دود کشف حجاب به چشم رانندگان تاکسی اینترنتی می رود / صاحبان اپلیکیشن فقط در سود شریک هستند!
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس، با راهاندازی تاکسیهای اینترنتی و استقبال مردم از آنها، بسیاری افراد با خریدن یک ماشین قسطی آغاز به کار کردند. گهگداری نیز درآمد ماهیانه این افراد خبر ساز میشد.
پشتیبانی اپلیکیشنهای تاکسیهای اینترنتی توانست رضایت نسبی مردم را جلب کند، اما حرفهای نشنیده شده زیادی از سوی رانندگان تاکسیهای اینترنتی وجود دارد که گوشی برای شنیدن آن وجود ندارد.
«نداشتن بیمه» عمده گلایه این رانندگان است. «کشف حجاب تعداد اندکی از مسافران» و جریمه شدن رانندگان یکی دیگر از موضوعاتی است که از سوی این رانندگان مطرح می شود.
یکی از این رانندگان در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: «چرا باید هزینه هیجانات این جوانان را من بپردازم؟ در شب هایی که خیابان ها را ناایمن کردند و اغتشاشگران جولان میدادند، ما با چه نگرانی ای مسافران را به مقضدشان میرساندیم. اگر در این درگیریها ماشینم را نیز آتش می زدند، چه باید می کردم؟ خرج زندگی من را کی می داد؟»
این راننده تنها فرد نگران و ناراضی نیست، علی اصغر شریفی یکی دیگر از رانندگان این اپلیکیشنهای تاکسی اینترنتی است که به یکباره و بدون هیچ دلیلی حساب کاربری او قطع شده است.
شریفی در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: کار پیدا کردن در تهران بسیار مشکل است. در بیشتر شرکتها و نهادها فرم استخدام پر کردهام، دو سال به دنبال شغل اداری بودم اما پیدا نشد. نهایتا با راهاندازی تاکسیهای اینترنتی بهصورت قسطی یک ماشین خریدم که با آن کار کنم.
حساب کاربری ام بدون هیچ دلیلی قطع شد
وی ادامه داد: چهار سال است که بهصورت مداوم راننده تاکسی اینترنتی هستم، اما به یکباره حساب کاربری من قطع شد. در صورتی که من از رانندههای فعال هستم که روزانه از طرف شرکت تشویق میشدم و جایزه میگرفتم.
شریفی گفت: زمانی که علت قطع شدن حساب کاربریام در اپلیکیشن تاکسی اینترنتی «ت...» را جویا شدم، فقط گفتند شما امتیاز منفی گرفتهاید و این قانون شرکت است، هر چه پیگیری کردم که چرا به من امتیاز منفی دادهاند؟ علت آن چه بوده، کسی پاسخگو نبود و نیست.
وی اظهار کرد: در حالی که در تمام دنیا پیش از اینکه برای کسی حکمی صادر کنند، گناه و تقصیر متهم را به خودش میگویند، اما به ما گفته نشد که چرا حساب کاربری ام به یکباره قطع شده است.
جریمه بی حجابی مسافران را من باید بپردازم؟
شریفی بیان کرد: حدس میزنم امتیازهای منفی ای که برای من ثبت شده است به علت حوادث اخیر در کشور است. زیرا چندین مورد پیش آمد که خانمها بیحجاب سوار میشدند، میگفتم ببخشید خانم لطفا روسریتان را سر کنید، زیرا جرم است و من جریمه میشوم.
رانندگان را تا نگهبانی شرکت راه می دهند!
وی افزود: برای پیگیری چرایی قطع حساب کاربری ام به شرکت اپلیکیشن تاکسی اینترنتی رفتم، اما اجازه ورود به شرکت را به هیچ رانندهای نمیدهند، تنها نگهبان شرکت تنها به من گفت به مسافران خانم بیحجاب حرفی نزن، به او گفتم در این صورت من جریمه میشوم و ماشین من ضبط میشود! نگهبان به من پاسخ داد: اشکالی نداشت، ماشینت که ضبط میشد، به ما میگفتی ما رسیدگی میکردیم!
