دیابت بارداری چیست و چگونه میتوان آن را کنترل کرد؟
دوران بارداری در حالی یکی از پر استرس ترین دوران ها برای هر یک از زنان به شمار می رود که یکی از این استرس ها می تواند مربوط به عارضه نا آشنای "دیابت بارداری" یا دیابت حاملگی" شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، درصدی از زنان باردار ممکن است به دلایل مختلف دچار دیابت بارداری شوند، دیابت دوران حاملگی عوارض مختلفی مانند بروز مشکلات تنفسی، اضافه وزن و احتمال سقط را برای کودک دارد که در صورت کنترل نشدن ممکن است باعث عواقب جدی برای مادر شود و احتمال دیابت بارداری برای حاملگی های آینده را افزایش می دهد.
بارداری به عنوان یکی از بهترین لحظات زندگی بانوان می تواند در کنار شیرینی خود مجموعه ای از ترس و دلهره را نیز را با خود به همراه داشته باشد که در این دوران بانوان و جنین شان را تهدید کند یکی از این دغدغه ها ابتلا به دیابت بارداری است. اغلب مادران با این عارضه ناآشنا هستند و پس از ابتلا به آن در پی درمان بر می آیند. ما در این نوشتار بر آن شدیم تا با پرداختن به این مسئله راه پیشگیری و درمان آن را تشریح کنیم. مسعود فیروزکوهی، مشاور تغذیه و رژیم های غذایی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه حدود 3 تا 5 درصد خانم های باردار به ویژه در اواخر دوران بارداری به دیابت مبتلا میشوند، بیان کرد: اگرچه این نوع دیابت معمولا بعد از زایمان و به دنیا آمدن نوزاد از بین میرود ولی ممکن است در بارداری های بعدی دوباره ظاهر شود. وی افزود: حدود 50 درصد خانم هایی که طی دوران بارداری دچار دیابت می شوند ممکن است به طور دائمی به این بیماری مبتلا شوند رژیم غذایی مناسب برای دیابت بارداری تقریباً مشابه رژیم های مناسب برای سایر انواع دیابت است. این مشاور تغذیه در خصوص پیشگیری از دیابت دوران بارداری ادامه داد: کاهش وزن قبل از اقدام به بارداری، ترک سیگار، استفاده از یک رژیم غذایی مناسب، ورزش و تحرک کافی از جمله راه های موثر در پیشگیری از دیابت بارداری هستند، همچنین استفاده از پنج گروه اصلی غذایی و رعایت تعادل و تناسب در رژیم غذایی نیز در پیشگیری از دیابت بارداری بسیار موثر است. به گفته وی مصرف غذاها به صورت آب پز بخارپز یا کبابی تا حد امکان، خودداری از سرخ کردن زیاد غذا، کاهش مصرف غذاهای سرخ شده مانند سوسیس، کالباس، خامه و دیگر غذاهای چرب؛ خودداری از مصرف چربی های حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس از جمله روغن حیوانی روغن نباتی جامد و نیمه جامد، پرهیز از مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته ای، کاهش مصرف قند های ساده مانند قند، شکر، شیرینی، شکلات، نوشابه های گازدار و آبمیوه های صنعتی؛ کاهش مصرف نمک، پرهیز از مصرف بیش از حد غذاهای شور و کاهش مصرف غذاهای کنسرو شده می تواند در کاهش مصرف چربی و اصلاح عادات غذایی موثر باشد. فیروزکوهی در ادامه به توصیه های غذایی برای پیشگیری در کنترل دیابت بارداری اشاره کرد و گفت: وعده های غذایی باید به طور منظم و در ساعات مقرر مصرف شوند، تغییر ساعت صرف غذا سبب نوسان قند خون میشود و در دوران دیابتی مشکلات فراوان ایجاد میکند، همچنین توصیه می شود که مصرف غذاهای روزانه در سه وعده اصلی صبحانه، ناهار، شام و 3 میان وعده تقسیم شود. وی تصریح کرد: نان های مصرفی باید از آرد سبوس و با استفاده از خمیر مایه تهیه شوند، مصرف حبوبات در برنامه غذایی توصیه می شود زیرا فیبر موجود در این غذاها باعث کنترل بهتر قند خون می شود، روغن مصرفی باید حتما از نوع گیاهی باشد، از گوشت های کم چرب و مرغ و ماهی بدون پوست و میوه و سبزی به شکل تازه مصرف شود، مهمتر آنکه باید به طور مداوم با مشاور تغذیه ارتباط داشته باشید و مشکلات خود در زمینه برنامه غذایی را با او در میان بگذارید. مشاور تغذیه و رژیم های غذایی خاطر نشان کرد: ورزش های ساده و سپس پیاده روی به طور منظم انجام شود، و باید مصرف غذاهای آماده و کنسرو که همگی حاوی مقادیر زیادی نمک شکر یا چربی هستند بسیار محدود شوند. انتهای پیام /