چهارشنبه 7 آذر 1403

دو دستورالعمل با موضوع انتخابات به دانشگاه‌ها ابلاغ شد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
دو دستورالعمل با موضوع انتخابات به دانشگاه‌ها ابلاغ شد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی بادپا صبح امروز در نشست خبری که درآستانه انتخابات توسط معاونت فرهنگی وزارت علوم برگزار شد با اشاره به برنامه‌های انتخاباتی در دانشگاه‌ها گفت: دو ابلاغیه با موضوع انتخابات به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است ابلاغیه اول، یک آذرماه و ابلاغیه دوم 29 آذرماه به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است. وی ادامه داد: رویکرد ما در انتخابات رویکرد تبیینی و آگاهی بخشی، سیاستی...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدی بادپا صبح امروز در نشست خبری که درآستانه انتخابات توسط معاونت فرهنگی وزارت علوم برگزار شد با اشاره به برنامه‌های انتخاباتی در دانشگاه‌ها گفت: دو ابلاغیه با موضوع انتخابات به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است ابلاغیه اول، یک آذرماه و ابلاغیه دوم 29 آذرماه به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است. وی ادامه داد: رویکرد ما در انتخابات رویکرد تبیینی و آگاهی بخشی، سیاستی و ساختاری است، تجربه سیاسی اجتماعی نشان می‌دهد که افزایش امنیت، رفاه و اقتدار کشور با مشارکت حداکثری مردم در انتخابات ایجاد می‌شود یک مطالعه آماری و نظرسنجی انجام شده است در بین گروه‌های مختلف اجتماعی با مرجعیت فکری گروه‌های مختلف اجتماعی در کشورنشان می‌دهد، بالاترین مرجعیت اجتماعی در کشور در این انتخابات اساتید کشور هستند.

مدیر کل پشتیبانی فرهنگی اجتماعی وزارت علوم افزود: دانشجویان در رتبه بعدی قرار دارند و این نشان می‌دهد که نقش دانشگاهیان از جمله اساتید بالاتر از احزاب و سیاست‌مداران و گروه‌های سیاسی و طیف‌های دیگر فکری است، بنابراین شایسته است که برای افزایش مشارکت سیاسی در انتخابات بتوانیم برنامه‌ریزی دقیق و سیاست‌گذاری خوبی در عرصه آموزش عالی کشور انجام دهیم.

بادپا افزود: مجلس شورای اسلامی تنها نهاد قانون‌گذار در کشور است و مجلس خبرگان هم یکی از مهم‌ترین ارکان مردم‌سالاری دینی و بالاترین جایگاه حکومتی را در کشور دارد. با توجه به جایگاه ژئوپلیتیکی ایران، مسائلی در سال‌های اخیر در منطقه غرب جهت حداقل کردن مشارکت مردم در انتخابات صورت گرفته است، این در حالی است که در انتخابات گذشته سلایق مختلف سیاسی مشارکت داشتند و جریان‌های مختلف سیاسی از صندوق‌های رأی بیرون آمدند و این برخلاف چیزی است که دشمن به‌دنبال القا کردن آن است.

مدیر کل پشتیبانی فرهنگی اجتماعی وزارت علوم افزود: جایگاه دانشگاه‌ها در این مسئله از حیث مطالبه‌گری از نمایندگان مجلس و نامزدهای انتخاباتی برای ارائه راه‌حل‌های علمی برای حل مسایل اساسی کشور و مشکلات معیشتی مردم و همین‌طور مطالبه‌گری از نامزدها و لزوم ساده‌زیستی آن‌ها، بسیار مهم است.

بادپا افزود: لذا رویکرد سیاستی ما در انتخابات حمایت از تشکل‌های دانشجویی جهت افزایش مشارکت سیاسی در انتخابات، تسهیل و تسریع در صدور مجوزها برای برگزاری برنامه‌های انتخاباتی از سوی تشکل‌های دانشجویی و تشکیل منظم جلسات نظارت بر تشکل هاست.

وی ادامه داد: برگزاری برنامه‌ها و مجوز دادن به تشکل‌ها بدون نگاه‌های طیفی جناحی و گروهی برای حضور همه نامزدهای تایید شده در دانشگاه‌ها از دیگر برنامه‌های در دست اجرا است.

بادپا ادامه داد: اگر بخواهیم انتخابات پرشکوهی داشته باشیم، باید شرایطی ایجاد کنیم تا همه نامزدها این امکان را داشته باشند تا در جلسات پرسش‌وپاسخ دانشگاه‌ها حضور پیدا کرده و از برنامه‌های خود دفاع کنند. همچنین زمینه‌سازی برای حضور مسئولان به‌ویژه وزرا با پیگیری ویژه ریاست‌جمهوری و شورای اطلاع‌رسانی دولت انجام و تأکید شده‌است، از این رو حضور وزرا را به‌صورت جدی‌تر در دانشگاه‌ها برای جلسات پرسش‌وپاسخ خواهیم داشت همچنین رویکرد تعاملی با استانداری‌ها جهت تسهیل برگزاری برنامه‌ها خواهیم داشت.

نبایدهای انتخابات در دانشگاه‌ها

وی با اشاره به نبایدهای انتخابات افزود: با توجه به تاکید وزیر علوم، روسای دانشگاه‌ها باید از ورود جناحی به ائتلاف‌های سیاسی و حمایت جانبدارنه از نامزدها پرهیز کنند. همچنین نباید منابع مادی و معنوی دانشگاه به نفع احزاب و گروه‌ها و افراد به کار گرفته شود و از تبلیغات نامزدها در دانشگاه‌ها پرهیز کرده و به جای آن حضور آنها در جلسات علمی را حمایت کنند.

وی با ارائه گزارشی از فعالیت‌های دانشگاه‌ها در روز دانشجو افزود: براساس پایش سامانه فرنما در بازه زمانی 4 تا 23 آذرماه، برنامه‌های شاخصی در دانشگاه‌ها در روز دانشجو برگزار شده است که 116 دانشگاه سراسر کشور برنامه‌های خود را در سامانه فرنما ثبت کردند و 222 برنامه شاخص در این دانشگاه‌ها برگزار شده است؛ بر اساس داده‌های آماری، 79 درصد برنامه‌ها سخنرانی و پرسش و پاسخ، 7 درصد مناظره، 7 درصد بزرگداشت، 4 درصد کرسی آزاداندیشی و 3 درصد هم تریبون آزاد بوده است.

مدیر کل پشتیبانی امور فرهنگی اجتماعی وزارت علوم افزود: در این مدت 11 وزیر، 19 استاندار، 23 نماینده مجلس شورای اسلامی، 15 معاون رییس جمهور، 160 معاون استاندار، فرماندار و نماینده ولی فقیه در دانشگاه‌ها حاضر شدند. حدود 60 درصد برنامه‌ها سیاسی، 26 درصد فرهنگی اجتماعی و 32 درصد سایر موضوعات بوده است.