جمعه 9 آذر 1403

دوگانه دیپلماسی و فشار آمریکا؛ تداوم تحریم‌ها با بهانه دخالت در امور داخلی ایران

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
دوگانه دیپلماسی و فشار آمریکا؛ تداوم تحریم‌ها با بهانه دخالت در امور داخلی ایران

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حالیکه مدعی دیپلماسی در قبال ایران بوده، همزمان با تبادل پیام با تهران و اصرار بر مذاکره مستقیم، این بار قرار است به بهانه دخالت در امور داخلی ایران، تهران را تحریم کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جو بایدن رئیس جمهور آمریکا عصر دوشنبه به وقت محلی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که این هفته تحریم‌های جدیدی را در پی ناآرامی‌ها در ایران اعمال می‌کند.

وی همچنین مدعی شد ایالات متحده دسترسی ایرانیان به اینترنت را آسان‌تر می‌کند.

رئیس جمهور آمریکا ادعا کرد دسترسی بیشتر به پلتفرم‌ها و سرویس‌های امن و خارجی تسهیل می‌شود.

این در حالی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی روز دوشنبه با موضع گیری صریح نسبت به حوادث اخیر با بیان اینکه «درگذشت دختر جوان دل ما را هم سوزاند»، فرمودند: من به صراحت می‌گویم این اغتشاش‌ها و ناامنی‌ها، طراحی آمریکا و رژیم غاصب و جعلی صهیونیستی بود و حقوق بگیران آنها و برخی از ایرانی‌های خائن در خارج به آنها کمک کردند.

حضرت آیت الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا صبح روز دوشنبه در مراسم مشترک دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری نیروهای مسلح در سخنان مهمی با اشاره به حوادث اخیر تأکید کردند: با صراحت می‌گویم این حوادث طراحی آمریکا، رژیم صهیونیستی و دنباله‌روهای آنها است. مشکل اصلی آنها با ایران قوی و مستقل و پیشرفت کشور است. ملت ایران در این حوادث کاملاً قوی ظاهر شد و در آینده نیز هر جا که لازم باشد، شجاعانه وارد میدان خواهد شد.

رهبر انقلاب اسلامی در این مراسم در سخنان مهمی درباره حوادث اخیر کشور، گفتند: در این حوادث بیش از همه به سازمان انتظامی کشور و به بسیج و به ملت ایران ظلم شد. البته ملت ایران در این حادثه نیز همچون حوادث دیگر کاملاً قوی ظاهر شد و در آینده هم به همین صورت خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: در دنیا، اغتشاش‌های زیادی به‌وجود می‌آید و در اروپا و به خصوص فرانسه و پاریس هر چند وقت یک‌بار اغتشاش مفصلی به‌وجود می‌آید اما آیا تاکنون شده است که رئیس‌جمهور آمریکا، مجلس نمایندگان آمریکا از اغتشاشگران حمایت کنند و بیانیه بدهند؟ آیا سابقه دارد که پیام بدهند و بگویند در کنار شما هستیم؟ آیا سابقه دارد رسانه‌های جمعی وابسته به سرمایه‌داری آمریکا و مزدوران آنها همانند برخی دولت‌های منطقه و از جمله سعودی‌ها از اغتشاشگران در این کشورها حمایت کنند؟ و آیا سابقه دارد آمریکایی‌ها اعلام کنند که ما فلان سخت‌افزار یا نرم‌افزار اینترنتی را در اختیار اغتشاشگران قرار می‌دهیم تا به راحتی ارتباط برقرار کنند؟

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: اما چنین حمایت‌هایی در ایران بارها اتفاق افتاده است. پس چگونه است که برخی‌ها دست خارجی را نمی‌بینند و چگونه انسان هوشمند احساس نکند که در پشت این حوادث دست‌های دیگری در کار است.

ایشان با تاکید بر اینکه اظهار تأسف آمریکایی‌ها برای از دنیا رفتن یک دختر دروغ است و آنها برخلاف ظاهر، به علت به‌دست آوردن این بهانه برای حادثه آفرینی شادمان هستند، گفتند: در کشور، مسئولان سه قوه اظهار تأسف کردند و قوه قضاییه قول داده است که موضوع را تا نهایت دنبال کند تا مشخص شود مقصری وجود دارد یا نه و اینکه مقصر کیست؟ تحقیق یعنی همین. حال، چگونه می‌شود یک سازمان و یک مجموعه عظیم خدمتگزار برای احتمال اینکه خطایی سر زده باشد، مورد تهمت قرار گیرد. هیچ منطقی پشت سر این کار نیست و این، کار عاملی جز دستگاه‌های جاسوسی و سیاست گذاران عنود خارجی ندارد.

