دولتهای عربی حاشیه خلیج فارس 2 تریلیون دلار از دست خواهند داد
صندوق بینالمللی پول هشدار داد دولتهای عربی حاشیه خلیج فارس باید حیفومیل کردن بودجه خود را اصلاح کنند در غیر این صورت باید با کاهش تقاضای نفت، با ریسک از دست دادن 2تریلیون دلار مواجه شوند.
صندوق بینالمللی پول هشدار داد دولتهای عربی حاشیه خلیج فارس باید حیفومیل کردن بودجه خود را اصلاح کنند در غیر این صورت باید با کاهش تقاضای نفت، با ریسک از دست دادن 2تریلیون دلار مواجه شوند.
به گزارش خبرنگار مهر به نقل از بلومبرگ انگلیسی، صندوق بینالمللی پول هشدار داد دولتهای عربی حاشیه خلیج فارس باید حیفومیل کردن بودجه خود را اصلاح کنند در غیر این صورت باید با توجه به روند کاهش تقاضای نفت، با ریسک از دست دادن 2 تریلیون دلار از ثروت خود در 15 سال آینده روبرو شوند.
صندوق بینالمللی پول (آیاماف) در گزارش جدید خود اعلام کرد: کاهش تقاضای نفت جهان زودتر از آنچه انتظار میرفت آغاز خواهد شد که این میتواند تنشهای زیادی را برای تأمین مالی 6 دولت عربی عضو شورای همکاری خلیج فارس به همراه داشته باشد. این 6 کشور روی هم یک پنجم تولید نفت خام جهان را به عهده دارند.
آیاماف در گزارش خود میگوید: بدون اصلاحات اقتصادی قاطعانه، ثروتمندترین دولتهای خاورمیانه تا سال 2034 بخش بزرگی از ثروت مالی خود را هدر میدهند و پیشبینی میشود خاورمیانه در دهه بعد از آن به یک وامگیرنده خالص تبدیل شود. همچنین کل ثروت غیرنفتی این دولتها در این مدت هدر خواهد رفت.
جهاد ازعور، مدیر بخش خاورمیانه و آسیای مرکزی آیاماف، میگوید: کشورهای این منطقه باید تفکر بلندمدت داشته باشند، چراکه بازار نفت در حال تغییراتی ساختاری در عرضه و تقاضا میباشد.
در این گزارش اشاره شده است که در بین سالهای 2007 تا 2014 کشورهای عربی به شدت هزینهکردهای بودجه خود را افزایش دادند، اما از آن سال که قیمت نفت سقوط کرد، آنها نتوانستند کاهش درآمد نفت را با کاهش هزینهکردهای خود جبران کنند و این منجر به ایجاد کسری بودجه بزرگی شد که ثروت این کشورها را از بین برده است.
آیاماف در ادامه هشدار داد: در دو دهه آینده رشد تقاضای جهانی نفت کندتر و کندتر شده و در نهایت افت تقاضا شروع خواهد شد. کاهش تقاضا ممکن است خیلی زودتر از آنچه پیشبینی میشد و در همین 2030 آغاز شود.