دوره آموزشی هیأتیها برای اشتغالزایی در حوزه بازیافت / وام 50 میلیون تومانی به فعالان ارائه میشود
به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، نخستین دوره آموزشی بازیافت ویژه هیأتهای مذهبی توسط دفتر اقتصاد جامعه ایمانی مشعر برگزار شد.
امین ارجمند مدیر هیأت ملی بازیافت و دبیر نخستین دوره آموزشی بازیافت در این نشست اظهار کرد: این دوره به درخواست فعالان هیأتی در عرصه بازیافت برگزار شده است.
سرفصلهای این دوره آموزشی چه بود؟
وی با اشاره به اینکه هزینه پایین دوره برای هیأتیها ازجمله نکات مثبت این دوره است، مطرح کرد: دورههای مربوط به بازیافت در 3 مرحله مقدماتی، تکمیلی و تخصصی برگزار خواهد شد که دو دوره مقدماتی و تکمیلی آن تئوری است. کلیات بازیافت، ماشین آلات، اپلیکیشنها، قوانین مربوط به شهرداری و محیط زیست، بازار، طرحنویسی و تعریف مدل کسب و کار ازجمله سرفصلهای این دورهها است.
ارجمند با بیان اینکه در دوره سوم، تور توان افزایی خواهیم داشت، عنوان کرد: این تور شامل حضور در محل کارخانه و ارائه آموزشهای عملی و آشنایی با فضای کارخانهای تولید گرانول است.
هدف از برگزاری این دوره آموزشی
مدیرعامل کارخانه صنایع پلیمری مدرن مزایای دوره را مدنظر قرارداد و افزود: فعالان هیأتی حاضر در این دوره، عضو هیأت ملی بازیافت دفتر اقتصاد جامعه ایمانی مشعر خواهند بود.
وی با اشاره به اینکه برای حاضرین دوره، پرونده تخصصی تشکیل و سپس مشاورههای فنی، حقوقی و تجاری به آنها ارائه خواهد شد، خاطرنشان کرد: در این دوره تلاش داریم، فعالین عرصه بازیافت را برای توسعه بیشتر و نزدیک شدن به بهرهوری کمک کنیم.
وام 50 میلیون تومانی برای فعالان هیأتی بازیافت
دبیر نخستین دوره آموزشی بازیافت با بیان اینکه البته خیرین هیأتی نیز در این مسیر تأثیر بسیاری دارند، تصریح کرد: برای فعالان این دوره، 3 وام 50 میلیون تومانی با کارمزد 4 درصد نیز اختصاص دادهایم.
هیأت به دنبال فرهنگسازی بازیافت است
حمزه معلی مسئول دفتر اقتصاد جامعه ایمانی مشعر نیز در این نشست اظهار کرد: در این دوره 50 هیأت از 15 استان که در حوزه بازیافت و تفکیک پسماند فعال هستند، حضور پیدا کردهاند.
وی با اشاره به اینکه افزایش معلومات و اشتراک تجربیات دو هدف اصلی این دوره است، مطرح کرد: تمام آموزشها در سه سطح مقدمات، متوسطه و پیشرفته به هیأتهای مذهبی ارائه میشود.
هیأت ظرفیت مردمیاش را در حوزه بازیافت میتواند بکار گیرد
مسئول دفتر اقتصاد جامعه ایمانی مشعر با بیان اینکه درحال حاضر دوره مقدماتی درحال برگزاری است، عنوان کرد: در این دوره ضمن پوشش سرفصلهای آموزشی حوزه بازیافت، مباحث علمی و آموزشی نیز ارائه میشود.
وی از ظرفیت بالای هیأتها در حوزه منابع انسانی یاد کرد و گفت: هیأت به عنوان یک نهاد مردمی در حوزههای مختلف ازجمله بازیافت و پسماند میتواند این ظرفیت را بکار بگیرد.
هیأتها چرا وارد عرصه بازیافت میشوند؟
معلی با اشاره به اهمیت گفتمانسازی مسائل فرهنگی، زیست محیطی و فرهنگ تفکیک از مبدا، خاطرنشان کرد: هیأت به عنوان یک نهاد مذهبی و دینی میتواند در این عرصه نقش موثری ایفا کند.
وی با بیان اینکه ورود هیأتهای مذهبی به این حوزه برای فرهنگسازی است، تصریح کرد: به علت فعال بودن شبکه مویرگی هیأتها در شهرها، شهرستانها و روستا این نهاد میتواند بحث عملیاتی بازیافت را پیش ببرد.
بازیافت درآمدزایی خوبی برای هیأتها خواهد داشت
دبیر مجمع عالی اقتصاد مقاومتی کشور با اشاره به اینکه همچنین هیأتها میتوانند به بازیافت به چشم سرمایه نگاه کنند، یادآور شد: حوزه بازیافت و تفکیک زباله به عنوان طلای کثیف درآمدزایی خوبی برای هیأتها میتواند داشته باشد.
همافزایی هیأتها در قالب دوره آموزشی بازیافت
شهرام توانا عضو کارگروه تعیین فهرست بهای خدمات شهری کشور نیز در این نشست اظهار کرد: این دوره میتواند طوفان ذهنی بزرگی در دریای هیأتهای مذهبی ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه این دوره در همافزایی هیأتها تاثیرگذار است، عنوان کرد: شاخص توسعه پایدار که مورد تأکید مقام معظم رهبری است، عامل مهمی برای تبدیل جهان سوم به جهان اول است که باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
توانا با بیان اینکه شاخصهای اجتماعی نیازمند رسوخ به جامعه هستند، خاطرنشان کرد: کارهای بازیافت با درآمدهای مالی نباید به نام هیأتها باشد چرا که این اتفاق، یک حرکت نو و تازه است و اگر در حوزه درآمدزایی با شکست روبرو شود، ایجاد ناامیدی میکند.
پایان پیام /