دوشنبه 1 بهمن 1403

دیگه چه خبر از نمایشگاه / روز اول

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
دیگه چه خبر از نمایشگاه / روز اول

تهران - ایرنا - گزارش عرضه‌های بخش مجازی نمایشگاه، آورده‌های کمیسیون ملی یونسکو، میزبانی بنیاد سعدی از مهمانان خارجی از جمله سفیر صربستان در ایران و نمایش صادرات ادبی ایران در غرفه گرنت از جمله اخبار دیگری بود که روز اول نمایشگاه کتاب تهران را رنگ و لعاب داد.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، امروز نخستین روز نمایشگاه کتاب تهران بود و نهادهای فرهنگی، ناشران و فعالان حوزه چاپ و نشر، پس از دو سال دوری از مخاطبان، بار دیگر با اهالی کتاب دیدار کردند. بخش مجازی نمایشگاه کتاب نیز برای خرید با تخفیف آماده میزبانی از مهمانان است.

بیش از 175 هزار عنوان کتاب از حدود دو هزار و 100 ناشر در بخش مجازی

در بخش مجازی سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، بیش از 175 هزار عنوان کتاب از حدود دو هزار و 100 ناشر از طریق سامانه خانه کتاب و ادبیات ایران در دسترس علاقه‌مندان به کتاب در سراسر ایران قرار گرفت.

برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به‌عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور، به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا، دو سال با وقفه مواجه شد. اما عدم برگزاری نمایشگاه کتاب در کنار خلأیی که برای اهالی فرهنگ و نشر و کتابدوستان به‌وجود آورد، یک اتفاق مبارک را نیز رقم زد؛ تجربه‌ای نو و موفق از برگزاری این رویداد فرهنگی در بستر فضای مجازی. در این مدت، دو دوره نمایشگاهی از جنس کتاب برای همه مردم ایران در گوشه گوشه این خاک پرگهر برگزار شد و کتاب‌ها به‌صورت رایگان حتی در دوردست‌ترین مناطق ایران به‌دست کتابدوستان رسید.

اما در سال 1401 با بهبود شرایط کرونایی، بار دیگر زمینه برای برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مهیا شد. در این دوره برای نخستین‌بار از 21 تا 31 اردیبهشت‌ماه، در کنار فروش کتاب به‌صورت فیزیکی، در بخش فروش مجازی نیز از طریق سامانه خانه کتاب امکان خرید و ارسال کتاب به تمامی نقاط کشور وجود دارد.

در بخش مجازی سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، تاکنون بیش از دو هزار و 100 ناشر، بیش از 175 هزار عنوان کتاب عرضه کرده‌اند. همچنین با هدف شفاف‌سازی و توزیع عادلانه یارانه اعتباری خرید کتاب، در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، این یارانه به خرید از بخش مجازی تخصیص داده شده است.

ارسال پستی رایگان برای خریداران در سراسر کشور، امکان خرید 24 ساعته، ایجاد امکان حضور تمامی ناشران شکل فیزیکی در شکل مجازی و پیشی‌بینی ارسال پستی و خرید مجازی برای ناشران خارجی، از دیگر امتیازات بخش مجازی سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران است.

مرکز پاسخگویی بخش مجازی سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شماره تماس 91009898-021 در حال ارائه خدمات به ناشران و خریداران کتاب است.

ایوبی: کتاب و کتاب خوانی مهم‌ترین و پایدارترین کار فرهنگی است

دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو - ایران، در بازدید از سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: دنیای امروز، دنیای تصویر است و پیام های کوتاه؛ اما علی رغم همه اینها هنوز هم کتاب و کتاب خوانی مهم ترین و پایدارترین کار فرهنگی و ماندگار است.

حجت الله ایوبی در حاشیه بازدید از غرفه کمیسیون ملی یونسکو عنوان کرد: خیلی خرسندیم که حضور ما در سی و سومین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران باعث جمع بندی آثار و تالیفات سال ها تلاش کمیسیون ملی یونسکو در حوزه نشر و اطلاع رسانی به عموم علاقه مندان این حوزه شده است.

