دوشنبه 2 مهر 1403

در چمدان هسته‌ای ولادیمیر پوتین چه خبر است؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
در چمدان هسته‌ای ولادیمیر پوتین چه خبر است؟

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه از توافقی برای استقرار سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس خبر داد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه از توافقی برای استقرار سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس خبر داد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه می‌گوید روسیه با بلاروس توافقی برای استقرار سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی در خاک خود منعقد کرده است. او روز شنبه گفت که این توافق ناقض توافقنامه‌های منع اشاعه نخواهد بود.

 در زیر جزئیات زرادخانه هسته‌ای روسیه، میزان بزرگی و فرماندهی آن را بخوانید:

روسیه که وارث تسلیحات هسته‌ای اتحاد جماهیر شوروی است، بزرگترین ذخایر کلاهک هسته‌ای جهان را دارد. به گفته فدراسیون دانشمندان آمریکایی، پوتین تا سال 2022 حدود 5977 کلاهک از این نوع را کنترل می‌کند، در حالی که 5428 کلاهک تحت کنترل جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده است. تخمین زده می‌شود که 1500 از این کلاهک‌ها به اصطلاح از دور خارج شده اند (اما احتمالاً هنوز سالم هستند)، 2889 در ذخیره و 1588 کلاهک استراتژیک در حالت استقرار قرار دارند.

براساس گزارش بولتن دانشمندان اتمی، 812 از این کلاهک‌ها بر موشک بالستیک زمینی، 576 از این کلاهک‌ها بر موشک بالستیک زیردریایی و حدود 200 از آن‌ها در پایگاه‌های بمب افکن سنگین مستقر هستند.

ایالات متحده 1644 کلاهک هسته‌ای استراتژیک مستقر دارد. به گفته فدراسیون دانشمندان آمریکایی، چین در مجموع 350 کلاهک، فرانسه 290 و بریتانیا 225 کلاهک دارند. چنین اعدادی بدان معناست که هم مسکو و هم واشنگتن می‌توانند جهان را چندین برابر نابود کنند.

در طول جنگ سرد، زرادخانه اتحاد جماهیر شوروی به اوج خود در حدود 40000 کلاهک هسته‌ای رسید در حالی که رقم اوج ایالات متحده حدود 30000 کلاهک بود. با این حال، نکته کلیدی نحوه تحویل سلاح، موشک ها، زیردریایی‌ها و بمب افکن‌هایی است که کلاهک‌ها را حمل می‌کنند.

به نظر می‌رسد روسیه حدود 400 موشک بالستیک قاره پیما مجهز به سلاح هسته‌ای دارد که طبق برآورد بولتن دانشمندان اتمی می‌تواند تا 1185 کلاهک را حمل کند.

روسیه دارای 10 زیردریایی هسته‌ای مجهز به سلاح هسته‌ای است که می‌تواند حداکثر 800 کلاهک حمل کند. روسیه 60 تا 70 بمب افکن هسته‌ای دارد.

توانمندی هسته‌ای جدیدتر

ایالات متحده در سال 2022 اعلام کرد که روسیه و چین در حال توسعه و مدرنیزه کردن نیرو‌های هسته‌ای خود هستند و واشنگتن رویکردی مبتنی بر کنترل تسلیحات را برای جلوگیری از رقابت‌های تسلیحاتی پرهزینه دنبال خواهد کرد.

پوتین نیز می‌گوید اطلاعاتی در دست دارد مبنی بر اینکه ایالات متحده در حال توسعه انواع جدیدی از سلاح‌های هسته‌ای است.

طبق گزارش انجمن کنترل تسلیحات، از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال 1991، تنها چند کشور تسلیحات هسته‌ای آزمایش کرده اند: آمریکا آخرین بار در سال 1992، چین و فرانسه در سال 1996، هند و پاکستان در سال 1998، و کره شمالی آخرین بار در سال 2017. آخرین آزمایش اتحاد جماهیر شوروی در سال 1990 بود.

چه کسی ممکن است دستور استفاده از سلاح هسته‌ای را بدهد؟

بر اساس دکترین هسته‌ای روسیه، رئیس‌جمهور روسیه در مورد استفاده از سلاح‌های هسته‌ای روسیه، چه استراتژیک و چه غیراستراتژیک، تصمیم‌گیرنده نهایی است. به اصطلاح کیف / چمدان هسته‌ای یا «چگت» (که به نام کوه چگت در کوه‌های قفقاز نامیده می‌شود)، همیشه همراه رئیس‌جمهور است. وزیر دفاع روسیه، در حال حاضر سرگئی شویگو، و رئیس ستاد کل، اکنون والری گراسیموف، نیز چنین کیف‌هایی دارند.

اساساً چمدان هسته‌ای یک ابزار ارتباطی است که رئیس‌جمهور را با نیرو‌های نظامی ارشد خود و از آنجا با سیستم خودکار فرماندهی و کنترل نیروی موشکی استراتژیک روسیه به نام کازبک مرتبط می‌کند. در فیلمی که یکی از کانال‌های تلویزیونی روسیه در سال 2019 نشان داد داخل این چمدان هسته‌ای مجموعه‌ای از دکمه‌ها هستند. در بخشی به نام "فرمان"، دو دکمه وجود دارد: یک دکمه سفید "راه اندازی" و یک دکمه قرمز "لغو". کیف با فلش کارت مخصوص فعال می‌شود.

اگر روسیه فکر می‌کرد که با یک حمله هسته‌ای استراتژیک مواجه است، رئیس‌جمهور از طریق کیف‌ها، دستور پرتاب مستقیم را برای فرماندهی ستاد کل و واحد‌های فرماندهی ذخیره که دارای کد‌های هسته‌ای هستند، ارسال می‌کرد.

اگر حمله هسته‌ای تایید شود، پوتین می‌تواند آخرین راه‌حل یا به اصطلاح «دست مرده» را فعال می‌کند. اساساً در این مرحله رایانه‌ها روز قیامت را تعیین می‌کنند؛ یک موشک کنترلی دستور حملات هسته‌ای را از سراسر زرادخانه عظیم روسیه صادر می‌کند.

هم اکنون دیگران می خوانند 7 فروردین 1402 - 13:52
در چمدان هسته‌ای ولادیمیر پوتین چه خبر است؟ 2