ذوق زدگی عجیب بیبیسی فارسی از مراسم تاجگذاری + فیلم
مراسم تاجگذاری چارلز سوم برگزار شد ولی معترضین انگلیسی به اطراف کاخ باکینگهام آمدند و علیه چارلز سوم شعار دادند.
به گزارش مشرق،چارلز سوم هم بدون رفراندوم و انتخابات به تخت پاشادهی رسید. همزمان با تاجگذاری چارلز سوم در بیرون از کاخ باکینگهام تظاهرات علیه سلطنت انگلیس برگزار شد. هزاران نفر علیه پادشاهی بریتانیا شعار میدادند: «تو پادشاه من نیستی!»
هزینه تاجگذاری پادشاهی انگلیس چقدر بود؟
طبق برآورد یورونیوز هزینه تاجگذاری چارلز سوم تقریباً بین 57 تا 113 میلیون یورو برای این مراسم برآورد شده است. هزینه تاجگذاری ملکه الیزابت در سال 1953 میلادی، 56 میلیون یورو بود. از تهدیدات امنیتی به عنوان یکی از دلایل مهم افزایش هزینههای مراسم تاجگذاری چارلز سوم نام برده میشود. بودجه مراسم تاجگذاری پادشاه بریتانیا از طریق مالیاتی است که از مردم دریافت میشود.
اعتراضات مردم انگلیس به تاجگذاری چارلز سوم
همزمان با تاجگذاری چارلز سوم در بیرون از کاخ باکینگهام هزاران نفر علیه این مراسم تظاهرات کردند. در قانون جدید که در پارلمان بریتانیا تصویب شد و با موافقت سلطنتی از پادشاه چارلز سوم اجرایی شد. به موجب این قانون، معترضانی که در «زیرساختهای کلیدی ملی» مانند جادهها و راهآهن با مسدودسازی اخلال ایجاد میکنند ممکن است با 12 ماه زندان، جریمه نامحدود و یا هر دو مواجه شوند
پلیس بریتانیا بارها در روزهای قبل از برگزاری تاجگذاری هشدار داده بود که هرگونه اعتراضات بر ضد نهاد سلطنت در روز تاجگذاری ممنوع است و در صورت برگزاری هرگونه تظاهرات، این اقدامات به عنوان اعمالی «مجرمانه» سرکوب خواهد شد!
تهدید مردم توسط پلیس بریتانیا در روزنامه و رسانهها به برگزار نکردن اعتراضات
اما با اینحال انگلیسیها به اطراف کاخ باکینگهام آمدند و علیه پادشاه بریتانیا شعار دادند. چندین نفر در این تظاهرات بازداشت شدند ولی صدای این معترضین به داخل کاخ باکینگهام نرسید. یک قانونگذار حزب حاکم محافظهکار این کشور در پاسخ به اعتراضات مردم انگلیس گفته بود اگر پادشاه نمیخواهید پس مهاجرت کنید!
اعتراضات مردم انگلیس حتی به فوتبال باشگاهی انگلیس هم کشید. بازی دو تیم لیورپول و برنتفورد که همزمان با تاجگذاری چارلز سوم انجام شد در آغاز این مسابقه به مناسبت تاجگذاری چارلز سوم سرود ملی انگلیس پخش شد اما بازیکنان از خواندن سرود امتناع کردند و تماشاگران نیز سرود را که به تقدیس شاه اختصاص داشت با هیاهوی اعتراضی، «هو» کردند. در سرود ملی انگلیس از خوانندگان سرود، خواسته می شود که بگویند: God Save the King «خداوند، شاه را نگهدار باشد» ولی این اتفاق نمیافتند.
ذوق زدگی عجیب بیبیسی فارسی از مراسم سلطنتی
بیبیسی فارسی که با ذوقزدگی عجیب مراسم تاجگذاری را به صورت لحظهای پوشش میداد مورد نقد کاربران فضای مجازی قرار گرفت. برخی با ساختن این نوع کلیپ به سانسور این رسانه از فضای ملتهب اعتراضی بیرون از کاخ، واکنش نشان دادند.
مترجم بیبیسی فارسی به چارلز سوم لقب امیرمومنان داد!
جالب است که بیبیسی فارسی اخیرا از سخنان رهبر انقلاب در مورد رفراندوم، مصادره به مطلوب کرده بود، نظرات مردم انگلیس را درباره سلطنت موروثی سانسور کرد. بیبیسی فارسی حتی با شایعهسازی درباره موروثی بودن ولایت فقیه، در انتقاد به موروثی بودن سلطنت بریتانیا تا به حال چیزی نگفته است. سیاست یک بام دو هوای این رسانه فارسی زبان و تناقضهایش همواره مورد انتقاد کاربران قرار گرفته است.
چرا کشورهای بریتانیا رفراندوم نمیشوند؟
بریتانیا متشکل چند کشور و جزایر است که مرکز سلطنتی همه این کشورها لندن است. در واقع این کشورها هیچ استقلالی ندارند و سیاستهای کلی این کشورها در کاخ باکینگهام تنظیم میشود. تابحال از مردم اسکاتلند یا استرالیا و یا کانادا و... رفراندوم نشده است که آیا همچنان زیر سلطه انگلیس میخواهند باشند و یا استقلال پیدا کنند؟! برخی نظرسنجیهای غیررسمی میگویند در برخی از کشورها خواستار استقلال هستند.
منبع: فارس