دلیل سیلاب در شهر کویری دبی
بارش شدید باران روز گذشته (سه شنبه) در دبی امارات منجر به جاری شدن سیلاب و آبگرفتگی در بزرگراهها و فرودگاه بینالمللی آن شد.
بارندگی روز گذشته در دبی به قدری شدید بود که فعالیتهای معمول در فرودگاه این شهر را به مدت 25 دقیقه متوقف کرد.
به گزارش ایسنا، تصاویری که در رسانههای اجتماعی به اشتراک گذاشته شده است، هواپیماهایی را نشان میدهد که در میان آبگرفتگی فرودگاه قادر به حرکت نیستند.
به گزارش آسوشیتدپرس که به دادههای هواشناسی جمع آوری شده در فرودگاه بین المللی دبی استناد میکند، این شهر ظرف 24 ساعت به اندازه یک سال و نیم بارندگی داشته است.
بارشها از اواخر روز دوشنبه آغاز شد و طی روز گذشته شدت یافت.
دولت امارات قبل از بارندگی شدید هشدارهایی صادر کرده و از مردم خواسته بود در خانه بمانند و فقط در موارد ضروری منازل خود را ترک کنند. همچنین مقامات این کشور دورکاری کارمندان را نیز اعلام کردهاند.
با این حال این سوال مطرح میشود که علت این بارندگی شدید در شهر کویری دبی که معمولا چنین بارشهایی را تجربه نمیکند، چه بوده است؟
به گزارش سی ان ان، بارانی که دبی را زیر آب فرو برد، با یک سامانه طوفانی بزرگتر همراه است که شبه جزیره عربستان را طی میکند و در خلیج عمان حرکت میکند.
همین سیستم شدید آب و هوایی منجر به وقوع طوفان و سیل در عمان شد و تاکنون دستکم 18 کشته برجای گذاشته است.
یکی از کارشناسان آب و هوایی نیز گرمایش جهانی را به عنوان پشتوانه بارندگیهای غیرعادی نسبت میدهد.
وی گفت: به احتمال زیاد باران مرگبار و مخرب در عمان و دبی به دلیل تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیتهای انسان شدیدتر شده است.
در همین حال، بلومبرگ گزارش داد که بارانهای شدید تا حدودی از بارور شدن ابرها ناشی شده است.
به گزارش روزنامه «هندوستان تایمز»، امارات متحده عربی عملیات بارور سازی ابرها را در سال 2002 برای رسیدگی به مسائل آب در این کشور آغاز کرد. این تکنیک شامل کاشت مواد شیمیایی و ذرات ریز - اغلب نمکهای طبیعی مانند کلرید پتاسیم - در جو برای جذب باران بیشتر از ابرها است.
از میان اخبار