دفن قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری با تصویب آیین نامههای جدید
دبیر کل خانه پرستار از دفن قانون تعرفه گذاری با تصویب آیین نامههای جدید خبر داد و گفت: اجرای این قانون نه تنها در راستای برقراری عدالت نیست بلکه بیشتر تبلیغات است.
محمد شریفی مقدم دبیر کل خانه پرستار در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی شبکه اطلاع رسانی راه دانا، درباره قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اظهار داشت: علیرغم تاکید و دستور جدی رهبری درباره اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، متاسفانه جریاناتی در سیستم وزارت بهداشت وجود دارد که برای اجرای درست این قانون مقاومت و ممانعت میشود.
قانون تعرفه گذاری از داخل تهی شده است
به گفته وی، قرار براین است بالاخره بعد از 15 سال قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرایی شود. اما این مصوبه نه تنها به نفع پرستاران نیست، بلکه ادعای اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری از آن جهت که قدرت مطالبهگری را از پرستاران میگیرد به ضرر آنهاست، چرا که این قانون دست خوش تغییرات و از داخل تهی شده است.
شریفی مقدم در ادامه به برداشتن سقف درآمد کارانه پزشکان شاغل در مناطق محروم انتقاد کرد و گفت: این وضعیت به هیچ عنوان عادلانه نیست، این موضوع اختلاف چند ده برابری ایجاد کرده و میکند. بارها پرستاران خواستند سهم خود را افزایش دهند اما موفق نشدند. در واقع انتظار میرود که خدمات پرستاری هم مثل باقی گروههای پزشکی تعرفهگذاری شود، اما در آییننامهای که مصوب شده معلوم نیست براساس چه معیاری قرار است این قانون اجرا شود.
خدمات پرستاری باید ریز به ریز تعرفهگذاری شود
دبیرکل خانه پرستار در ادامه گفت: یکی از اهداف قانون تعرفهگذاری برقراری عدالت بین گروههای پزشکی است، اما با این روش اصلا عدالتی برقرار نمیشود. خدمات پرستاری باید ریز به ریز تعرفهگذاری شود و بسته به خدماتی که یک پرستار ارائه میدهد، باید کارانه او شارژ شود. در اینصورت ممکن است کارانه یک پرستار حتی از پزشک هم بیشتر شود، چون حضور یک پرستار در بیمارستان و خدماتی که ارائه میدهد بیشتر از یک پزشک است.
دفن قانون تعرفه گذاری با تصویب آیین نامههای جدید
به گفته دبیرکل خانه پرستار، این تعرفهگذاری نه تنها تاثیری بر وضعیت پرستاران نخواهد گذاشت، بلکه محدودیتی را هم برای آنها ایجاد خواهد کرد. اجرای این قانون نه تنها در راستای برقراری عدالت نیست، بلکه بیشتر تبلیغات است. به نظر من با این آییننامه قانون تعرفهگذاری را دفن کردند.
شریفی مقدم در خاتمه با بیان این مطلب که آنچه به عنوان قانونی که در حال اجراست هیچ شباهتی با آنچه باید اجرا شود ندارد، گفت: پرستاران 14 سال منتظر نبودند تا این قانون اجرایی شود، در واقع اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری انحراف از مسیر اصلی، پایمال کردن حقوق پرستاران است.
وی ادامه داد: پرستاران بزرگترین گروهی هستند که بیشترین خدمات بهداشتی درمانی را در نظام سلامت ارائه میدهند، ولی مطلقا در حق کادر پرستاری آن چیزی که باید، اتفاق نیفتاده است. در ایام کرونا با توجه به ماهیت شغل پرستاری بیشترین بار نظام سلامت در موضوع کرونا را به دوش کشیدند، ولی حتی حداقلها برای پرستاران رعایت نشد.
وی با بیان این مطلب که تعداد نیروی پرستاری ما در کشور یک سوم استاندارد جهانی است، گفت: بر اساس استانداردهای بهداشت جهانی، به ازای هر هزار بیمار نیاز به سه پرستار است که در کشور ما این رقم 1,6 است.
به گفته وی، متاسفانه در ایام کرونا پرستاران را با انواع قراردادهای شرکتی، طرحی و 89 روزه و با وعده استخدام وارد بیمارستانها کردند که با فروکش کردن موج کرونا شاهد تمدید نکردن بسیاری از پرستاران بودیم و این موضوع خود یک ناعدالتی برای این قشر از جامعه است.
بیشتر بخوانید: