دولت سیزدهم اعتبار پروژه آبرسانی به آبیک را 10برابر ارتقاء داد
یدالله ملکی گفت: باوجود اینکه برای پروژه آبرسانی 23 میلیارد تومان ردیف ملی بودجه داشتیم اما 230 میلیارد تومان اعتبار دریافت کردیم و این پروژه با تمام پیچیدگیهایی که داشت به سرانجام رسید.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ یدالله ملکی عصر روز (چهارشنبه) در حاشیه تور رسانهای بازدید از فاز یک پروژه آبرسانی از سد طالقان به آبیک با بیان اینکه پروژه انتقال آب شرب به دلیل حجم و اعتبار بالا تا سال 96 نتوانست بودجه اخذ کند، اظهار کرد: این پروژه در سال 96 با رویکرد تامین اعتبار 10 درصد توسط دولت و 90 درصد توسط بخش خصوصی در ردیف بودجه قرار گرفت.
وی افزود: پس از گذشت یک سال اگر چه این رویکرد به کمک نمایندگان استان کاملا برعکس شد اما با مخالفت سازمان برنامه و بودجه در نهایت به 30 درصد دولت و 70 درصد بخش خصوصی تغییر پیدا کرد. مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین در ادامه گفت: پروژه در سال 98 شروع شده بود اما به دلیل نبود اعتبار متوقف شد زیرا به این پروژه سالی 10 میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده میشد. این مسئول خاطرنشان کرد: برای سهولت در انجام کار و اهمیت انتقال آب به آبیک، ابتدا آن را از کل پروژهها جدا و سپس خرید لولهها را از قرارداد پیمانکار حذف کردیم چون قیمت لولهها افزایش پیدا کرده بود و آنها توان خرید نداشتند. وزیر نیرو 150 میلیاردتومان اعتبار به پروژه آبرسانی تخصیص داد ملکی با بیان اینکه لولهها با دریافت اعتبار 70 میلیارد تومانی خریداری شد، افزود: اعتبار پروژه آبرسانی به آبیک با پیگیری نمایندگان استان در سال 1400 تامین شد و وزیر نیرو هم از محل هدفمندی یارانهها 150 میلیارد تومان اعتبار به این پروژه تخصیص داد. وی تصریح کرد: باوجود اینکه برای پروژه آبرسانی 23 میلیارد تومان ردیف ملی بودجه داشتیم اما 230 میلیارد تومان اعتبار دریافت کردیم و این پروژه با تمام پیچیدگیهایی که داشت به سرانجام رسید. این مسئول با بیان اینکه پروژه آب شرب استان کلید خورده است، گفت: این پروژه از آبیک شروع میشود و به محمدیه، الوند، خاکعلی، قزوین، محمودآباد، اقبالیه، تاکستان، زیاران، قشلاق، ضیاآباد، خرمدشت، ارداق و تمام شهرهای استان و 194 روستا آبرسانی میکند. وی افزود: 9 و نیم کیلومتر از مسیر این پروژه که سختترین و اصلیترین بود را اجرا کردهایم و مابقی را نیز از دو سال پیش در تلاشیم که به سمت بخش خصوصی سوق بدهیم. ملکی ادامه داد: اکنون در حال ارزیابی سه مجموعه خصوصی هستیم که برای این پروژه داوطلب شدهاند و به زودی برنده مشخص میشود. توانایی اتمام پروژه انتقال آب شرب استان طی دو سال وجود دارد وی با اشاره به لزوم حضور سرمایهگذار خوب برای اتمام پروژه در کمتر از دوسال تاکید کرد: پروژه آبرسانی 8 فاز دارد و به دلیل اینکه بخش خصوصی با مشکلات مالی مواجه نیست میتواند از نقاط مختلف کار را آغاز کند. این مسئول عنوان کرد: این یکی از بهترین پروژههای آبرسانی کشور است زیرا تمام آن به غیر از بخش کوچکی در ضیاآباد و خرمدشت از نوع "ثقلی" میباشد و همچنین بستر کار به دلیل اینکه از مسیر کانال عبور میکند آماده است. ملکی با اشاره به پروژه تامین آب استان قزوین از سد طالقان خاطرنشان کرد: این پروژه که در دهه 40 و 50 اجرا شده بود آب اراضی کشاورزی را تامین میکرد. وی تاکید کرد: تامین آب استان قزوین از سد طالقان درواقع سرخ رگ حیاتی استان است و 80 هزار هکتار اراضی کشاورزی را به وسیله مدرنترین شبکههای آبیاری کشور سیراب میکند. مدیرعامل شرکت آب منطقهای قزوین تصریح کرد: اکنون یکی از بزرگترین مشکلات ما این است که هرسال آب باکیفیت طالقان را بین کشاورزان توزیع میکنیم و سپس آن را از چاهها برداشت و به مصرف مردم میرسانیم. ملکی ادامه داد: طی مطالعات تامین آب شرب استان که از دهه 80 آغاز شده و اوایل دهه 90 به تصویب رسیده است باید آب سالم را به شرب و پساب را به کشاورزی اختصاص بدهیم و به همین منظور هم دو طرح اصلی سد بالاخانلو و آب شرب استان تعریف و در نهایت به بهره برداری رسید. این مسئول در پایان از تمام کسانی که در پروژه آبرسانی به آبیک همکاری داشتهاند تشکر کرد. انتهای پیام /