دولت دوازدهم پروژههایی با هزینه 3هزار میلیاردی را برزمین گذاشت
بابک افقهی گفت: سرعت بخشیدن به پروژههای نیمه تمام و تامین مالی آنها بدون اتخاذ روشهای غیرمعقول و تورمزا به عنوان خط قرمز دولت سیزدهم است؛ در حالی که در دورههای گذشته پروژههای بسیاری آغاز شده است که تکمیل آنها به بیش از سه هزار میلیارد تومان و 16 سال زمان نیاز دارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین، بابک افقهی روز گذشته در شورای برنامهریزی و توسعه استان قزوین که در سالن جلسات باغستان برگزار شد، اظهار کرد: دولت سیزدهم مسئولیت اداره کشور را در شرایط سخت بر عهده گرفت به طوریکه با مرگ روزانه 700 الی 800 نفر از هموطنان به دلیل شیوع کرونا، نرخ بالای 50 درصدی تورم و مصرف 60 میلیارد دلار از منابع صندوق ذخایر ارزی روبهرو بودیم.
وی افزود: در اواخر دولت قبل، شاهد یک اقدام دومینووار در افزایش و متناسبسازی حقوقها بودیم که اگر این کارها با نگاه دلسوزانه و خداپسندانه بود باید در ابتدای همان دولت انجام میشد نه اینکه به ماهها و روزهای پایانی موکول شود. معاون مجلس، حقوقی و امور استانهای سازمان برنامه و بودجه کشور عنوان کرد: در دولت قبل شاهد بودیم منابع پایه 650 هزار میلیارد تومان بوده اما سقف آن در بودجه 935هزار میلیارد تومان بسته شد و در کنار واقعی بودن مصارف، تحقق منابع پیشبینی شده غیرممکن بود. سرعت بخشیدن پروژههای نیمه تمام جزو سیاستهای دولت سیزدهم افقهی یادآور شد: سرعت بخشیدن به پروژههای نیمه تمام و تامین مالی آنها بدون اتخاذ روشهای غیرمعقول و تورمزا به عنوان خط قرمز دولت سیزدهم است؛ در حالی که در دورههای گذشته پروژههای بسیاری آغاز شده است که تکمیل آنها به بیش از سه هزار میلیارد تومان و 16 سال زمان نیاز دارد. وی عنوان کرد: در حال حاضر طرحهای نیمه کاره در برخی استانها به آثار باستانی تبدیل شده چراکه بیش از 17 سال از زمان شروع ساخت آنها گذشته و رها شده و اختصاص بودجه به این پروژهها طی این سالها نزولی بوده است. این مسئول ادامه داد: دولت سیزدهم اصلاح ساختار، مردمی سازی یارانهها و جراحی اقتصادی از سوی دولت با هدف توجه ویژه به مردم و غیرفربه کردن دولت را در نظر گرفت. افقهی یادآور شد: در 6 ماه اول سال جاری، حدود 142 هزار میلیارد تومان به مردم یارانه پرداخت شده که 6 برابر نسبت به سال قبل بوده درحالی که مجموع عملکرد دولت دوازدهم در سال گذشته 86 هزار میلیارد تومان بوده است چراکه به دلیل انحراف ارز 4200 تومانی، شاهد هدررفت منابع بودیم و دولت سیزدهم تصمیم گرفت به زنجیره آخر و مصرف کننده نهایی یا همان مردم یارانه اختصاص دهد. دولت به دنبال کارآمدسازی و اصلاح ساختار بودجهریزی است وی گفت: دولت به دنبال کارآمدسازی و اصلاح ساختار بودجهریزی است و در این راستا، اعتباراتی در اختیار وزارتخانهها قرار میگیرد و برنامهریزیها از آنها مطالبه میشود. معاون مجلس، حقوقی و امور استانهای سازمان برنامه و بودجه کشور یادآور شد: دولت سیزدهم برای تامین منابع مورد نیاز اداره کشور به دنبال روشهای نامعقول و تورمزا همچون افزایش پایه پولی، چاپ اسکناس و استقراض نیست و اتخاذ این روشها را ظلم به مردم میداند که منجر به ایجاد تورم و فشار به اقشار مختلف جامعه میشود. افقهی عنوان کرد: در قانون بودجه سال آینده پیشبینی شده اختیارات استانها افزایش یابد تا براین اساس استانها به پیشران توسعه متناسب با ظرفیتهای خود تبدیل شوند. وی با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی استان قزوین گفت: این استان ظرفیت مناسبی را در توسعه دارد و به دنبال آن هستیم به یکی از استانهای پیشرو در حوزههای مختلف اقتصادی تبدیل شود. گفتنی است در پایان این مراسم از تلاشهای یاری رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه استان قزوین تقدیر و سعید وکیلی به عنوان رئیس جدید این سازمان معرفی و منصوب شد. انتهای پیام /