رویکرد "قانونگرایی، استانداردسازی و عدالت محوری" آغاز شد.

یزدان عشیری، مشاور رئیس سازمان و مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی؛ با اعلام این خبر افزود: این نشست‌ها در راستای اجرای طرح تحول سازمانی با حضور متخصصان، کارشناسان و مدیران موسسات سازمان و نیز، معاونین و مشاورین در چند سطح در حال پیگیری است و همگی این جلسات زیر نظر مستقیم رئیس سازمان سینمایی کشور در حال انجام است. وی ادامه داد: در این کارگروه‌ها که در قالب جلسات پیوسته و متمرکز به منظور دستیابی به راهبردها و سیاست‌های کلان سازمان طراحی شده است پیرامون حوزه‌های مختلف از جمله: موضوع آموزش، تولید، توزیع و بین‌الملل محصولات سینمایی و فیلم‌های کوتاه و مستند و انیمیشن و نیز، در زمینه توسعه زیرساخت‌ها و سخت افزار هم اندیشی و تبادل نظر صورت می‌گیرد. به گفته وی، با پایان برگزاری جشنواره‌های موضوعی کوتاه، مستند و کودک و نوجوان در موسسات سازمان سینمایی و تغییرات، در جهت سیاست گذاری جدید و تنظیم چشم‌انداز فعالیت معاونت‌ها و ادارت کل و نیز، موسسات وابسته سازمان سینمایی: انجمن سینمای جوانان ایران، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، بنیاد سینمایی فارابی، موسسه سینماشهر و... این نشست‌ها در نظر گرفته شده و کلیه امور با سه رویکرد "قانون گرایی، استانداردسازی و عدالت محوری" تعریف و برنامه ریزی می‌شوند. مشاور رئیس سازمان و مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی کشور؛ "آسیب شناسی روندهای قبلی و موجود"، "بازنگری آئین نامه‌ها و مقررات "، "بازنگری ساختارهای آموزشی و پرورشی فیلمسازی در مراکز و دفاتر"، "نیازسنجی، ظرفیت شناسی و بازشناسی ضرورت‌ها و اولویت‌های موضوعی و مضمونی سینمایی ایران" و "طراحی بستری فراگیر و جامع در زمینه تولید مضامین و محتواهای مورد نیاز"، "تحلیل کیفیت و محتوای جشنواره‌های سینمایی"، "کادرسازی و زمینه سازی برای ورود نسل جدید، جوان و انقلابی و متخصص و متعهد به عرصه فیلمسازی" و... را از جمله مباحث و محورهای این جلسات ذکر کرد و افزود: طبیعی است در این کارگروه‌ها علاوه بر ترسیم افق و ریل گذاری سویه‌های تولید آثار به ساختارهای زنجیره عرضه و پخش، تقویت و توسعه زیرساخت‌ها و امکانات سخت افزاری و نیز، برنامه ریزی‌های کلان سینمایی در حوزه بین‌الملل و جشنواره‌های سینمایی نیز پرداخته می‌شود. عشیری خاطرنشان ساخت: با تدابیر پیش بینی شده از سوی محمد خزاعی و سازمان سینمایی قابل پیش بینی است که سال 1401 سال جهش تولیدی در عرصه فیلم های کوتاه و مستند همسو با منافع کلان ملی و نیازهای اجتماعی خواهد بود. وی اظهار داشت: افزایش منابع تولیدی، شناسایی ظرفیت‌های جدید، گسترش تعاملات و تفاهمنامه‌های بین دستگاهی، اهتمام به افزایش کمی و کیفی سطح تولیدات و آثار، توسعه همکاری‌های اجتماعی، تقویت مناسبات با صنوف و زمینه سازی برای هم‌گرایی و هم‌افزایی همه ظرفیت‌های خانواده سینما مبتنی بر سه اصل: "قانون گرایی، استانداردسازی و عدالت محوری" افق فعالیت‌ها را مشخص می‌سازد.

