شنبه 14 مهر 1403

دیمکاران خراسان شمالی چشم به آسمان دارند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دیمکاران خراسان شمالی چشم به آسمان دارند

بجنورد - ایرنا - خراسان شمالی 117 هزار هکتار دیمزار گندم و جو دارد و کشاورزان این استان برای بارندگی و فراهم شدن زمینه برداشت محصول مناسب از این سطح، در آخرین روزهای بهار چشم به آسمان دوخته‌اند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع دیمزارهای این استان 98 هزار هکتار گندم و 19 هزار هکتار جو است.

مهندس محمدنقی کاظمیان افزود: میزان تولید غلات از این سطح، بسته به میزان تامین آخرین آب مورد نیاز کشتزارها، به ویژه در اراضی دیم دارد.

وی با بیان اینکه رشد غلات در استان با توجه به سردی ابتدای بهار امسال عقب افتاد، افزود: البته گرم شدن هوا در ماه جاری تا حدودی این عقب ماندگی رشد را جبران کرد و بر اساس پیش بینی های هواشناسی، افزایش دمای هوا در تیر و مردادماه، رشد غلات را کامل تر خواهد کرد.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه سردی هوا در فروردین ماه و بخشی از اردیبهشت، رشد کشترازها را متوقف کرده بود، اکنون کشتزارهای منطقه، به ویژه دیمزارها نیاز به آب دارند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با توجه به بارندگی مناسب امسال پیش‌بینی می‌شود افزون بر 266 هزار تن گندم از کشتزارهای این استان برداشت شود که از این میزان 186 هزار تن گندم مازاد بر نیاز خواهد بود.

کاظمیان افزود: اگر نیاز آبی کشتزارهای دیم در آخرین نوبت آب از ناحیه بارش باران برآورده شود پیش بینی می شود که تولید گندم از این هم بیشتر شده و خرید گندم به افزون بر 200 هزار تن برسد.

وی سطح زیر کشت گندم استان در سال جاری را 147 هزار و 500 هکتار عنوان کرد و افزود: از مجموع این سطح 47 هزار و 500 هکتار آبی است.

وی اظهار داشت: پارسال 168 هزار هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی زیر کشت گندم قرار گرفته بود.

وی علت کاهش سطح زیر کشت غلات در این استان را تاخیر در بارش باران دانست و افزود: حدود 10 هزار هکتار نیز از سطح زیر کشت جو کاهش یافته است.

وی افزود: پارسال 161 هزار و 347 تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان به صورت تضمینی از گندمکاران خریداری شده بود.

کاظمیان افزود: با توجه به افزایش قیمت دو برابری خرید تضمینی گندم، افزایش خرید از کشاورزان در سال جاری نیز پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود 310 هزار تن گندم در استان برداشت شده بود اما به علت قیمت پایین خرید تضمینی و همچنین گران بودن نهاده های دامی، برخی از کشاورزان رغبتی برای فروش محصول خود نداشتند و برخی نیز گندم را برای تعلیف دام مورد استفاده قرار دادند.

وی سطح زیر کشت جو در این استان را 42 هزار هکتار عنوان کرد و افزود: پیش بینی می شود از این سطح 108 هزار تن محصول برداشت شود.

وی گفت: کشت جو نیز نسبت به سال گذشته کاهش یافته است و سرما باعث شد تا کشاورزان با توجه به پایان فصل کشت، بخشی از زمین های خود را به کشت حبوبات اختصاص دهند.

کاظمیان با بیان اینکه در آغاز کشت پاییزه غلات به علت تاخیر بارش ها نگرانی هایی در خصوص احتمال عقب افتادن رشد گندم وجود داشت، افزود: خوشبختانه بارش ها در اسفندماه پارسال و بهار امسال بسیار مناسب بود که این عقب ماندگی ها را جبران کرده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با توجه به خنک شدن هوا در بهار، شرایط برای رشد کیفی گندم مهیا شده است که اگر در ماه جاری که آخرین مرحله آبیاری است بارش باران موثری داشته باشیم وضعیت گندمزارها بسیار مناسب خواهد شد.

وی میانگین عملکرد برداشت گندم در هر هکتار از اراضی دیم این استان را هزار و 100 تا هزار و 300 کیلوگرم و در اراضی آبی سه هزار و 500 تا سه هزار و 700 کیلوگرم عنوان کرد.

استان خراسان شمالی در تولید گندم دیم رتبه 16 و گندم آبی رتبه 18 کشور را دارد.

خراسان شمالی با جمعیت بیش از 863 هزار نفر 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح 300 هزار هکتار کشتزار است و بیش از 80 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می‌کنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.

*س_برچسب‌ها_س*