سه‌شنبه 6 آذر 1403

دولت از ظرفیت سران قوا به نفع تصمیماتی که می‌گیرد، استفاده می‌کند

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

روحانی قول داده بود، دولتش اوضاع اقتصادی مردم را بهبود بخشد، به گونه‌ای که دیگر کسی نیاز به یارانه نداشته باشد؛ اما اکنون پش از شش سال به جایی رسیده ایم که نه تنها نیازمندان به یارانه بیشتر شده اند، بلکه دولت باید مبالغی را نیز به عنوان کمک معیشتی در اختیار این افراد قرار دهد.

روحانی قول داده بود، دولتش اوضاع اقتصادی مردم را بهبود بخشد، به گونه‌ای که دیگر کسی نیاز به یارانه نداشته باشد؛ اما اکنون پش از شش سال به جایی رسیده ایم که نه تنها نیازمندان به یارانه بیشتر شده اند، بلکه دولت باید مبالغی را نیز به عنوان کمک معیشتی در اختیار این افراد قرار دهد.

به گزارش «تابناک»؛ بسیاری دلیل وضعیت اقتصادی حاضر در کشور را عدم مدیریت و حتی سوءمدیریت می‌دانند، اما برخی بر این باورند که تحریم‌های آمریکا باعث شده است تا اقتصاد کشور با چنین چالش‌هایی روبه رو شود.

عبدالکریم حسین‌زاده، نماینده مردم نقده و اشنویه در خصوص اینکه چه روندی باعث خواهد شد، شرایط اقتصادی کشور به نفع مردم تغییر پیدا کند، گفت: دولت می‌تواند از ظرفیت سران قوا که به تازگی نقش آن پررنگ شده به نفع تصمیماتی که می‌گیرد، استفاده کند. از طرفی دولت باید حداکثر بهره را از ظرفیت خوبی که در کشور‌های پیرامون ما وجود دارد، ببرد؛ مثلا سال‌هاست پروژه‌های خوبی در کشور‌های عراق و افغانستان وجود دارد که اگر کمی هشیارانه و منطقی عمل کنیم، می‌توانیم محوریت انجام این پروژه‌ها را به دست بگیریم، چون این روند باعث ارزآوری برای کشور خواهد شد.

وی افزود: اکنون آمریکا در نوک پیکان تحریم‌ها علیه ایران قرار دارد و اروپا هم استفاده یک سویه‌ای از ما می‌برد، ولی ما هنوز نتوانستیم آن همکاری لازم که منجر به بهبود اوضاع اقتصادی کشور شود، با اروپایی‌ها داشته باشیم. از این روی، گویا زمان زیادی از دست داده ایم و نباید بگذاریم این موقعیت‌ها بیش از این از بین بروند.

عضو فراکسیون امید مجلس تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم با کشور‌های پیرامون خود و یا اروپایی‌ها تعامل و همکاری بهتری داشته باشیم، باید جدی دیپلماسی سیاسی، اقتصادی، پارلمانی و قضایی خود را پای کار بیاوریم. بهبود اوضاع اقتصادی کشور که به تبع آن سطح معیشتی مردم را هم بالا ببرد وظیفه یک نهاد و دستگاه خاص نیست، بلکه همه ارکان نظام مسئول و موظفند به این شرایط و اوضاع و احوال کمک کنند.

حسین‌زاده اظهار داشت: متاسفانه در سال‌های گذشته دیپلماسی ما در منطقه خاورمیانه پویا نبوده و علیرغم ظرفیت‌های بی‌شماری که وجود داشته، حضورمان به لحاظ اقتصادی در این منطقه تاثیرگذار کمرنگ بوده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس یادآور شد: هر دفتری که از ایران در کشور‌های دیگر وجود دارد، یک ظرفیت برای فعال کردن تعامل و همکاری با آن کشور است؛ از این روی، ضرورت دارد که دولتمردان ارشد، افرادی را در این دفاتر به کار گمارند که تلاششان برای کشور همراه با خروجی باشد؛ برای نمونه، ایرانی‌های زیادی در اقصی نقاط جهان سرمایه قابل ملاحظه‌ای دارند و از آنجا که دل در گرو کشور خود دارند، حاضرند بخشی از سرمایه خود را وارد ایران کنند که این کار متوجه سفارتخانه‌ها، کنسولگری‌ها و دفاتر ایران در خارج از کشور است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار زمانی به معنای واقعی به منصه ظهور می‌رسد که در کشور اعتماد و همدلی باشد. متاسفانه چند سالی است این اعتماد و همدلی خدشه‌دار شده و می‌باید به بازسازی آن کمک کرد. زمانی سیاست خارجی ما به نتایج مثبتی خواهد رسید که سیاست داخلی ما با رضایت حداکثری روبه رو شود.