خبرهایی از تئاتر شهر

سه اثر نمایشی به صحنه رفته در تالارهای نمایشی مجموعه تئاتر شهر روزهای پانزدهم و شانزدهم دی ماه به مناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) به صحنه نمی روند.

به گزارش روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر، نمایش «احتمالات» در تالار چهارسو، نمایش «پنگوئن های افسرده» در تالار قشقایی و نمایش «لیلیت» در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر روزهای چهارشنبه پانزدهم و پنجشنبه شانزدهم دی ماه به احترام فرا رسیدن ایام سوگواری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) اجرایی ندارند. این در حالی است که بر اساس برنامه ریزی های انجام گرفته، این سه اثر نمایشی از روز جمعه هفدهم دی ماه اجراهای خود را از سر خواهند گرفت.

براساس این گزارش نمایش های «تا اشکستان» به کارگردانی حمید حراء در تالار اصلی و «تملیخا» به کارگردانی بابک پرهام در کارگاه نمایش روزهای پانزدهم و شانزدهم دی ماه میزبان مخاطبان تئاتر خواهند بود. تئاتر «تا اشکستان» که به مناسبت ایام فاطمیه (س) د رتالار اصلی تئاتر شهر پیش روی مخاطبان قرار گرفته روزهای چهارشنبه پانزدهم و پنجشنبه شانزدهم دی ماه طی دو نوبت و در ساعت های 16 و 19 روی صحنه می رود. هم اکنون نمایش های «تا اشکستان» به کارگردانی حمید حراء در تالار اصلی، «احتمالات» به کارگردانی علی شمس در تالار چهارسو، «پنگوئن های افسرده» به کارگردانی محمد میرعلی اکبری در تالار قشقایی، «لیلیت» به کارگردانی محمدرضا شاه مردی در تالار سایه و «تملیخا» به کارگردانی بابک پرهام در کارگاه نمایش مجموعه تئاتر شهر روی صحنه هستند.

 «زندگی آشغالی» تنها دو نوبت خوانده می‌شود

نمایش‌نامه‌خوانی «زندگی آشغالی» نوشته و کارگردانی نکیسا راستین، که قرار بود در روزهای سه‌شنبه تا پنجشنبه هفته‌ی جاری در جشنواره‌ی نمایش‌نامه‌خوانی تماشاخانه استاد جوانمرد خوانده شود به‌دلیل هم‌زمانی با مناسبت ایام فاطمیه تنها در روزهای سه‌شنبه و جمعه خوانده خواهد شد.

نکیسا راستین نویسنده و کارگردان این نمایش‌نامه در این باره توضیح داد: ستاد جشنواره‌ی نمایش‌نامه‌خوانی روزهای 14 تا 16 دی ماه را برای اجرای این نمایش‌نامه‌خوانی اعلام کرده بود که گویا این جدول بدون توجه به ایام سوگواری و مناسبت‌های معمول که شورای نظارت اجرا و فروش بلیت آن را متوقف می‌کند، بسته شده بوده است.

وی ادامه داد: گرچه این بی‌توجهی جای شگفتی دارد و زمان‌بندی گروه برای اطلاع‌رسانی و اجرا را تغییر می‌دهد اما تصمیم گرفتیم کم شدن تعداد اجراها را قبول کرده و دومین نوبت اجرای این نمایش‌نامه‌خوانی را در روز جمعه 17 دی ماه برگزار کنیم.

بنا به اعلام کارگردان «زندگی آشغالی» این نمایش‌نامه‌خوانی سه شنبه 14 دی ماه و جمعه 17 دی ماه ساعت 20 برگزار خواهد شد.

نقش‌های این اثر نمایشی را محمدصادق ملک، سارا پهلوانی، مهسا شیخی، مائده شهوازیان و یاسین ذاکر خواهند خواند.

شیرین افخمی‌فر به‌عنوان دستیار کارگردان، محمدصادق ملک به‌عنوان بازی‌گردان همکاری می‌کنند. اختر تاجیک عکاس، طاها ذاکر طراح پوستر و بروشور، مهران زاغری طراح نور، صادق حسین ساخت و اجرای موسیقی را در این گروه بر عهده دارند.

