شنبه 6 بهمن 1403

دستور رئیس جمهور به شورای عالی علوم، تحقیقات برای جذب نخبگان

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
دستور رئیس جمهور به شورای عالی علوم، تحقیقات برای جذب نخبگان

دبیر کل شورای عالی علوم تحقیقات با اشاره به تاکید رئیس جمهور برای جذب نخبگان گفت: بسته سیاستی نگهداشت و مهاجرت معکوس مغزها تدوین می شود.

دبیر کل شورای عالی علوم تحقیقات با اشاره به تاکید رئیس جمهور برای جذب نخبگان گفت: بسته سیاستی نگهداشت و مهاجرت معکوس مغزها تدوین می شود.

پیمان صالحی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به برنامه های در دستور کار برای به کارگیری ظرفیت نخبگان گفت: در حوزه علم، فناوری و نوآوری طی چهار دهه گذشته برنامه ها و سیاست های متعددی برای دستیابی به جایگاه های برتر منطقه‌ای و جهانی و همچنین بکارگیری نتایج و دستاوردهای علمی و تحقیقاتی طرح‌ریزی و اجرایی شده است.

وی افزود: ماحصل اجرای این برنامه و سیاست ها، شکل‌گیری ظرفیت‌های علمی و نخبگانی بسیار بالا از سرمایه‌های انسانی جوان، مؤمن و متعهد در کشور است.

دبیر کل شورای عالی عتف تاکید کرد: یکی از مباحث مهم سیاست گذاری، ایجاد هماهنگی و تعامل بین دستگاه های متولی برای فراهم‌سازی و تسهیل شرایط استفاده و بهره‌برداری اثربخش از ظرفیت علمی و فناورانه نخبگان در راستای حل مسائل و چالش‌های کشور است.

صالحی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بهره برداری بهینه از ظرفیت نخبگان نیازمند توجه و زمینه‌سازی در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... است، با تاکید رئیس جمهور، دبیرخانه شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری مکلف شده است با همکاری دستگاه های اجرایی مرتبط (مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، وزارت علوم، وزارت بهداشت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان) بسته سیاستی مناسب را برای جذب، نگهداشت و بکارگیری نخبگان و همچنین فراهم سازی شرایط مهاجرت معکوس آنها به کشور تدوین و ارائه کند.

وی با اشاره به اینکه وزارت علوم تعامل بسیار سازنده‌ای با نخبگان دارد، گفت: این وزارتخانه برنامه‌های متعددی برای جذب، نگهداشت و بکارگیری نخبگان و همچنین فراهم سازی شرایط مهاجرت معکوس در نظر دارد. فراهم سازی شرایط حضور و همکاری نخبگان با دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و مراکز پژوهشی به عنوان استاد و پژوهشگر و همچنین تسهیل شرایط استقرار نخبگان در پارک‌ها و مراکز رشد علم و فناوری به صورت شرکت دانش بنیان و فناور و ارائه تسهیلات به آنها از جمله برنامه های وزارت علوم در حوزه نخبگان است.

دبیر کل شورای عالی عتف تصریح کرد: به طور مثال با هماهنگی که بین وزارت علوم، بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفته، رتبه های 1 تا 100 (کشوری) گروه های ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و رتبه های 1 تا 50 (کشوری) هنر و زبان‌های خارجی در کنکور سراسری سال 1401 و دارندگان نشان‌های طلا، نقره و برنز کشوری در المپیادهای ملی دانش آموزی (که توسط وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌شوند با معرفی سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان شامل المپیادهای ادبیات، ریاضی، زیست، شیمی، فیزیک، کامپیوتر و نجوم) در صورت انتخاب و پذیرش در رشته‌های هدف اولویت دار از مزایای خاصی نظیر تحصیل در دکتری پیوسته برخوردار می شوند.