یک‌شنبه 5 مرداد 1404

دستور اوباما برای مهندسی اطلاعات علیه ترامپ؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
دستور اوباما برای مهندسی اطلاعات علیه ترامپ؟

دنیای اقتصاد؛ در تازه‌ترین افشاگری‌ها، دولت ترامپ دست به انتشار اسنادی زده که دوباره پای روسیه، اوباما و پرونده استیل را به میدان سیاست آمریکا باز می‌کند. این اسناد ادعا می‌کنند تحلیل‌های اطلاعاتی منتشرشده در روزهای پایانی دولت اوباما که از دخالت روسیه به نفع ترامپ در انتخابات 2016 خبر می‌داد، بر پایه منابعی مشکوک و فرآیندی شتاب‌زده و سیاسی تدوین شده‌اند.

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد؛ در تازه‌ترین افشاگری‌ها، دولت ترامپ دست به انتشار اسنادی زده که دوباره پای روسیه، اوباما و پرونده استیل را به میدان سیاست آمریکا باز می‌کند. این اسناد ادعا می‌کنند تحلیل‌های اطلاعاتی منتشرشده در روزهای پایانی دولت اوباما که از دخالت روسیه به نفع ترامپ در انتخابات 2016 خبر می‌داد، بر پایه منابعی مشکوک و فرآیندی شتاب‌زده و سیاسی تدوین شده‌اند.

به ادعای تیم ترامپ، تحلیلگران اطلاعاتی، به دستور مستقیم اوباما موظف شده‌بودند همه داده ها حتی آن‌هایی را که معمولا دور ریخته می‌شوند وارد «ارزیابی جامعه اطلاعاتی» کنند. یکی از جنجالی‌ترین بخش‌های این ارزیابی، حضور خلاصه‌ای از پرونده استیل بود؛ مجموعه‌ای از ادعاهای بعداً بی‌اعتبارشده درباره ارتباط ترامپ با روسیه که توسط جاسوس سابق بریتانیایی و به سفارش دموکرات‌ها تهیه شده بود.

جنجال زمانی بالا گرفت که مشخص شد حتی «جان برنان»، رئیس وقت سیا، با وجود مخالفت تحلیلگران سازمان، از گنجاندن خلاصه‌ای از پرونده استیل در ضمیمه ارزیابی، دفاع کرده است. مخالفان این اقدام می‌گویند این اطلاعات نباید مبنای قضاوتی حساس درباره نیات پوتین در قبال انتخابات آمریکا می‌بود.

در ارزیابی نهایی آمده: «روسیه قصد داشت شانس پیروزی ترامپ را بهبود دهد.» حالا، جمهوری‌خواهان با استناد به اسناد تازه‌منتشرشده، این گزاره را زیر سؤال برده‌اند. بر اساس این اسناد، برخی از گزارش‌های اطلاعاتی که بعدها به‌صورت انتخابی منتشر شد، پیش‌تر به دلیل نگرانی از «دستکاری اطلاعاتی» کنار گذاشته شده بودند. این شامل اظهارات یک خبرچین آمریکایی در کرملین بود که گفته بود پوتین بعد از ناامیدی از پیروزی قاطع ترامپ، ایمیل‌های دموکرات‌ها را منتشر کرد.

این بحث‌ها در حالی دوباره داغ شده‌اند که نام ترامپ در پرونده جفری اپستین هم مطرح شده و برخی ناظران معتقدند افشای این اسناد تلاشی برای انحراف افکار عمومی است. در همین حال، شخصیت‌هایی مثل تولسی گابارد و راتکلیف با انتشار جدول زمانی وقایع و اسناد پشت‌پرده، اوباما و تیم امنیت ملی‌اش را به «توطئه خیانت‌آمیز» علیه ترامپ متهم کرده‌اند.

با وجود این جنجال‌ها، بررسی‌های مستقل از جمله گزارش سال 2020 سنا به رهبری جمهوری‌خواهان همچنان بر دخالت روسیه برای کمک به پیروزی ترامپ تأکید دارند. این تناقض‌ها، نه تنها پیچیدگی‌های دستگاه اطلاعاتی آمریکا را آشکار می‌کند، بلکه نشان می‌دهد جنگ روایت‌ها در واشنگتن هنوز تمام نشده است.//

مشروح گزارش را اینجا بخوانید.//