شنبه 6 بهمن 1403

دلار اوج گرفت

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
دلار اوج گرفت

ایسنا نوشت: ارزش دلار برای چهارمین روز متوالی بالا رفت.

به گزارش رویترز، به نظر نمی رسد که تا پایان امسال نیز بحران کرونا به پایان برسد و معامله گران باید ریسک ناشی از این ویروس بر روی اقتصاد جهانی را کماکان مد نظر خود قرار دهند. شیوع سویه جهش یافته در نقاط مختلف باعث افزایش قابل توجه مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه به ویژه در شرق آسیا از جمله اندونزی شده و در هند نیز شمار قربانیان مجددا در حال اوج گیری است. شماری از کشورهای جهان از شهروندان خود خواسته اند تا نسبت به دریافت دوز سوم واکسن خود اقدام کنند.

با بهبود تدریجی وضعیت شاخص های کلان اقتصادی، رییس بانک مرکزی آمریکا خبر داده این نهاد در حال کاستن تدریجی از حجم سیاست های حمایتی خود است. جروم پاول با بیان اینکه تغییر رویکرد بانک مرکزی ناگهانی نخواهد بود از نظارت پیوسته این نهاد بر بازارهای مالی و شاخص های کلان خبر داد و افزود: یک بار دیگر به همه اطمینان می دهم که ابزارهای بانک مرکزی برای کنترل شرایط، نیرومند و کافی هستند. با وجود پیشرفت های حاصل نشده نباید فراموش کنیم هنوز میلیون ها نفر خارج بازار کار هستند.

میزان دارایی های سرمایه گذاران خارجی از اوراق قرضه آمریکا در ماه ژوئن به بالاترین سطح خود از فوریه 2020 تاکنون رسیده است. طبق اعلام وزارت خزانه داری آمریکا، طرف های خارجی در ماه ژوئن در مجموع هفت تریلیون و 202 میلیارد دلار اوراق قرضه وزارت خزانه داری در اختیار داشته اند که این رقم 67 میلیارد دلار بالاتر از رقمی است که ماه قبل به ثبت رسیده بود. همچنین این میزان افزایش بالاترین میزان افزایش ماهانه در سال 2021 بوده است. ژاپن و چین بزرگ ترین دارندگان اوراق دلاری هستند.

با توجه به عملکرد ضعیف تر از حد انتظار اقتصاد چین، تقاضا برای اسکناس سبز به ویژه در کوتاه مدت بین معامله گران ارز تقویت شده است. از طرف دیگر با توجه به تسلط طالبان بر اکثریت مناطق افغانستان، نگرانی ها از افزایش تنش های ژیوپلتیکی در منطقه خاورمیانه به افزایش تقاضا برای دلار دامن زد. طالبان پس از کنترل بر کابل اعلام کرده است به زودی حکومتی جدید در افغانستان تشکیل خواهد داد و با توجه به مواضع آن ها می توان انتظار داشت خاورمیانه شاهد تحولات جدیدی باشد.

روند نزولی نرخ بیکاری در کشورهای اروپایی باز هم ادامه داشته تا جایی که شمار بیکاران فرانسه تا پایان سه ماهه دوم سال 2021 به 8.0 درصد رسید که این نرخ 0.2 درصد کمتر از پیش بینی ها و 0.1 درصد کمتر از دوره مشابه قبلی است. این نرخ بیکاری هم چنین کمترین نرخ ثبت شده 9 ماه اخیر محسوب می شود. شمار افراد بیکار طی این مدت با 16 هزار نفر کاهش به دو میلیون و 400 هزار نفر نفر رسید تا برای چهارمین فصل متوالی شمار بیکاران فرانسوی زیر سه میلیون نفر باقی بماند.

نتایج نظرسنجی صورت گرفته دانشگاه میشیگان نشان می دهد شاخص اطمینان فعالان به اقتصاد آمریکا در ماه جولای با 11 واحد کاهش نسبت به ماه قبل به 70.2 واحد رسیده که این عدد، کمترین سطح ثبت شده از دسامبر سال 2011 بدین سو بوده است. این ریزش، زنگ هشداری برای کاهش تمایل فعالان اقتصادی به سرمایه گذاری یا خرج کردن و در طرف مقابل، پس انداز بیشتر است. به بیان ساده تر با بدبینی ایجادشده، جریان سرمایه ورودی کمتر می شود و رشد اقتصادی کاهش پیدا خواهد کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا با صدور بیانیه ای اعلام کرد کسری بودجه این کشور در ماه جولای به 302 میلیارد دلار رسیده که این رقم، بیشترین کسری بودجه ماهانه در طول تاریخ معاصر آمریکا بوده است. با توجه به وضعیت وخیم کرونایی مخارج دولت کماکان رو به افزایش است اما از سوی دیگر سررسید دریافت مالیات ها برای بسیاری از مالیات دهندگان به تاخیر افتاده که این مساله به نوبه خود موجب کاهش محسوس درآمد دولت شده است.