سایت تیوال به آدرس https://www.tiwall.com/s/zendegiashghali برای پیش‌خرید بلیت فعال است.

محمد معتضدی و سمن قناد روی صحنه تماشاخانه انتظامی می‌روند

محمد معتضدی و سمن قناد با نمایش «آخرین قطره از نیمه‌ی پر لیوان» به نویسندگی و کارگردانی آرش واحدی از بیستم دی ماه در تماشاخانه استاد انتظامی روی صحنه خواهند رفت.

محمد معتضدی و سمن قناد دو بازیکر نمایش «آخرین قطره از نیمه‌ی پر لیوان» به نویسندگی و کارگردانی آرش واحدیو تهیه‌کنندگی هدیه محقق هستنند که از هفته‌ی آینده 20 دی ماه ساعت 20 در تماشاخانه‌ی استاد انتظامی خانه‌ی هنرمندان ایران روی صحنه خواهد رفت.

محمد معتضدی متولد1361 است. او از سال 85 فعالیت در زمینه دوبله و گویندگی آثاری مثل انیمیشن دانشگاه هیولاها، باب اسفنجی و... را آغاز کرد. همچنین از سال 95 فعالیت در زمینه استندآپ کمدی را آغاز کرد و توانست در سال 96 نفر سوم مسابقه خنداننده‌شو خندوانه شود. او اجرای اختصاصی استندآپ کمدی فصول در تماشاخانه نوفل لوشاتو را در کارنامه خود دارد.

معتضدی پیش از این در نمایش‌های «خاطرات هنرپیشه نقش دوم» به کارگردانی افشین زمانی، «جایزه داروین» کارگردانی علی معتضدی، «سه تفنگدار و یکی» به کارگردانی مهدی شاه‌حسینی، فیلم سینمایی «قانون مورفی» به کارگردانی رامبد جوان، سریال «از سرنوشت» به کارگردانی علیرضا بذرافشان و فیلم سینمایی «علفزار» به کارگردانی کاظم دانشی و تهیه‌کنندگی بهرام رادان به عنوان بازیگر حضور داشته‌است.

سمن قناد متولد 1369کارشناس کارگردانی تئاتر از دانشگاه سوره است. او نمایش‌های «خونه ما»،«کلنگی»،«قابل سکونت» را کارگردانی کرده و در نمایش‌های «تملیخا» به کارگردانی بابک پرهام، «پروانه‌های غمگین» به کارگردانی سوگل قلاتیان،«واگیر ندارد» به کارگردانی ساشا کشوادی،«ورودی 89» به کارگردانی محسن احتشامی، «ماه و پلنگ» به کارگردانی حامد ادوای، «سفر به آینده» به کارگردانی محمد عبدی، «کمی از من راببینید» کارگردان امیر عبادی بازی کرده است.

در خلاصه نمایش از زبان نویسنده این طور آمده است: «هر زمان حرف از آینده‌ی دور به زبان می‌آید تمام افکار به سوی پیشرفت هدایت می‌شود. ولی شاید در دنیای فتوریستی که تصور می‌کنیم معنی واژه‌های ساده‌ی امروز با گذر زمان و اتفاقات پیش رو تغییر کند. با این پیش‌فرض شاید تراژدی‌های امروز، طنزهای ساکنین 300 سال بعد باشند وشایدبرعکس!

هر چه هست زمین، وطن و روابط انسانی در آن زمان شکل دیگری به خود می‌گیرند.»

مدیریت تولید نمایش «آخرین قطره از نیمه‌ی پر لیوان» به عهده آوا فیاض است. پیش‌فروش این نمایش از روز سه‌شنبه 14 دی ماه ساعت 12 در سامانه تیوال آغاز خواهد شد.

