یک‌شنبه 7 بهمن 1403

دلار افت کرد

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
دلار افت کرد

ایسنا به نقل از رویترز نوشت: شاخص دلار در حفظ کانال 93 واحدی ناکام ماند.

بهبود وضعیت بازار کار و احتمال کاهش شتاب برنامه خرید اوراق قرضه بانک مرکزی آمریکا در روزهای اخیر به عنوان یک عامل حمایتی مهم برای دلار عمل کرده است. از سوی دیگر بازدهی اوراق قرضه وزارت خزانه داری نیز نسبت به ماه قبل افزایش محسوسی داشته که در نتیجه این اتفاق، تمایل معامله گران محتاط برای در اختیار داشتن دلار بیشتر از قبل شده است. با توجه به وضعیت شاخص های کلان اقتصادی آمریکا پیش بینی می شود دلار روزهای خوبی را در کوتاه مدت پیش رو داشته باشد اما در میان مدت کار دلار سخت‌تر است.

نگرانی از سویه جهش یافته دلتا و احتمال جهش های بعدی، فعالان بازار ارز را به شدت نگران کرده است. آنتونی فاوچی - مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های عفونی - گفته است مقصر اصلی این وضع، افرادی هستند که از زدن واکسن خودداری می کنند. از سوی دیگر لری برلیانت - متخصص حوزه بیماری های مسری و عضو ارشد تیم تحقیقاتی سازمان بهداشت جهانی - گفته است همه گیری کرونا به این زودی ها پایان نخواهد یافت و تنها بخش کوچکی از جمعیت جهان واکسینه شده اند. وی همچنین با اشاره به ضعف افراد بالای 65 سال در برابر کرونا از آن ها خواسته است بیشتر مراقب خود باشند.

داده های تورمی آمریکا در ماه جولای می تواند تا حدی از نگرانی معامله گران نسبت به رسیدن تورم این کشور به سطح 6 درصدی بکاهد. نرخ تورم 5.4 درصدی این ماه اگرچه فاصله زیادی با تورم دو درصدی هدفگذاری شده توسط بانک مرکزی دارد اما متوقف شدن روند صعودی پس از چندین ماه افزایش متوالی نویدبخش آغاز مسیر بازگشت تورم به سطوح پایین تر است به ویژه در زمانی که جروم پاول - رییس بانک مرکزی و دیگر مقامات این کشور بارها و بارها بر توانایی و در اختیار داشتن ابزارهای لازم برای کاستن از نرخ تورم گفته اند.

میزان ذخایر ارزی این کشور در ماه ژوئن به روند صعودی خود ادامه داده است؛ حتی در زمانی که بانک مرکزی چین در هفته های اخیر دست به تزریق گسترده نقدینگی به بازار زده است. آن طور که دفتر مدیریت ذخایر ارزی چین اعلام کرده، میزان ذخایر ارزی این کشور با 22 میلیارد دلار افزایش نسبت به ماه قبل به سه تریلیون و 236 میلیارد دلار رسیده است. چین بزرگ‌ترین دارنده ذخایر ارزی جهان است و به نظر می رسد با توجه به بازگشایی بخش بزرگی از اقتصاد این کشور، روند صعودی میزان ذخایر ارزی ادامه پیدا کند.

مشکلات جهان با گونه جدید جهش یافته ویروس کرونا رو به افزایش است: در برخی از کشورها، تزریق دوز سوم واکسن به افراد آغاز شده است. در سیدنی با افزایش شمار مبتلایان، برخی از محدودیت ها بازگشته است. در بسیاری از شهرهای چین پس از چندین ماه، موارد ابتلای جدید به ثبت رسیده است و دولت قصد دارد از تمام سکنه ووهان تست کرونا بگیرد. در آمریکا هم شمار مبتلایان روزانه به اوج 6 ماهه رسیده که اوضاع در فلوریدا و تگزاس از بقیه مناطق بدتر است.

داده های منتشرشده توسط وزارت بازرگانی آمریکا نشان می دهد که کسری حساب تجاری این کشور در ماه ژوئن باز هم به یک رکورد تاریخی جدید رسیده است. در بخش واردات، آمریکا 239.1 میلیارد دلار واردات داشته که 1.8 درصد بیشتر از ماه قبل بوده و در طرف دیگر نیز صادرات با افزایش 0.2 درصدی نسبت به ماه قبل، رقم 145.9 میلیارد دلار را به ثبت رساند. بدین ترتیب، کسری حساب تجاری آمریکا در ماه ژوئن به 75.7 میلیارد دلار رسیده که نسبت به ماه قبل 6.7 درصد بیشتر شده است.

