جمعه 18 آبان 1403

دمای اقیانوس‌ها در سال 2023 به حداکثر میزان خود در تاریخ رسیده است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
دمای اقیانوس‌ها در سال 2023 به حداکثر میزان خود در تاریخ رسیده است

مطالعه اخیری که توسط یک تیم بین‌المللی انجام شده، حاکی از این است که دمای اقیانوس‌ها در سال 2023 به حداکثر میزان خود در تاریخ رسیده است.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مطالعه اخیری که توسط یک تیم بین‌المللی از دانشمندان چین، ایالات متحده، نیوزلند، ایتالیا و فرانسه انجام شده، روندهای نگران‌کننده گرمایش جهانی را با تمرکز ویژه بر دمای اقیانوس‌ها روشن کرده است.

تجزیه و تحلیل این گروه نشان می‌دهد که سال 2023 گرم‌ترین سال ثبت شده در تاریخ زمین از زمان ثبت اطلاعات بوده و به تبع آن دمای اقیانوس‌ها نیز به بالاترین سطح خود رسیده است.

این داده‌ها که از دو تیم تحقیقاتی برجسته شامل موسسه فیزیک جوی چین (IAP) و مراکز ملی اطلاعات زیست‌محیطی اداره ملی اقیانوسی و جوی (NOAA) به دست آمده است، تصویر نگران‌کننده‌ای را ارائه می‌کند؛ تجزیه و تحلیل IAP افزایش دمای اقیانوس را به میزان 15 زتاژول در مقایسه با سال 2022 نشان داد در حالی که یافته‌های NOAA نشان دهنده افزایش 9 زتاژول بود. با وجود این تفاوت‌ها، هر دو گروه در مورد روند کلی گرم شدن اقیانوس‌ها توافق دارند.

اقیانوس‌ها در سال 2021 داغ‌تر و اسیدی‌تر از همیشه شده‌اند!

درک اعداد مربوط به زتاژول زمانی روشن می‌شود که بدانیم، کل مصرف انرژی جهان در سال حدود نیم زتاژول است بنابراین، 15 زتاژول که بر اساس تحقیق دانشمندان چینی به دست آمده است، بیش از 15 برابر کل مصرف انرژی در جهان و معادل انرژی لازم برای جوشاندن آب 2.3 میلیارد استخر شنا در ابعاد استخرهای مسابقات المپیک است!

اقیانوس‌ها با در برگرفتن 70 درصد از سیاره زمین، جزء حیاتی سیستم آب و هوای زمین هستند و حدود 90 درصد از گرمای تولید شده توسط گرمایش جهانی را جذب می‌کنند و به طور قابل توجهی بر شرایط جوی تأثیر می‌گذارند. گرمتر شدن اقیانوس منجر به گرمتر شدن جو شده و در نتیجه الگوهای آب و هوایی ناشی از گرمایش جهانی تشدید می‌شود.

همچنین تغییر دمای اقیانوس به تغییر در الگوهای بارندگی و تبخیر می‌شود و شورتر شدن اقیانوس‌ها به دنبال افزایش دمای آنها، منجر به نابودی حیات دریایی و تغییر جریان‌های اقیانوسی می‌شود.

علاوه بر این، افزایش دما باعث می‌شود تا توانایی اقیانوس برای انتقال گرما و دی‌اکسید کربن به لایه‌های عمیق‌تر مختل شده و منجر به کاهش سطح اکسیژن و کاهش ظرفیت جذب دی‌اکسید کربن می‌شود که بر حیات وحش دریایی تأثیر منفی می‌گذارد.

دانشمندان هشدار می‌دهند که گرم شدن اقیانوس‌ها منجر به به طوفان‌های شدیدتر همراه با بارش‌های شدیدتر، بادهای قوی‌تر و سیل‌های قابل توجه می‌شود؛ هزینه‌های اقتصادی و انسانی این رویدادها تنها در ایالات متحده حدود 200 میلیارد دلار در سال برآورد می‌شود.

این مطالعه در مجله Advances in Atmospheric Sciences منتشر شده است.