دیگر عوامل این نمایش طراح صحنه و ساخت دکور: مرتضی روستا، طراح صدا و انتخاب موسیقی: آرش واحد، طراح گرافیک و طراح موشن: حامد هاشمی، دستیار کارگردان و برنامه ریز: مجتبی تهوری، مشاور کارگردان: سمیرامیس بابایی، منشی صحنه: الهه زاهدی، مدیر تبلیغات و روابط‌عمومی: آوا فیاض، عکاس: آیدا عظیمی، مدیر صحنه: نازنین عسگری هستند.

آثار راه‌یافته به جشنواره ملی تئاتر کوتاه کیش معرفی شدند عباس نجاری، دبیر چهارمین جشنواره تئاتر کیش؛ از نهایی‌شدن حضور 12 نمایش در بخش کافه‌ای و ساحلی این دوره از جشنواره خبر داد. هیئت بازبین چهارمین دوره جشنواره ملی تئاتر کوتاه کیش، پیام عزیزی، لیلی رشیدی و سعید بهنام، 12 نمایش را برای حضور در بخش مسابقه جشنواره معرفی کردند. به گزارش روابط عمومی، عباس نجاری دبیر جشنواره ملی تیاتر کوتاه کیش در همین زمینه گفت: پس از تماشا و بررسی 170 فیلم نمایش‌های متقاضی حضور در جشنواره از سراسر کشور در نهایت 13 اثر نمایشی را برای دو بخش کافه و ساحل بدون اولویت انتخاب شدند. نجاری همچنین ضمن معرفی ادکتر سعید بهنام، پیام عزیزی و لیلی رشیدی، به عنوان «داوران مرحله انتخاب اثار» چهارمین دوره جشنواره ملی تیاتر کوتاه کیش عنوان کرد پس از بررسی تمامی اثار در دو بخش کافه و ساحل آثار پذیرفته شده «بدون اولویت» به شرح ذیل معرفی شدند:

- نمایش «تماشای غم انگیز غروب خورشید» به نویسندگی و کارگردانی حسن محمدی فرانی / شاهین شهر - نمایش «الی» به نویسندگی و کارگردانی سعید حشمتی / تهران - نمایش «شاه ماهی» به نویسندگی محسن رحمانی و کارگردانی پوریا رضایی / اراک - نمایش «صد تا صفر» به نویسندگی و کارگردانی ایمان دبیری / تهران - نمایش «یه حبه مرگ» به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا آفاق / سمنان - نمایش «گلک آب خورده می‌گرید» به نویسندگی عبدالرسول دریا پیما و کارگردانی حجت الله جعفر پور / جزیره هرمز - نمایش «مامان کو؟» به نویسندگی و کارگردانی شیرین جروقی / تهران - نمایش «سکون ماشوه» به نویسندگی و کارگردانی نجمه زارعی / شیراز (رزرو) - نمایش «بیر دریا سئوگی» به نویسندگی و کارگردانی عباس خلیفه لو / اهر (دعوت دبیرخانه) - نمایش «دد» به نویسندگی و کارگردانی مهدی ملکی از تهران (راه یافته از جشنواره سراسری تئاتر اتفاق) - نمایش بازگشت نویسنده و کارگردان «افق ایرجی - مهدی مهرابی»/ اراک - نمایش مهربانو به نویسندگی آرش رضایی و کارگردانی مهدی روزبهانی / ملایر در پی برگزاری سه دوره پیاپی جشنواره تئاتر کوتاه کیش و استقبال هنرمندان تئاتر کشور از این رویداد، دبیرخانه جشنواره با حمایت سازمان منطقه آزاد کیش چهارمین دوره جشنواره را در دی ماه 1400 با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی در چهار بخش (نمایش‌های کافه‌ای، نمایش‌های ساحلی، طرح و ایده‌های اجرایی مکتوب، عکاسی تئاتر) در جزیره کیش برگزار می کند. این جشنواره با دبیری «عباس نجاری» و قائم مقام عبدالرضا شیبانی در دو فضای کافه و ساحل برگزار می‌شود.

انتهای پیام