پشتیبانی یک طرفه از مسافر، راننده چی؟
شریفی خاطرنشان کرد: زمانی که شرکت تعطیل شد، اکثر خانمهایی که از داخل شرکت بیرون میآمدند بیحجاب بودند. این شرکت ها در هر صورت از مسافر پشتیبانی میکنند، به ما گفته بودند که اگر مسافر پیدا شد و هیچ کرایهای پرداخت نکرد هم شما حرفی نزنید.
وی ادامه داد: در صورتی که پایه این شرکت ها رانندگانی هستند که به صورت دائم با این شرکتها همکاری دارند.
شریفی بیان کرد: به صورت میانگین درآمد رانندگان ثابت تاکسی ها اینترنتی حدود ماهانه 12 میلیون تومان است. تنها 200 لیتر بنزین میدهند که این مقدار برای کسانی که بهصورت ثابت راننده تاکسی اینترنتی هستند، کم است و بهجایی نمیرسد. از طرفی باید خرجهای ماشین را نیز در نظر گرفت. شرکتهای تاکسی اینترنتی مدعی هستند که تسهیلاتی را برای رانندگان ارائه میدهند اما این ادعاها بیپایه و اساس است.
تسهیلاتی گران تر از بازار
شریفی در رابطه با تسهیلات ارائه شده از سوی شرکت تاکسیهای اینترنی به رانندگان گفت: از جمله تسهیلاتی که ادعا میکنند، لاستیک و لوازم یدکی بود که در مقایسه با بازار، تسهیلاتی که ارائه میشد گرانتر بودند!
این روزها روایت های زیادی در باره تاکسی های اینترنتی به گوش می رسد که یکی از دیگری عجیب تر است، یکی از کاربران توییتر در یک رشته توییت نوشت:
«چندشب پیش دوباره اشتباه کردم و سوار «ا...» شدم، از لحظهای که حجاب مرا دید شروع به بدوبیراه و توهین به مقدسات کرد و در حال توهین به رهبر بود که بدون اجازه و هماهنگی وارد پمپ بنزین شد و من از ماشین پیاده شدم، راننده هم پشت من در خیابان بلند فریاد میزد.
بلافاصله از دست راننده وارد یک مغازه شدم و مغازهدار کمک کرد تا از شر راننده در امان باشم، بلافاصله با اسنپ تماس گرفتم و اعلام گزارش کردم، عذرخواهی کردند اما با گذشت 3روز هنوز مشخص نشده شدت و نحوه برخورد شرکت با این راننده به چه میزان بوده؛ چند ماه پیش هم همین اتفاق افتاد. دفعه قبل هم اسنپ عذرخواهی کرد، راننده هم فقط یک هفته تعلیق بود و مجدد به کار برگشت.
این اتفاقات دو وجه دارد، قسمتی که حق شخصی بنده است، قابل عفو یا پیگیری شخصی اینجانب است اما نکتهی مهمتر جنبه اجتماعی دارد و هشداریست برای عوامل امنیتی کشور در فضایی که هیچ نظارت موثری بر استارتاپهایی همچون اسنپ نیست، روزبهروز توان اجرای عملیات کف خیابانیاش بالاتر میرود، احتمال اجیر کردن تعداد زیادی راننده با هدف آزار و ایجاد رعب و وحشت بین بانوان و قبحشکنی توهین به مقدسات در شرایط فعلی کشور دور از ذهن نیست!»
چه خبر شده؟
جایگاه اپلیکیشنهای تاکسی اینترنتی این روزها بیش از گذشته در بین مردم، چه رانندگان و چه مسافران متزلزل شده است. این اپلیکیشن با اینکه جای خود را در زندگی اجتماعی به خوبی پیدا کردهاند و توانستهاند اشتغالزایی کنند و به بخشی از نیاز مردم پاسخ بدهد، اما با بیقانونیها و عدم نظارت همراه با افزایش قیمت های بیقاعده و قانونشان منجر به اعتراض مردم شدهاند که با این رویه نهادهای قضائی و انتظامی باید به موضوع ورود کرده و آن را مورد بررسی قرار دهند.
از طرفی اگر قوانین این مشاغل نوظهور جامع نیست و خلأهایی دارد، قوه مقننه بیش از آنکه این بیقانونی به زندگی مردم ضربهای وارد کند، باید فکری به حال آن کند.
پایان پیام /