پیش از این نیز حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران هنگامی که برای شرکت در هفتاد و هفتمین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به سر می برد، در گفت وگو با رادیوی ملی آمریکا (ان پی آر) درباره ادعاهای آمریکا درباره اینترنت آزاد و دخالت در امور داخلی ایران، گفت: اگر آمریکا و غرب نگران وضعیت اینترنت در ایران هستند، نگران تحریم و وضعیت بیماران ایران باشند که آمریکا دارو را تحریم کرده و اجازه نمی‌دهد به دست آنها برسد.

وزیر خارجه ایران افزود: توصیه‌ام به مقام‌های آمریکایی این است ما در حال مذاکره و تبادل پیام برای بازگشت به برجام هستیم، هیچ خبر مهمی در ایران نیست. تغییر رژیمی در ایران صورت نخواهد گرفت. با احساسات مردم ایران هم در این طراز نمی‌توانند بازی کنند.

وی یادآور شد: زمانی اوباما هم دچار این اشتباه شد، نامه نوشت و صحبت از حل مشکلات کرد، چندی بعد که تحولاتی سیاسی - اجتماعی در ایران رخ داد و البته گسترده تر از وضعیت فعلی، بلافاصله از کسانی که کف خیابان‌ها بودند، اعلام حمایت کرد و شبکه‌های ماهواره‌ای هم ترغیب کردند که مردم کف خیابان‌ها بریزند و بانک‌ها را آتش بزنند و همه چیز را تغییر دهند.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: مقام‌های آمریکا باید صبر کنند و شتابزده عمل نکنند به ویژه اینکه ما در حال مذاکره و تبادل پیام درباره برجام هستیم. این رفتارها اعتماد ما را نسبت به آمریکایی‌ها کمتر می‌کند. ما همین گونه اعتمادی به آنها نداریم چه رسد به اینگونه رفتارها و موضعگیری‌ها.

وزیر خارجه ایران در گفت وگو با ایرنا در نیویورک نیز گفت: به رسانه‌های آمریکایی و به وزیر خارجه عراق هم که حامل پیام آمریکا بود، گفتم که نمی‌شود طرف آمریکایی از یک طرف از توافق صحبت کند و بگوید توافق و امنیت منطقه‌ای دو موضوع مهمی است که مدنظر آمریکا است و از طرف دیگر بعضی اقدامات مداخله گرایانه در مساله اخیری که در ایران پیش آمد و این اتفاق ناگواری که برای یک دختر ایرانی که فرزند و خواهر همه ما بود، رخ داد و متاسفانه برخی از طرف‌های خارجی تلاش می‌کنند بر احساسات پاک مردم سوار بشوند و اقدامات تحریک آمیز انجام دهند و اعتراض و ابراز احساسات را تبدیل کنند به خشونت، آشوب و ناامنی.

وی افزود: قویا من انتقاد کردم که طرف آمریکایی باید تکلیف خودش را روشن کند که به دنبال امنیت منطقه و رسیدن به توافق است یا اینکه تصور می‌کند از چنین فضاهای تصنعی که پیش می‌آید و طرف‌های خارجی در آشوب و اغتشاش می‌دمند، بخواهد از این فضاها نیز همزمان استفاده کند.

امیرعبداللهیان خاطر نشان کرد: این اشتباه را آقای اوباما هم چند سال پیش کرد؛ از یک طرف نامه‌ای را نوشت برای یکی از مقامات ارشد کشور و از طرف دیگر یک اتفاقی که در سطح خیابان افتاده بود و یکسری به دنبال آشوب بودند، اوباما را از مسیر کاری که انجام می‌داد، منحرف کرد و مدتی تحت تاثیر آن عمل کرد.

وی ادامه داد: البته طرف‌های آمریکایی ضمن اینکه مداخلات خودشان را انجام می‌دهند با نگاه به مساله توافق، در رفت و آمدها و پیام‌های دیپلماتیکی که به ما در این مدت دادند، همچنان از حسن نیت برای رسیدن به توافق صحبت می‌کنند.