بهبود وضعیت بازار کار و احتمال کاهش شتاب برنامه خرید اوراق قرضه بانک مرکزی آمریکا در روزهای اخیر به عنوان یک عامل حمایتی مهم برای دلار عمل کرده است. از سوی دیگر بازدهی اوراق قرضه وزارت خزانه داری نیز نسبت به ماه قبل افزایش محسوسی داشته که در نتیجه این اتفاق، تمایل معامله گران برای در اختیار داشتن دلار بیشتر از قبل شده است. با توجه به وضعیت شاخص های کلان اقتصادی آمریکا پیش بینی می شود دلار روزهای خوبی را در کوتاه مدت پیش رو داشته باشد.

احتمال جهش های بعدی کرونا، فعالان بازار را به شدت نگران کرده است. آنتونی فاوچی - مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های عفونی آمریکا - گفته است مقصر اصلی این وضع، افرادی هستند که از زدن واکسن خودداری می کنند. از سوی دیگر لری برلیانت - عضو ارشد تیم تحقیقاتی سازمان بهداشت جهانی - گفته همه گیری کرونا به این زودی ها پایان نخواهد یافت و تنها بخش کوچکی از جمعیت جهان واکسینه شده اند. وی همچنین از افراد بالای 65 سال خواسته است بیشتر مراقب خود باشند.

داده های تورمی آمریکا در ماه جولای می تواند تا حدی از نگرانی معامله گران نسبت به رسیدن تورم به سطح شش درصدی بکاهد. نرخ تورم 5.4 درصدی این ماه اگرچه فاصله زیادی با تورم دو درصدی هدفگذاری شده توسط بانک مرکزی دارد اما متوقف شدن روند صعودی پس از چندین ماه افزایش متوالی نویدبخش آغاز مسیر بازگشت تورم به سطوح پایین تر است، به ویژه زمانی که جروم پاول - رییس بانک مرکزی - و دیگر مقامات بارها و بارها بر توانایی و در اختیار داشتن ابزارهای لازم برای کاستن از نرخ تورم گفته اند.

تاکنون بیش از 210 میلیون و 491 هزار و 157 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و 411 هزار و 940 نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 641 هزار و 459 نفر، برزیل با 571 هزار و 703 نفر، هند با 433 هزار و 605 نفر، مکزیک با 250 هزار و 469 نفر و پرو با 197 هزار و 659 نفر بوده است.

شفالی ساچدوف - استراتژیست ارشد ارزی در بانک بی ان پی - گفت: چشم همه فعالان بازار ارز به آمار بازار کار و نرخ تورم است تا مسیر آینده رشد اقتصادی و نرخ بهره تعیین شود. به صورت کلی می توان گفت که احساس بازار به چشم انداز بلندمدت بسیار بهتر از ماه های ابتدایی سال است اما این بدان معنا نیست که رویکرد احتیاطی معامله گران به کلی از بین رفته است.

شاخص دلار (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است.)

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با 0.45 درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح 93.562 واحد بسته شد. (شاخص دلار معمولا در برابر شش ارز مهم جهانی یا 10 ارز برتر جهانی بیان می شود که شاخص دلار در گزارشات ایسنا، شاخص 10 ارزی و در بردارنده تغییرات قیمتی دلار مقابل ارزهای: یورو، پوند انگلیس، روپیه هند، دلار استرالیا، دلار کانادا، دلار سنگاپور، فرانک سوییس، رینگت مالزی، ین ژاپن و یوان چین است)

نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل 1.089 دلار اعلام شد.

ارزهای اروپایی

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با 0.82 درصد کاهش نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.364 دلار مبادله شد. یورو 0.29 درصد پایین رفت و با رفتن به کانال 1.16 به 1.167 دلار رسید.

ارزهای آسیایی

در معاملات بازارهای ارزی آسیایی، هر دلار با 0.15 درصد کاهش به 109.792 ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.398 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 6.495 یوان چین اعلام شد.

223225

کد خبر 1546574
دلار اوج گرفت 2