صحبت های مقام ارشد فدرال رزرو در خصوص قطعی بودن افزایش نرخ بهره در سال 2023 به کمک دلار در برابر دیگر ارزهای امن آمده است. ریچارد کلاریدا - قایم مقام رییس بانک مرکزی آمریکا - با بیان اینکه سیاست این نهاد، مبتنی بر بازگشت هر چه زودتر شرایط به حالت عادی است، گفته: ابزارهای کافی در اختیار بانک مرکزی قرار دارد و در نتیجه ما یک چارچوب کاملا انعطاف پذیر داریم. در بلند مدت هدف آن است که نرخ تورم را ابتدا از سطح فعلی کاهش داده و سپس در محدوده دو درصدی تثبیت کنیم.

اگرچه برآورد دقیقی از خسارت کرونا به اقتصاد جهانی وجود ندارد، به منظور تقویت رشد اقتصادی، نقدینگی عظیمی به بخش های مختلف تزریق شده که این نقدینگی دارای تبعات تورمی است. صندوق بین المللی پول در بیانیه ای اعلام کرد حدود 650 میلیارد دلار کمک نقدی به شکل حق برداشت مخصوص در اختیار کشورهای مختلف برای مقابله با کرونا قرار خواهد داد. کریستالینا جیورجیوا - رییس صندوق بین المللی پول - با تاریخی خواندن این تصمیم گفته این امر به ثبات مالی جهانی کمک خواهد کرد.

تا پایان ماه جولای، میزان اوراق قرضه آمریکایی در اختیار کشورهای خارجی به هفت تریلیون و 98 میلیارد و 842 میلیون دلار رسیده است. کسری تجاری آمریکا در یک ساله منتهی به این ماه معادل یک تریلیون و 11 میلیارد و 467 میلیون دلار اندازه گیری شده است که 345 میلیارد و 205 میلیون دلار از این کسری مربوط به تجارت با چین بوده است. این کسری بودجه بزرگ همواره یکی از موارد اختلافی مهم با چین بوده و این کشور متعهد شده است در قالب فاز نخست توافق تجاری خود با آمریکا، این رقم را کاهش دهد.

اقتصاد آمریکا رفته رفته در حال احیای کامل است. از مارس سال قبل دولت آمریکا به مانند بسیاری از کشورهای دیگر مجبور شد بخش بزرگی از کسب و کارها را تعطیل و قرنطینه سراسری برقرار کند. که در نتیجه این محدودیت، بیش از 23 میلیون آمریکایی شغل خود را از دست دادند. هنوز هم حدود 9 میلیون نفر از آن ها بیکار باقی مانده اند. دولت با تزریق حدود 6 تریلیون دلار نقدینگی و بانک مرکزی نیز با برنامه بزرگ خرید اوراق قرضه تلاش کرده اند تا از پیامدهای مخرب کرونا روی اقتصاد بکاهند.

تاکنون بیش از 205 میلیون و 110 هزار و 413 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و 332 هزار و 427 نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 634 هزار و 698 نفر، برزیل با 564 هزار و 890 نفر، هند با 429 هزار و 564 نفر، مکزیک با 245 هزار و 476 نفر و پرو با 197 هزار و 102 نفر بوده است.

شفالی ساچدوف - استراتژیست ارشد ارزی در بانک بی ان پی - گفت: چشم همه فعالان بازار ارز به آمار بازار کار و نرخ تورم است تا مسیر آینده رشد اقتصادی و نرخ بهره تعیین شود. به صورت کلی می توان گفت که احساس بازار به چشم انداز بلندمدت بسیار بهتر از ماه های ابتدایی سال است اما این بدان معنا نیست که رویکرد احتیاطی معامله گران به کلی از بین رفته است.

شاخص دلار

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با 0.22 درصد کاهش نسبت به روز گذشته در سطح 92.847 واحد بسته شد.

نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل 1.085 دلار اعلام شد. (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)

ارزهای اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با 0.3 درصد افزایش نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.387 دلار مبادله شد. یورو 0.27 درصد بالا رفت و با ماندن در کانال 1.17 به 1.174 دلار رسید.

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با 0.17 درصد کاهش به 110.395 ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.355 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 6.479 یوان چین اعلام شد.

223227

کد خبر 1544441
دلار افت کرد 2