وی افزود: خوشبختانه تلاش کمیسیون ملی در حوزه نشر همچنان ادامه دارد و همین امر باعث چاپ و نشر آثار ارزشمند و منحصر به فردی در حوزه های مختلف شده است. ما در طی این سال ها بیش از 180 عنوان کتاب را به چاپ رساندیم و از سال گذشنه نیز با جدیتی مضاعف چند اثر خوب و فاخر را هم به چاپ رساندیم.

غرفه کمیسیون ملی یونسکو با نشست‌های علمی در حوزه کتاب، سواد و کتابخوانی از منظر یونسکو در این نمایشگاه با حضور صاحبنظران در طبقه فوقانی بخش بین‌الملل میزبان علاقه مندان حوزه کتاب و کتابخوانی است.

کمیسیون ملی یونسکو - ایران، دارای کتاب‌هایی منحصر به فرد در حوزه‌های مختلف کاری یونسکو است و این آثار شامل کتاب‌های نفیس در قالب ترجمه، تالیف و گردآوری است که با هدایت کتابخانه و مرکز اسناد این کمیسیون که به تازگی در مجموعه جُندی شاپور بازگشایی شده است آماده خدمت‌رسانی به محققان، دانشجویان و سایر مراجعه‌کنندگان نمایشگاه خواهد بود.

آغاز فعالیت بنیاد سعدی در سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

بنیاد سعدی در اولین روز فعالیت خود (چهارشنبه 21 اردیبهشت 1401) میزبان دراگان تودورویچ، سفیر صربستان در ایران، مهمانان ویژه نمایشگاه کتاب از کشور قطر، محمد اسدی‌موحد، مدیر انتشارات بین‌المللی الهدی، نعمت ییلدیرم، رئیس گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آتاتورک بود.

بنیاد سعدی از 21 تا 31 اردیبهشت ماه در نیم‌طبقه شبستان مصلی امام خمینی (ره)، بازار جهانی کتاب، راهرو 2، غرفه 39 حضور دارد و میزبان علاقه‌مندان به زبان فارسی است.

صادرات ادبی ایران در غرفه گرنت

معاون کمیته ناشران خارجی نمایشگاه کتاب تهران از برگزاری رویدادهای رونمایی برای کتاب‌های ترکی، ایتالیایی و عربی در حوزه لبنان و مصر خبر داد و گفت: غرفه گرنت در نمایشگاه کتاب امسال از مساحت بیشتری برخوردار است و میزبان رویدادهای مختلفی کتاب‌های تازه منتشر شده برنامه ریزی شده‌اند.

علیرضا نوری زاده با بیان اینکه کتاب‌هایی که بعد از مرحله تصویب به مرحله ترجمه و چاپ رسیده‌اند در حوزه کتاب‌های ترکی، عربی حوزه لبنان و سوریه، عربی حوزه مصر و ایتالیایی طی برنامه رونمایی معرفی خواهند شد، اظهار داشت: رونمایی از کتاب‌هایی که در سال‌های گذشته چاپ شده برنامه مهم غرفه گرنت است که به صورت زبانی و کشوری برگزار می‌شود.

وی هدف از برگزاری رویدادها با معرفی کتاب‌های گرنت را بهبود روابط با کشورهای مختلف، تقویت دیپلماسی فرهنگی و آشنایی ناشران مختلف برای صدور ادبیات ایران به دیگر کشورها بیان کرد، ادامه داد: 415 عنوان کتاب از سال 95 به تصویب رسیده‌اند که از این میان تمام عناوینی که به مرحله چاپ و نشر رسیده‌اند امسال در غرفه گرنت ارائه می‌شوند و عمده کتاب‌ها به زبان‌های عربی، انگلیسی، فرانسه، ارمنی، چینی و تامیلی عرضه می‌شوند.

سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از بیست‌ویکم تا سی‌ویکم اردیبهشت‌ماه 1401 با شعار «با کتاب سلامتیم» در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی (ره) و مجازی در سامانه خانه کتاب و ادبیات ایران در حال برگزاری است.

برچسب‌ها

پرونده خبری

دیگه چه خبر از نمایشگاه / روز اول 2
دیگه چه خبر از نمایشگاه / روز اول 3
دیگه چه خبر از نمایشگاه / روز اول 4