دنده عقب طلا در بازار جهانی
قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی تحت تاثیر قوی شدن ارزش دلار و بازده اوراق قرضه آمریکا، کاهش یافت و از مرز کلیدی 1800 دلار فاصله بیشتری گرفت.
به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با 0.2 درصد کاهش، به 1788 دلار و 40 سنت رسید. بهای معاملات این بازار از رکورد بالاترین قیمت یک ماه اخیر که اواخر هفته گذشته ثبت کرد، 1.2 درصد کاهش نشان میدهد.
در بازار معاملات آتی آمریکا، بهای هر اونس طلا با 0.2 درصد کاهش، به 1789 دلار و 30 سنت رسیده است. بهای معاملات این بازار شب گذشته با 0.7 درصد کاهش، در 1793 دلار و 40 سنت بسته شده بود.
بهای بازده اوراق خزانه 10 ساله آمریکا افزایش یافت و هزینه نگهداری طلا که بازدهی ندارد را بالا برد. دلار همچنان نزدیک به بالاترین رکورد یک هفته اخیر که روز سه شنبه صعود کرده بود، ماند و جذابیت خرید طلا برای سرمایه گذاران خارجی را کمتر کرد.
فعالان بازار اکنون منتظر نتیجه نشست سیاست پولی روز پنج شنبه بانک مرکزی ژاپن و بانک مرکزی اروپا و دیدار کمیته بازار آزاد فدرال آمریکا در سوم نوامبر هستند.
به گفته جفری هالی، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت OANDA، تقریبا قطعی است که آغاز تعدیل برنامه خرید اوراق قرضه بانک مرکزی آمریکا اعلام خواهد شد و بازده اوراق قرضه آمریکا بالاتر میرود در حالی که طلا برای ماندن در نزدیکی مرز 1800 دلار به سختی تقلا میکند. با این حال به نظر میرسد بازده واقعی پایینتر برای این که مانع ازسرگیری روند نزولی طلا شود، کافی است هر چند که نیروی کافی صعودی برای شکسته شدن مقاومت طلا در سطح 1835 دلار فراهم نمیکند.
بر اساس گزارش رویترز، در حالی که بانک مرکزی ژاپن آماده حفظ برنامه محرک مالی عظیم خود و کاهش پیش بینی تورم امسال میشود، رشد انتظارات تورمی در منطقه یورو میتواند چالشی برای بانک مرکزی اروپا ایجاد کند.
طلا اغلب پناهگاه مطمئن دارایی در برابر تورم حاصل از اجرای محرکهای مالی بانکهای مرکزی شناخته میشود با این حال افزایش نرخهای بهره و تعدیل تدابیر محرک مالی، بازده اوراق قرضه دولتی را بالاتر میبرد.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره برای تحویل فوری با 0.5 درصد کاهش، به 24 دلار و یک سنت رسید. بهای هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با 0.4 درصد کاهش، 1023 دلار و 48 سنت بود. بهای هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با 0.2 درصد کاهش، در 2007 دلار و 65 سنت ایستاد.
انتهای پیام